E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed sinyal vermeye başladı---

Fed sinyal vermeye başladı

Fed sinyal vermeye başladı
04 Mayıs 2023 - 08:53 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda Fed’in aksiyonları merakla bekleniyordu. Fed, beklentiler dahilinde politika faizini 25 baz puan artırarak politika faizini %5,00-%5,25 aralığına getirdi. Metinlerde, faiz artırımına yönelik cümleler düşmüş ve bu piyasalarda olumlu olarak algılandı. Ancak, faiz indirimine yönelik herhangi bir ibarenin olmaması ve Powell’ın konuşmanın sonuna doğru faiz indirimleri için erken söylemi endekslerde yönü aşağıya doğru çevirdi. Piyasa beklentilerine de baktığımızda halen Fed’in yıl sonuna doğru 80-100 baz puan faiz indirimine gidebileceğine yönelik beklentilerin olduğunu da görmekteyiz.

ABD endeksleri %1’e yakınsayan düşüşle günü tamamladı. ABD vadelileri pozitif fiyatlanıyor.Avrupa endekslerinde sınırlı iyimserlik ön plana çıktı.

Asya endekslerinde %1 civarında pozitif bir fiyatlanma mevcut. Çin’deki Caixin imalat PMI 50,0’den 49,5 seviyesine geri çekildi. Öte yandan Japonya endeksi resmi tatil nedeniyle kapalı olacak.

BIST100 Endeksi dünü 20.27 (% 0.45) puanlık düşüş ile 4.485 seviyesinden ve 47.625 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da düşüş hareketi sürmekle birlikte destek seviyelerinden zayıf da olsa BİST30 endeksi kaynaklı tepki alımlarını gördük. Döviz kurlarında yükseliş hareketi devam ediyor.

Bugün AMB’den faiz kararını takip edeceğiz. Buna ek olarak da ABD’den haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve küresel PMI verileri gündemimizde olacak. İçeride ise enflasyon raporunu izleyeceğiz. En son 3 ay önce gelen enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon hedefi %22,3 olarak açıklanmıştı. Ancak, 2023’ün ilk çeyreğinde bile yıl sonu enflasyon tahmin %45’ler seviyesinde ve bu noktada güncelleme gelebilir.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Metal fiyatlarına 'zayıf dolar' desteği

 

Piyasalarda, Powell’ın konuşmasından sonra işin rengi değişti

 

Asya borsaları Fed'in faiz kararının ardından karıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)