E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed tekrar genişleme politikasına geçebilir---

Fed tekrar genişleme politikasına geçebilir

Fed tekrar genişleme politikasına geçebilir
17 Ocak 2016 - 18:56 borsagundem.com

Gundlach, Fed’in bir sefer daha faiz artırdıktan sonra tekrar genişleme politikasına geçmek durumunda kalabileceğini belirtti

Wall Street stratejistlerine göre, piyasa koşullarının beklenenden kötü seyretmesi durumunda Fed 2016’da beklenenden daha az faiz artışı yapabilir ve şirket karları ve küresel ekonomi baskı altında kalabilir.

Barron’s dergisinin 2016 yuvarlak masa paneline katılan dokuz stratejistin çoğuna göre, emtia fiyatlarındaki düşüş ve ekonomideki zayıflık kar büyümelerini kısıtlamaya devam edecek. Katılımcılar, önümüzdeki dönemde, ABD ekonomisindeki büyümenin küresel ekonomideki kargaşa ce enerji fiyatlarındaki düşüşün önüne geçemeyeceği düşüncesiyle, ABD hisselerinin sabit seyredeceğini ya da hafif olumlu olabileceğini düşünüyor.

Ham petrol’deki düşüş ve Çin’de politik müdahalelerin büyümeyi canlandırmaya yetmeyeceği yönündeki endişelerin giderek artmasıyla, küresel piyasalarda riskli varlıklardan kaçış başlamıştı. Aynı zamanda, Fed para politikasını sıkılaştırıyor. 2016’nın ilk iki haftasında, Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 8 düşerken, aralıksız üç haftadır gerileyerek Ağustos’tan bu yana en düşük kapanışı gördü. S&P 500 Endeksi tarihindeki en kötü yıl başı performansını gösteriyor.

Aralık’ta Fed Başkanı Janet Yellen ve FOMC ekibi federal fonlama oranını 2008 Aralık’tan bu yana bulunduğu 0’a yakın seviyeden yükseltme kararı aldı. Toplantı sonrası açıklanan verilere göre, FOMC üyelerinin medyan beklentisi Fed’in 2016’da 4 kez artıracağı yönündeydi.

DoubleLine Capital kurucusu ve CEO’su Jeffrey Gundlach, Barron’s’a yaptığı açıklamada, mevcut belirsizlik ortamı göz önüne alındığında, Fed’in bir kez daha faiz artırdıktan sonra tekrar genişleme politikasına geçmek durumunda kalabileceğini belirtti. Gundlach, yatırımcıların, çöp tahviller ve S&P 500 Endeksi arasındaki ayı piyasasına işaret eden ayrışmayı görmezden gelmemeleri gerektiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • XXL18 Ocak 2016 06:38

    Faizi düşüründe dünyanın kaç bucak olduğunu görürsünüz

  • misafir18 Ocak 2016 02:54

    haydi tayyip abi faizi düşür de rahat edelim.piyasalar bayram yapsın. dünya ekonomi nasıl yönetilir görsun

  • Bika17 Ocak 2016 23:10

    Petrol geliriyle yata yata para kazananların oluşturdukları fonların yöneticileri komisyonlarını kaybetme telaşındalar.FED doların değerlenmesini istemez,gerisi umurunda değil. Batan batar,aklı olup çalışan çıkar.

  • emin guney17 Ocak 2016 21:14

    Bu hükümet ve merkez bankası ekonomiyi duvara vurmadan akıllanmaz, çokuş/iflas çok yakın.

  • GENERAL17 Ocak 2016 19:14

    FED bir işe başladıysa hedefe kitlenir. Borsalarda çöküş başladı artık buralarda her türlü göstermelik haberi görebiliriz ki bu haberler hep iyi olur. Ama kazın ayağı öyle değil. Çok büyük bir buhran geliyor ki bundan kaçış biraz zor! YTD