E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Merkez Bankası Başkanı Powell: Önümüzdeki yol belirsiz---

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell: Önümüzdeki yol belirsiz

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell: Önümüzdeki yol belirsiz
23 Şubat 2021 - 19:32 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, FED'in Amerikan ekonomisine verdiği desteği geri çekmeye yakın olmadığını söylerken, "Önümüzdeki yol oldukça belirsiz, toparlanma düzensiz ve tamamlanmaktan uzak" ifadelerini kullandı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, "Fed, ABD ekonomisine verdiği desteği geri çekmeye yakın değil" dedi.

ABD EKONOMİSİNDE BU YILIN SONLARINA DOĞRU NORMALLEŞME BEKLENİYOR


ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in Yarıyıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin ABD Senatosu'ndaki sunum metninde, ABD ekonomisi bu yılın sonlarında daha normal ve iyileşmiş bir faaliyete dönüş beklentilerini aktarmasına rağmen, merkez bankasının salgından zarar gören ABD ekonomisine verdiği desteği geri çekmeye yakın olmadığının sinyalini verdi.

FED, TAHVİL ALIM PROGRAMINA MEVCUT SEVİYEDE DEVAM EDECEK

Jerome Powell, "Ekonomi, istihdam ve enflasyon hedeflerimizden çok uzağız ve önemli bir ilerleme kaydedilmesi için biraz zaman geçmesi olası. Şu anda karşı karşıya olduğumuz zorlukları küçümsememeliyiz ancak gelişmeler yılın ilerleyen dönemlerinde daha iyi bir görünüme işaret ediyor. Özellikle aşı konusundaki ilerleme, normal aktivitelere dönüşün hızlandırılmasına yardımcı olmalıdır" dedi ve Fed'in tahvil alım programına mevcut seviyesinde devam edeceğini vurguladı.

"YÜKSEK DÜZEYDEKİ İŞSİZLİK, CİDDİ BİR DURUM HALİNİ ALDI"

Önlerindeki yolun oldukça belirsiz olduğunu, toparlanmanın düzensiz ve tamamlanmaktan uzak olduğunu söyleyen Powell, "Yüksek düzeydeki işsizlik, özellikle düşük ücretli işçiler ve Afro Amerikalılar, Hispanikler ve diğer azınlık grupları için ciddi bir durum halini aldı ve ekonomik altüst oluş birçok yaşamı alt üst etti ve gelecek hakkında büyük bir belirsizlik yarattı. Bunun sonucu olarak da krizden önceki istihdam seviyemizden on milyon kişi daha uzağız" dedi.

Piyasalarda bu hafta Hazine ve Fed öne çıkacak

 

ABD'de Powell öncesi borsa geriledi

 

Powell'ın konuşması öncesi dolar zayıflıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Robotçu24 Şubat 2021 08:59

    Belirsiz ise sen ne iş yapıyorsun ? Yolu belirle o zaman veya en kötüye göre aksiyon al,olduktan sonra herkes önlem alır maksat olmadan almak,bak mesela bizim spk mıza,borsa tepeden şelaleye başladığında aşağı marj 20-20 gidiyorduk ne güzel değilmi,sonra dedilerki yahu bu marj çok 10 olsun da az düşelim,karar doğruydu ama onlar bunu başlattığında zaten düşüş bitmiş yukarı hareket başlamıştı,ne yani bunun için teşekkürmü edelim basitetsiz yönetime ?

  • badddal23 Şubat 2021 23:33

    sen zaten dolar basmaktan başka bi şey bilmesin bankan batsın  amarika 

  • Gezgin23 Şubat 2021 23:14

    Powell emmi birde su usak seramige bi el atsan perisan ettiler bizi :(