E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed sonrası 6 merkez bankası faizi değiştirmedi---

Fed sonrası 6 merkez bankası faizi değiştirmedi

Fed sonrası 6 merkez bankası faizi değiştirmedi
21 Mart 2019 - 15:33 borsagundem.com

İngiltere, Brezilya, Endonezya, Filipinler, Tayvan ve İsviçre merkez bankaları piyasa beklentilerine paralel faizlerde değişikliğe gitmedi.

Fed'in bu yıl faiz artırımı öngörmeyerek üç yıllık para politikası sıkılaştırmasına ani bir şekilde son vermesinin ardından Brezilya, Endonezya, Filipinler, Tayvan ve İsviçre merkez bankaları da faiz kararlarını açıkladı.

İngiltere Merkez Bankası politika faizini Brexit endişeleriyle değiştirmeyerek %0.75'te tuttu. Varlık alım programında da değişiklik yapmayarak 435 milyar sterlin olarak korudu. Karar oy birliğiyle alındı. 

Buna göre; Brezilya Merkez Bankası faiz oranlarını beklendiği gibi art arda sekizinci toplantıda da tarihi düşük seviye olan 6.5'te sabit tuttu. Bu, merkez bankasının yeni başkanı Roberta Campos Neto başkanlığında aldığı ilk politika kararı oldu.

Endonezya Merkez Bankası da beklentilere paralel politika faizini yüzde 6'da korudu ve bu seviyenin finansal istikrara uygun olduğunu vurguladı.

Filipinler Merkez Bankası faiz oranını değiştirmeme kararı aldı. Beklentiye paralel bu karar ile faiz oranı yüzde 4,75 olarak bırakıldı.

Tayvan Merkez Bankası da faiz oranını değiştirmediğini açıkladı. Buna göre discount faiz oranı yüzde 1,375 olarak kaldı.

İsveçre Merkez Bankası ise yine beklendiği gibi, faiz olan 3 aylık LIBOR oranı hedefini değiştirmedi. Bankadan yapılan açıklamaya göre, gösterge 3 aylık LIBOR faiz oranı alt bandı yüzde eksi 1,25, üst bandı yüzde eksi 0,25 olarak bırakıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)