E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEvergrande, acil yardım talep etti---

Evergrande, acil yardım talep etti

Evergrande, acil yardım talep etti
03 Aralık 2021 - 20:27 borsagundem.com

Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande borçlarını ödeyememesi sebebiyle, yerel hükümetten acil yardım talebinde bulundu.

Evergrande Group Başkanı Hui Ka Yan, yerel hükümetten acil yardım istedi.

Borç yükü altında olan Evergrande’nin talebi üzerine, Guangdong eyaleti yetkilileri, şirketin risk yönetimini denetlemek ve iç kontrollerini güçlendirmek için Evergrande’ye bir çalışma grubu göndereceğini duyurdu.

Asya'da Cuma günü geç saatlerde yaşanan gelişme, Evergrande’nin Hong Kong Borsasına yaptığı bir başvuruda "grubun finansal yükümlülüklerini yerine getirmeye devam etmek için yeterli kaynağa sahip olacağına dair bir garanti olmadığını" açıklamasının ardından geldi.

Yaklaşık 300 milyar dolardan fazla borcu olan şirket ödeme planı hazırladığını açıklamasına rağmen 6 Kasım’da vadesi gelen 82,5 milyon dolarlık kuponları ödeyememişti.

Borç krizindeki Evergrande'nin patronundan ilk hisse satışı!

Evergrande ile ilgili önemli açıklama: Kontrol edilebilir!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Taki05 Aralık 2021 12:01

    Her bir dolar ihracatı 0.80 sent ithalat ile ikame ediyorsun, yüksek teknolojinin ihracat içindeki payı %4.5 lar gibi düşük bi seviyede yıllar içinde ihracat kg birim fiyatımız düşmeye devam ederken bu savurganlık varken yurt içi bütün müteahhitlik ihalelerinde dolara endeksli borçlanırken kasanda doların yokken ne yapsan boş, memleketi uçurumun kenarına getirdiniz halâ kuyruğu dik tutma derdindesiniz. Hiç bir ekonomist bu uygulamanın altyapısı olmadan uygulanmaz derken ülkemiz yiğit ya da onun gibi danışmanların öngörüleri ile ekonomiye yön verecekse vah halimize, kaldı ki bu uygulaya halktan destek buluyor diyenler olsa dahi yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez, yapacak hamleniz kalmamış doları önemsemiyorum dersiniz zora gelince müdahale edersiniz nerden tutsanız elinizde kalıyor. bunları da bi görseniz... Memleket hepimizin

  • Numan Ünalmış04 Aralık 2021 10:24

    İhracat ihracat güzelde ihracatci kazancın yarısını devlete verecekmi yoksa dolar avro ikiye katlanmış vatandasa devlete yararı ne?

  • Zieks03 Aralık 2021 23:58

    Kariyeri olmayan Üniversitelerde okuyan gençler Açık öğretime geçin ailelerinize yük olmayın,iş bulursanız çalışın.Sizleri zor yollar bekliyor.

  • Bekir03 Aralık 2021 22:51

    Reis şu doları kısa sürede indir ne yaparsan yap. Borcumuz ikiye katlandı.

  • DüzeltMeeeee03 Aralık 2021 21:35

    Tamaaam bahanede geldi bakın simdi and endekslerine birde korku endeksine bu günü kırmızı kapatır muhtemelen endeks korkuda 30 seviyesinin üstüne çıkarda pazartesi sabahada öyle girersek hoş geldin bahaneeeee.!!!!

  • ismail03 Aralık 2021 21:01

    bizim inşaatçılarda ders alsın..