E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFaiz kararı sonrası doların ilk tepkisi---

Faiz kararı sonrası doların ilk tepkisi

Faiz kararı sonrası doların ilk tepkisi
17 Haziran 2021 - 14:14 borsagundem.com

Fed'in ardından Merkez Bankası da bugün faizleri yüzde 19 düzeyinde sabit tuttu. Kararın ardından dolar/TL, 8,65 sınırından 8,60'lı seviyelere geriledi.

Piyasalar açısından bir haftalık yoğun ajandnın son gündemi olan Merkez  Bankası faiz kararı beklentilere paralel bir şekilde açıklandı. Merkez Bankası bugünkü PPK'da faizleri yüzde 19 düzeyinde sabit tuttu. Dün akşam saatlerinde Fed faizleri değiştirmediği kararında faiz artışı için 2023'ü işaret etmesi ve varlık alımlarına devam kararıyla 8,60'ın üzerine çıktıktan sonra bugün de 8,65 civarında seyreden dolar/TL, TCMB'nin kararının ardından ilk aşamada düşüşle tepki verdi. 

Kararın ardından dolar/TL, 8,60'lı seviyelerde; euro/TL ise 10,30'un altında seyrediyor.

Merkez Bankası'ndan enflasyon vurgusu

Merkez Bankası PPK toplantı karar metninde enflasyona dair vurgusunda "Nisan Enflasyon Raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar para politikasındaki mevcut sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir" ifadelerine yer verdi. MB'nin metninde "Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar politika faizi, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulmaya devam edilecektir" ifadeleri tekrarlandı.

Günün ilerleyen saatlerinde

Türk Lirası'nın Amerikan Doları karşısında günlük değer kaybı neredeyse yüzde 1'e yaklaştı. USD/TRY paritesi 8,68 seviyesinden işlem görürken, EUR/TRY paritesi ise 10,39'dan alıcı buluyor

Merkez Bankası, politika faizine dokunmadı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)