E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFED Başkanı'ndan 'dijital dolar' açıklaması: Üzerinde çalışıyoruz---

FED Başkanı'ndan 'dijital dolar' açıklaması: Üzerinde çalışıyoruz

FED Başkanı'ndan 'dijital dolar' açıklaması: Üzerinde çalışıyoruz
24 Şubat 2021 - 19:48 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, başta Bitcoin olmak üzere dijital paraların ön plana çıktığı bu dönemde 'dijital dolar' projesi üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, 'dijital dolar' konusunda politika ve teknik açısından çalışma yaptıklarını ve projenin Fed için yüksek düzeyde önceliğe sahip olduğunu söyledi.

"DİJİTAL DOLAR PROJESİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

ABD Kongresi'nde konuşan Powell, başta Bitcoin olmak üzere dijital paraların ön plana çıktığı bu dönemde 'dijital dolar' projesi üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

"BANKACILIK SİSTEMİNİ NEGATİF SONUÇLARDAN KORUYACAK ŞEKİLDE ÇÖZÜM GERİKİYOR"


Powell, "Bu, dünyadaki merkez bankalarının ele aldığı bir konu. Dijital doların nasıl oluşturulacağıyla ilgili önemli teknik konular ve yasal düzenleme hususları var. Dijital dolar konusuna bankacılık sistemini negatif sonuçlardan koruyacak şekilde bir çözüm bulunması gerekiyor" dedi.

"ABD, DİJİTAL PARA KONUSUNDA DÜNYADA İLK ÜLKE OLMAK ZORUNDA DEĞİL"

ABD'nin dijital parayı oluşturup kullanıma sunma konusunda dünyada ilk ülke olmak zorunda olmadığını, ancak bu işi doğru bir şekilde yapmaları gerektiğini vurguladı.


YELLEN: BİDEN YÖNETİMİ, KONUYLA İLGİLİ ARAŞTIRMALARI DESTEKLİYOR

Bu arada The New York Times'a konuşan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen de, Başkan Joe Biden yönetiminin, dijital doların finansal kapasitesinin araştırılmasına ilişkin araştırmaları desteklediğini söyledi. Yellen, önceki gün de CNBC'nin sorularını yanıtlarken ABD hükümetinin, düzenleyici sorumluluklara uyduklarından emin olmak için kripto para piyasa kuruluşlarına ilişkin düzenleme yapabileceğini belirtmişti.

"YATIRIMCI KORUMASI OLDUĞUNDAN EMİN OLMAK ÖNEMLİ"

Yellen, "Söz konusu piyasaların yasadışı işlemler için bir araç olarak kullanılmadığından ve yatırımcı koruması olduğundan emin olmak önemli" demişti.

Piyasalarda bu hafta Hazine ve Fed öne çıkacak

 

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell: Önümüzdeki yol belirsiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie24 Şubat 2021 22:11

    Dijital dolar iyi oldu. Kiralık kasalarda balya balya dolarlarımızı tutmaktan bıkmıştık. Artık kasalara sığmaz olmuştu. Desene milyon milyon dolarlar artık bir tek elektronik cüzdana sığacak. Bir kaç milyon doları yine de fiziki tutmak lazım. Aylık mesarifler çok. Villanın aylık ısınma gideri bile fazla.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU24 Şubat 2021 20:26

    Bir zamanlar gerçekler var idi.şimdi de hayaller var oldu.hayellerin üzerinde işlemler yapacağız.

  • Alooo24 Şubat 2021 20:14

    Artık para basmaya gerek yok merkez bankaları ekranda basıp dağıtıyi Almıyanı dövüyolar