E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaber çok olumsuz konuştu---

Faber çok olumsuz konuştu

Faber çok olumsuz konuştu
08 Kasım 2013 - 08:48 borsagundem.com

'Doktor Kıyamet' lakaplı ekonomist Marc Faber, gelişmiş ekonomilerdeki kredi büyümesinin 2008 krizi öncesindeki seviyeyi aştığını söyledi

Ekonomist Marc Faber, dünyanın kredi büyümesi açısından 2008'den daha kötü bir durumda olduğunu söyledi. 'The Gloom, Boom & Doom Report' editörü, CNBC'ye verdiği röportajda, "2008 yılında ekonomide çok fazla kredi olduğu için bir kredi krizi yaşadık diyorsak, şu anda kredilerin ekonomi içindeki yüzdesinin o zamana göre daha yüksek olduğunu da görmeliyiz" şeklinde konuştu.

KREDİLER KRİZ ÖNCESİ ORANI AŞTI
Faber, Uluslararası Ödemeler Bankası'nca hazırlanan bir rapora dikkat çekerek, gelişmiş ülkelerdeki toplam kredinin, 2007'deki oranın yüzde 30 üzerine çıktığını söyledi.

ÇİN'DEKİ EN BÜYÜK RİSK
"O zamana göre daha kötü bir durumdayız" diyen Faber, "Çin'de kredinin toplam ekonomideki payı geçen dört buçuk yıl boyunca yüzde 50 arttı" dedi. Ekonomistler daha önce, Çin'deki hızlı kredi büyümesinin ülkenin karşısındaki en büyük risk olduğunu dile getirmişti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)