E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed Eylül ayı tutanakları yayımlandı---

Fed Eylül ayı tutanakları yayımlandı

Fed Eylül ayı tutanakları yayımlandı
08 Ekim 2014 - 21:10 borsagundem.com

Fed yetkilileri küresel ekonomideki yavaşlama ve güçlenen doların ABD ekonomisine potensiyel risk oluşturduğu belirtti

ABD merkez bankası Fed 16-17 Eylül tarihinde gerçekleşen toplantının tutanaklarını yayımladı. Tutanakta Fed yetkilileri küresel ekonomideki yavaşlama ve güçlenen doların ABD ekonomisine potansiyel risk oluşturduğunu belirtti.

Yetkililerden bazıları, “yabancı ekonomiklerdeki büyümenin tahminlerden zayıf kalması ile ABD büyümesinin beklentilerden ağır ilerleyeceği” görüşünde fikir birliği sağladılar.

Tutanakta Avrupa ekonomisindeki durağanlık ve düşük enflasyonun doların daha da yükselmesine neden olabileceği ifade edilirken, bu durumun ABD ihracatına engel teşkil edebileceği ve fiyat artışlarının sınırlanmasına yol açabileceği vurgulandı.

Açık Para Piyasası Komitesi (FOMC) geçtiğimiz ay varlık alım programının Ekim ayında sona ermesinin ardından faiz oranlarının “kayda değer bir süre” daha sıfıra yakın seviyede tutulacağı açıklamasını yinelemişti.

Tutanakta bazı yetkililerin ileriye dönük rehberliği risk yönetim değerlendirmeleri ışığında uygun bulduğu belirtilirken, bu durum komitenin hedeflere ulaşılması yönünde istikrarlı bir ilerleme sürecinin oluşmasını bekleyerek hata yapılmasını engellemeye çalıştığına işaret ediyor.

Diğer yandan Fed’in 16-17 Eylül toplantı tutanağında “mevcut ileriye dönük rehberlikteki ‘kayda değer süre’ ifadesinin veriye odaklı bir durum olmasından ziyade bir taahhüt olarak yanlış anlaşılabileceği endişelerinin artığı vurgulandı. Bazı Fed yetkilileri ise “kayda değer süre” ifadesinin kullanılmaktan vazgeçilmesinin yeni ekonomik verilere tepki verebilmek için daha fazla esneklik sağlayacağını belirtti.

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher ile Philadelphia Charles Plosser FOMC’un Eylül ayındaki toplantısında alınan karara karşı oy kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahmut Şentürk09 Ekim 2014 04:37

    Yarın borsaya tepki alımları gelecektir.Tüm kötü seneryolar fiatlandı , doların tepetaklak gelmesi Kum saatini tersine çevirecektir.Ekonomi yorumcularıda yüksek bir açılış bekliyor.1 Aydır sürekli düşen borsanın tepkisi nasıl olacak bakalım.(YTD)