E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed şahin durdu---

Fed şahin durdu

Fed şahin durdu
15 Haziran 2023 - 09:24 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Piyasalarda merakla beklenen Fed’in açıklamalarında beklenildiği gibi faizler sabit tutuldu. Ancak, enflasyon vurgusunun devam etmesi ve bu yıl için 50 baz puan daha artış öngörmeleri şahin olarak yorumlandı diyebiliriz.

ABD endeksleri karma bir seyirle günü tamamladı. Dow Jones endeksi yataya yakın satıcılı olurken S&P500 ve Nasdaq endeksleri alıcılı konumda yer aldı. ABD vadeliler ise yataya yakın karma görünümde.

Avrupa endeksleri %1’e yakınsayan yükselişle günü tamamladı.

Asya endeksleri G.Kore hariç pozitif tarafta iyimser bir fiyatlama içerisinde yer alıyor. Bölgedeki makro ekonomik görünüme baktığımızda; Japonya’da nisan ayına ilişkin çekirdek makine siparişleri %3,0 olan piyasa beklentisinin üzerinde %5,5 olarak gerçekleşti. Çin’den gelen sanayi üretimi ise %3,8 olan piyasa beklentisinin altında %3,5 olarak kaydedildi. Ülkede, orta vadeli borç verme faiz oranını %2,65'e düşürüldü.

BIST100 Endeksi dünü 68.28 (% 1.26) puanlık düşüş ile 5.360 seviyesinden ve 87.504 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsada kâr satışları derinlik kazanmaya başladı. Gün içinde gelen tepki alım denemeleri zayıf kaldı. Banka hisselerinde primlere Türk Hava Yolları eşlik etti. Döviz kurları ve gösterge tahvil faiz oranındaki yükseliş devam ediyor.

Bugün AMB’den faiz kararını ve ABD’den sanayi üretimi ve işsizlik maaşı başvurularını takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Petrol fiyatları düşüşe tepki vermeye çalışıyor

 

Küresel piyasalar Fed sonrası temkinli

 

Ons altında toparlanma çabası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)