E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde Çin ve Keystone fiyatlamaları sürüyor---

Petrolde Çin ve Keystone fiyatlamaları sürüyor

Petrolde Çin ve Keystone fiyatlamaları sürüyor
13 Aralık 2022 - 09:28 borsagundem.com

Çin'in petrol talebinin artacağı beklentileri ve Keystone petrol boru hattının kapalı kalmaya devam etmesi fiyatlarını destekliyor

Çin'in KOVID-19 tedbirlerini gevşetmeye devam etmesiyle birlikte petrol talebinin artacağı beklentileri ve ABD'de Keystone petrol boru hattının kapalı kalmaya devam etmesi petrol fiyatlarını yükseltti.

Keystone boru hattının 7 Aralık'ta kapatılması sonrası Cushing'de petrol stoklarının azalmasın arz tarafından çıkardığı endişeler ile Rus petrolüne fiyat sınırının küresel piyasalara nasıl yansıyacağını netleşmemesi de fiyatları destekliyor.

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı 79,23 dolara kadar yükseldi ve şu sıralarda düne göre 1,09 dolar artışla 79,08 dolar seviyesinde.

Analistler Brent petrolü için bugün direnç seviyesi olarak 79,40 doları gösteriyorlar. Buranın aşılması halinde 80,15 dolar seviyesine kadar bir hareket bekleniyor.

Dirençlerin aşılamaması ve yönün aşağı dönmesi halinde ilk olarak 77,38 dolar ve ardından 75,30 dolar/varile kadar geri çekilme olacağı tahmin ediliyor.

Çin'in KOVID tedbirlerini gevşetmesi petrol fiyatlarını artırabilir

 

Rusya’nın Hindistan ve Çin'e petrol ihracatı katlandı

 

TPAO'dan petrol arama ruhsatı başvurusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)