E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz kararı öncesi endeks temkinli seyredebilir---

Faiz kararı öncesi endeks temkinli seyredebilir

Faiz kararı öncesi endeks temkinli seyredebilir
11 Haziran 2019 - 09:51 borsagundem.com

"Yarın sabit bırakılması beklenen faiz oranı kararı öncesi endeks de temkinli bir seyir gözlemlenebilir"

"BIST100…Faiz Kararı Öncesi Endeks Temkinli Seyredebilir… Cuma günü %3.83’lük yükselişin ardından haftanın ilk günü banka hisseleri öncülüğünde bir miktar gevşeyen endeks gün sonu kurdaki düşüş ile birlikte %0.31 yükselişle 94.103 seviyesinden kapattı. Küresel piyasalarda ABD’nin bölgesel ticaretinde ılımlı bir yol izleyerek Meksika’ya yönelik vergi artırım planını süresiz askıya alması ve FED Başkanı Powell’in faiz indirimine işaret eden açıklamalarının yanında son dönemde açıklanan iş gücü piyasası ilişkin verilerin zayıf görünümünün faiz indirimi beklentilerini arttırması ABD ve Asya piyasalarının yükselişini desteklemekte. Yurtiçinde ise S-400/F-35 ile ilgili Pentagon tarafından Türk pilotlarının eğitimlerinin durdurulduğuna dair açıklama geldi. Bir süre daha bu konu piyasanın gündeminde olmaya devam ederken yarın sabit bırakılması beklenen faiz oranı kararı öncesi endeks de temkinli bir seyir gözlemlenebilir.

USDTRY… FED’in Faiz İndirme İhtimali Artıyor… ABD’nin Meksika’ya yönelik vergi artırım planını süresiz askıya almasıyla Dolar endeksi haftaya primli seyirle başlarken FED Başkanı Powell’in faiz indirimine ılımlı bakan açıklamaları ve geçtiğimiz hafta iş gücü piyasasına ilişkin verilerin zayıf görünüm ile FED’in faiz indirelebileceği beklentileri Dolar endeksinin üzerinde baskı oluşturmakta. Yurtiçinde ise ülke risk primimiz 465 seviyelerinde görece daha düşük seyrederken kur 5.80’nin altında düşüş eğilimi ile işlem görmekte. Bugün yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken yarın TCMB faiz kararı açıklanacak. Beklentiler %24 sabit bırakılması yönünde olurken, toplantının İstanbul seçimlerinin öncesinde olması TL üzerindeki yansımalarını artırabilir. ABD tarafında ise bugün Mayıs ayı ÜFE verisi takibimizde olacak.

EURTRY… TL’deki Değerlenme ile Aşağı Yönlü… Merkez Bankası kararı öncesi TL’de değerlenme çabası öne çıkarken parite 6.54seviyesinden aşağı yönlü seyretmekte.

EURUSD… 1.13 Seviyesi Üzerinde Tutunma Çabasında… FED’in faiz indirebileceği beklentileri artarken Dolar’ın global bazda zayıflamasıyla EURUSD paritesi 1.13 seviyesinin üzerinde tutunma çabasında. Ticaret gerilimi ile risk iştahını olumsuz etkilemeye devam ederken ABD ekonomisinin ticaret geriliminden olumsuz etkilenebileceği beklentileri de Dolar üzerinde baskı oluşturmaya devam etmekte. Euro bölgesinde ise ekonomik riskler ve açıklanan veri akışının zayıf görünümü değer kaybeden Dolar’a rağmen Euro lehine işlemleri sınırlandırmakta. Gün içerisinde Euro bölgesinde önemli bir veri akışı bulunmazken ABD tarafında Mayıs ayı ÜFE verisi takibimizde olacak.

XAUUSD… Meksika Vergi Planının Kaldırılması İle Kar Realizasyonu Görüldü… ABD’nin Meksika’ya yönelik vergi artırım planını süresiz ertelemesi ile haftaya düşüş eğilimi ile başlayan Ons Altın, dolar endeksindeki geri çekilme ile 1328 seviyesi üzerinde tutunma çabasında. ABD’nin bölgesel ticaretinde ılımlı bir yol izlemesi kar realizasyonlarını beraberinde getirse de ticaret gerilimin devam etmesi, İran ile ilgili olan yaptırım süreci ve Fed’in faiz indirimi beklentilerinin artması paritenin yukarı yönlü seyrine destek oluşturabilir.

GLDGR… Kurdaki Gevşeme İle Aşağı Yönlü Seyretmekte… Dolar endeksindeki zayıflık ile 5.80’nin altına gerileyen kur gram altının düşüş eğilimini ivmelendirmesine sebep olmakta. Gün içerisinde kur ve ons altının seyrine paralel olarak destek-direnç seviyeleri takibimizde olacaktır.

BRENT… Global Resesyon Endişesi ile Aşağı Yönlü… OPEC ve ortak ülkelerin petrol üretim kısıntısına devam edeceği beklentisi Brent petrolün yukarı yönlü seyrini desteklemekte. Ancak ticaret gerilimin petrol talebini daraltacağı beklentisi parite üzerinde etkili olmayı sürdürmekte. Yurtdışı kurumların global resesyon endişeleri ile bu beklentileri daha da aşağı çektiği görülmektedir.

S&P 500… Çin’e Yaptırımlar Daha da Artabilir… Trump’ın Pazartesi günü yaptığı açıklamada eğer Çin başkanı Xi’nin G-20 zirvesine katılmaması durumunda Çin ürünlerine ek vergi uygulayacağını açıkça belirtti. Bu sürecin daha da devam edeceği endişesi artarken bu durum global resesyon endişelerini de güçlendirmektedir. FED’în iyimser açıklamaları ne kadar piyasaları hareketlendirse de uzun vadeli kalıcı bir çözüm gibi görülmemelidir."

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)