E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPandemide kelepir gayrimenkul avı---

Pandemide kelepir gayrimenkul avı

Pandemide kelepir gayrimenkul avı
16 Temmuz 2020 - 10:24 borsagundem.com

UBS'in raporuna İspanya'da gayrimenkul fiyatlarında pandemi kaynaklı düşüşün ardından milyarder yatırımcılar fırsatların peşinden koşuyor

David ve Simon Reuben kardeşler pandeminin gayrimenkul heveslerini kırmasına izin vermiyor.

Milyarder kardeşler kriz başladığından bu yana Madrid'in konut piyasasını hareketlendirdi. Spanya'non Balearic Adaları'nda 90 hektar toprak aldı. Manhattan'da ise Rockfeller Center'a yakın bir konumda SL Green Realty Corp.'tan 170 milyon dolarlık bir mülk satın aldı.

Diğer varlıklı yatırımcılar da gayrimenkul piyasası için benzer bir iştaha sahip. UBS Group AG tarafından izlenen yaklaşık 121 aile ofisinin yaklaşık yarısı sektördeki pozisyonlarını artırmaya çalışıyor. İsviçreli bankanın Küresel Aile Ofisi 2020 Raporu'na kadar fırsat kollayıp kelepir gayrimenkul peşinde koşuyorlar. Ayrıca ellerindeki nakdi işletme konusunda diğer yatırımcılara kıyasla daha hevesliler.

UBS'in küresel aile ofisi birimi yöneticisi Josef Stadler, “Covid-19, yapılması gerekenin çeşitlendirme olduğunu yeniden teyit etti. Gayrimenkul her zaman çeşitlendirme için iyi varlık sınıfı ve bariz bir şekilde konumunu doğruladı.” dedi.

Pandemi esnasında düşen emlak fiyatları uzun vadeli görünüme odaklanan nakit zengini yatırımcılar için fırsatlar oluşturuyor. Kapanma önlemleri ilk aşamada gayrimenkul piyasalarını dondursa da birçok ülke virüsün bölgesel artışlarına karşın ekonomilerini yeniden açıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)