E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFaiz indirimlerinden sonra euro ve dolar eşitlenebilir---

Faiz indirimlerinden sonra euro ve dolar eşitlenebilir

Faiz indirimlerinden sonra euro ve dolar eşitlenebilir
09 Nisan 2024 - 13:05 borsagundem.com

ECB'nin faiz indirim planları euroyu zayıflatıyor ve dolarla eşitlenme ihtimalini artırıyor. Uzmanlar, ECB ve Fed'in farklı faiz politikalarının euroyu olumsuz etkileyeceği konusunda uyarıyor.

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) bu sene Amerika Merkez Bankası'ndan (Fed) daha fazla faiz indireceğine yönelik beklentiler, euro ile doların eşitleneceği beklentilerini artırıyor.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Bank of New York Mellon ve Alman LBBW’nin de aralarında bulunduğu bankalar, Avrupa Merkez Bankası ile Fed’in faiz indirim patikasında farklılaşmasının euro’da değer kaybına yol açacağına dair uyarıyor.

Bank of New York Mellon Kıdemli Stratejisti Geoffrey Yu, bu sene Euro/Dolar ın 1’e inebileceğini ve Perşembe günü bankanın faiz indirme ihtimalini dışlamadığını söyledi.

LBBW Kıdemli Ekonomisti Moritz Kraemer Fed’in faiz indirmediği ortamda ECB faiz indirirse paritenin hızlıca eşitleneceğini söyledi. Banka, 2025 yılında euronun 1,01’e gerilemesini bekliyor.

Bu hafta toplanacak ECB'nin enflasyonist baskıların yavaşlamasıyla birlikte piyasaları 6 Haziran’da olası faiz indirimine hazırlaması bekleniyor. Banka yetkilileri her ne kadar Fed ile aynı çizgide hareket etmek istedikleri fikrine şiddetle karşı çıkıp ekonomik verileri baz alacaklarını ifade etseler de ilk adımı attıktan sonra ne olacağı konusunda taahhütte bulunmadılar.

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni 26 ayın en yükseğinde

 

Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları yüzde 1 düştü

 

Dolar dar bantta dalgalanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)