E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporF1'de ilk yarış bugün gerçekleşecek---

F1'de ilk yarış bugün gerçekleşecek

F1'de ilk yarış bugün gerçekleşecek
20 Mart 2022 - 13:20 borsagundem.com

Formula 1'de yeni sezon tüm heyecanıyla başladı. Sezonun ilk pole pozisyonu, Ferrari'nin Monakolu pilotu Charles Leclerc'in olurken, ilk yarış bugün gerçekleşecek.

Geçtiğimiz sezon rekabetin had safhaya çıktığı F1'de şampiyon Red Bull'dan Max Verstappen olurken, 7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton, ikinciliğe razı olmuştu.

Yeni sezona yeni kurallar ve arabalarla başlayan Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın ilk ayağı Bahreyn Grand Prix'si olacak.

Sezonun ilk pole pozisyonu, Ferrari'nin Monakolu pilotu Charles Leclerc'in olurken, onu Verstappen ve Sainz takip edecek.

Kuzey Valiliğindeki Sakhir Çölü'nde bulunan 5,4 kilometrelik Bahreyn Uluslararası Pisti'nde yapılacak yarış bugün TSİ 18:00'de başlayacak.

Bahreyn'de en başarılı pilot Hamilton

Formula 1'e 18. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanan Bahreyn'de en çok yarış kazanan pilot Büyük Britanyalı Lewis Hamilton oldu.

37 yaşındaki "sir" unvanlı pilot, 2014, 2015, 2019, 2020 ve 2021 yıllarında Mercedes ile podyumun zirvesine çıktı.

Markalarda ise Mercedes ve Ferrari, Bahreyn'de altışar galibiyetle rakiplerini geride bıraktı.

Pistteki tek çaylak Çinli Guanyu olacak

Bahreyn Grand Prix'sinde Mercedes'ten Lewis Hamilton ve Alpine'den Fernando Alonso, bu pistte yarış kazanan pilotlar olarak griddeki yerlerini alacak.

19 pilotun daha önce mücadele ettiği Bahreyn'de, Alfa Romeo'nun Çinli sürücüsü Zhou Guanyu ilk kez Formula 1 heyecanının bir parçası olacak.

Aston Martin'in Alman pilotu Sebastian Vettel de Bahreyn'de 4 kez podyumun zirvesine çıktı ancak koronavirüse yakalandığı için sezonun ilk yarışını kaçıracak.

Milli motosikletçi Deniz Öncü, Endonezya'da 5. oldu

 

Beşiktaş'ın yeni hocası belli oldu!

 

FIFA'dan Ukrayna'ya bir milyon dolarlık bağış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)