E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed toplantısı sonrası BİST'de hedef yükseldi---

Fed toplantısı sonrası BİST'de hedef yükseldi

Fed toplantısı sonrası BİST'de hedef yükseldi
18 Haziran 2015 - 09:00 borsagundem.com

Fed'in faiz artırmama kararının ardından BİST'de güçlü alımlar bekleniyor

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan sabah stratejesi analizi:
   
"Dün akşam yapılan FOMC toplantısında politika faizinde değişiklik yapılmazken, kararda güvercin tonda mesajlar çıktı. FED Başkanı Janet Yellen, faizlerde yavaş artırım sinyali verdi. Faiz artırımı için daha fazla güçlü verilerin görünmesi gerektiği belirtilirken, veriye bağımlılık vurgusu tekrarlandı.

Toplantı sonrasında Dolar küresel çapta değer kaybederken, Dolar/TL 2,7060 seviyesine kadar geriledi. Endeksin güne güçlü alımlarla başlamasını beklerken 81.600 seviyesinin aşılması durumunda 200 günlük hareketli ortalama olan 82.500 seviyesi ana direnç olarak takip edilebilir.

Veriye bağımlılık vurgusuna istinaden bugün başta TÜFE (beklenti %0,5 aylık enflasyon) verisi olmak üzere ABD'den açıklanacak veriler önemli. Zayıf verilerin gelmesi durumunda Dolar'daki değer kayıpları hızlanabilir. Yurtdışı piyasalar ile ilgili diğer gelişme ise öğleden sonra Yunanistan konusunun ele alınacağı EuroGroup toplantısı. Öte taraftan, piyasalar için ana gündem maddesi hükümet kurma sürecindeki gelişmeler olmaya devam edecektir. Şu an için koalisyon ihtimali ile ilgili beklentiler sürerken, bu beklentinin piyasaları desteklemesi beklenebilir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)