E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAçığa satışlar dünün altında---

Açığa satışlar dünün altında

Açığa satışlar dünün altında
26 Ocak 2022 - 19:16 borsagundem.com

Borsa İstanbul’da BIST 50 hisselerine bugün de yukarı adım kuralı getirildi. Açığa satış işlem hacminde gerileme olsa da en fazla açığa satış yapılan üç hisse senedinde değişiklik olmadı. İşte açığa satış yapılan hisseler ve detayları

Borsa İstanbul’da bugün toplamda 1 milyar 333 milyon TL'lik açığa satış gerçekleşti. Borsanın toplam işlem hacmi ise 34,1 milyar TL'den 28,8 milyar TL'ye geriledi. Verilere göre bugün gerçekleşen toplam işlem hacmi içindeki açığa satışların oranı yüzde 4,62. Dün gerçekleşen açığa satış tutarı ise 1 milyar 511 milyon TL idi.

En fazla açığa satış hangi hissede?

Açığa satış gerçekleştirilen hisseler içerisinde ilk sırada yer alan Türk Hava Yolları hissesinde gün içerisinde en düşük 26,26 TL ve en yüksek 27,90 TL’den açığa satış gerçekleşti. Hissedeki toplam açığa satış hacmi 279 milyon lira oldu.

İkinci ve üçüncü en yüksek açığa satış yapılan hisseler

Hacim olarak en yüksek açığa satış gerçekleştirilen ikinci hisse Kardemir (D) oldu. Hissede gün içerisinde en düşük 11,35 TL ve  en yüksek 11,73 TL seviyesinden açığa satış gerçekleşti. Hissedeki toplam açığa satış hacmi 105 milyon lira oldu.

Hacim olarak en yüksek açığa satış gerçekleştirilen üçüncü hisse Yapı ve Kredi Bankası. Hissede gün içerisinde en düşük 3,93 TL en yüksek 4,00 TL’den açığa satış gerçekleşti. Hissedeki toplam açığa satış hacmi 100 milyon lira oldu.

Açığa satış yapılan ilk 10 hisse
1) Türk Hava Yolları
2) Kardemir (D)
3) Yapı ve Kredi Bank.
4) Ereğli Demir Çelik
5) Petkim
6) Emlak Konut GMYO
7) Garanti Bankası
8) Şişe Cam
9) Tofaş Oto. Fab.
10) Tüpraş

Borsada Fed tedirginliği hakim

 

Borsalara sermaye şartı getirilecek! 1 Milyar tartışması

 

Aksigorta yüzde 100 oranında bedelsiz için SPK'ya başvuracak

 

BİST, 4 hissede 1 ay süreyle tedbir uygulayacak

 

Arçelik 2021'de konsolide net karını yüzde 7 artırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Servergazi26 Ocak 2022 20:21

    Balinalar Thyao vakalar 20 bin iken 14 lerden 8 leer getirdiler.Yatirimciyi canindan bezdirdiler.Savas olsa bile Thyao dusmez.Balinalar COVID bahanesi ile hissenin sahibi oldular

  • Kendi düşüncem27 Ocak 2022 12:22

    İnşallah dediğiniz gibidir.Bizde Halkbankasında 4 gün önce, 9 yıllık düşüş son buldu zannettik.Aç bak tahtanın haline %20 düştü. Hiç çıkmayan bir kağıt için verdiğini almak maharet değildir. Siz yinede dikkatli olun. Bu piyasada Allah tüm bireysel yatırımcının yardımcısı olsun. Ağların kimse umurunda değil, onlar ceplerine giren parayı düşünür. Birde siyasileri iyi yönlendirir canımızı okurlar.