E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz haftaya düşüşle başladı---

Faiz haftaya düşüşle başladı

Faiz haftaya düşüşle başladı
21 Ekim 2013 - 10:49 borsagundem.com

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi haftanın ilk işlem gününe alışların etkisiyle düşüşle başladı

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi haftanın ilk işlem gününe yüzde 7,78 seviyesinden başladıktan sonra devam eden alışların etkisi ile şu dakikalarda yüzde 7,71 seviyesine kadar geriledi.

Gösterge tahvilin bileşik faizi, ABD'de borç tavanı ve bütçe tasarısı ile ilgili belirsizliğin devam ettiği bayram tatili öncesinde son işlem gününü yüzde 7,95 seviyesinden kapatmıştı.

Yurt içi piyasaların kapalı olduğu süre zarfında ABD ve gelişmekte olan ülke tahvil faizlerinde gerileme kaydedildiğini belirten analistler, ABD'de bütçe konusunda kısa vadeli bir çözüme ulaşılmış olması ve Fed'in varlık alımlarını azaltmak için bir süre daha bekleyeceği beklentilerinin artmasının gelişmekte olan ülke tahvil piyasalarını desteklediğini ifade ediyor.

Analistler, yarın ABD'de açıklanacak eylül ayı tarım dışı istihdam verisinin ve Hazine'nin yarın düzenleyeceği 13 ay vadeli kuponsuz TL cinsi tahvil ihalesinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)