E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz beklentisi: Nisan ayında değişim olmayacak---

Faiz beklentisi: Nisan ayında değişim olmayacak

Faiz beklentisi: Nisan ayında değişim olmayacak
19 Nisan 2024 - 13:30 borsagundem.com

Piyasa katılımcıları, TCMB'nin nisan ayındaki toplantısında herhangi bir faiz indirimi veya artışı beklemiyor. İlk faiz indiriminin ise ekim ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Piyasa katılımcıları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) Nisan toplantısında herhangi bir değişim beklemiyor.

25 Nisan Perşembe günü açıklanacak olan faiz kararı için Bloomberg HT'nin anketine katılan 27 kurumun medyan beklentisi politika faizinin yüzde 50 seviyesinde sabit tutulması yönünde.

Nisan ayı faiz tahminlerinde en yüksek beklenti yüzde 55 seviyesi, en düşük tahmin ise yüzde 50 seviyesine işaret etti.

Yıl sonu faiz oranı tahmin ortalaması yüzde 45

Anket döneminde 25 kurum 2024 yıl sonuna dair faiz tahminini paylaştı. Buna göre piyasanın nisanda 2024 yılının sonunda politika faizi için tahmini yüzde 45 seviyesi oldu.

2024 yıl sonu faiz tahminlerinde en yüksek beklenti yüzde 60 seviyesinde, en düşük beklenti yüzde 35 seviyesinde kaydedildi.

6 kurum ekimde indirim bekliyor

Son olarak anket katılımcılarına faizde ilk indirim beklentileri de soruldu. Buna göre tahminini paylaşan 23 kurumdan 4 tanesi TCMB'den ilk indirim hamlesini eylülde bekliyor.

6 kurumun beklentisi ilk indirimin ekimde ayında olacağı yönünde iken 3 kurum Kasım’da 1 kurum da aralıkta bekliyor. (Bloomberg HT)

Yatırımcılar yüksek faizlere alışmalı

 

Merkez Bankası açıkladı: İşte dolar, faiz ve enflasyon tahmini

 

Faiz indirimlerinden sonra euro ve dolar eşitlenebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)