E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed öncesinde piyasalarda asimetrik bir görünüm hakim---

Fed öncesinde piyasalarda asimetrik bir görünüm hakim

Fed öncesinde piyasalarda asimetrik bir görünüm hakim
13 Aralık 2022 - 09:43 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda merkez bankalarının faiz kararı öncesinde bekle gör politikasında olduğunu görmekteyiz. Buna ek olarak bölgesel haber akışları piyasalarda etkili olmaya devam ediyor. Endekslerdeki fiyatlanmalarda bir miktar asimetrik bir görünüm olduğunu notlarımıza eklemekte fayda görüyoruz.

ABD endeksleri %0,2 yükselişle başladığı günü %1,5 seviyesine yakınsayan yükselişle tamamladı.

Avrupa endeksleri resesyon endişelerinin etkisiyle sınırlı kayıpla günü tamamladı. Bu haftanın özelinde 3 merkez bankasının da faiz kararı açıklayacak olması endekslerde düşüşlerde sebebiyet veren bir diğer etmen olarak ön plana çıktı.

Bölgedeki makro verilerin etkisiyle günü %2 civarında düşüşle tamamlayan Asya endeksleri an itibariyle yükseliş eğilimiyle işlem görüyor. Açılma adımlarının devam etmesiyle birlikte otel ve seyahat hisselerinde yükselişleri takip ediyoruz.

BİST100 endeksi %3,76 kazanımla günü 5.193,30 seviyesinden tamamladı. Sadece 4 hissenin düştüğü günde gaenele yayılan ve hacimli kazanımı olumlu karşılıyoruz. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 278$ seviyesinden fiyatlanıyoruz. 275$ destek seviyesi üzerinde kaldığımız sürece yükseliş trendinin devam edeceği görüşündeyiz. Bu durumda 286$ direncini hedefleyebiliriz. Olası geri çekilmelerde ise 270$ destek seviyesi gündemimizde yer alabilir.

Almanya ve ABD’den enflasyon verilerini takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir başlangıç bekliyoruz.

Petrolde Çin ve Keystone fiyatlamaları sürüyor

 

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları (13/12/2022)

 

Bakır fiyatları Çin'in emlak hisselerinin etkisiyle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)