E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEvde kal hisselerinin yükselişi hız kesmiyor---

Evde kal hisselerinin yükselişi hız kesmiyor

Evde kal hisselerinin yükselişi hız kesmiyor
01 Aralık 2020 - 10:14 borsagundem.com

Video konferans lideri Zoom’un momentumu tüm yıl boyunca olduğu gibi gücünü koruyor. Hissedeki %600’lük artış ise yükselişin ne kadar devam edeceği sorusunu ortaya çıkarıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Zoom Video Communications Inc. her açıdan muhteşem bir yıl geçirdi. Video konferans girişimi, bahar aylarında korona virüs nedeniyle gerçekleşen karantinalarda dev bir yükseliş yaşadı. 

Şirketin video konferans uygulaması, pandeminin devam etmesiyle sürdürülen evde kalma ve uzaktan çalışma trendleri için olmazsa olmazlardan bir tanesi. Şirketin satışları ve karı her çeyrekte tahminlerin üzerine çıktı ve şirket yükselişine devam ediyor.

Son rakamlar da trendin devam ettiğini gösterdi. Pazartesi günü şirketten yapılan açıklamada, üçüncü çeyrek mali verileri Wall Street beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Satışlarda bir önceki yıla göre dört kat artış görüldü ve tahminleri yeniden yükseltti. Ancak Zoom’un hisseleri, bilanço açıklamasının ardından %5 düşerek önceki çeyreklere kıyasla farklı bir tepki verdi.

Bu anlaşılabilir bir durum. Şirketin hisseleri bu yıl şaşırtıcı bir şekilde %600’lük yükseliş yaşadı. Bir önceki bilanço açıklamasının öncesinde, şirketin hisselerinin yükselişi %47’ydi. 

Zoom’un değerlemeleri yükseldikçe, en boğa piyasası taraftarı yatırımcılar bile hisseyi portföylerine eklemekten çekiniyor. Korona virüs aşısındaki olumlu gelişmeler, pandeminin daha uzun süreceğine yönelik tahminlerin önüne geçiyor ve Zoom’a yatırım yapmak için daha az neden ortaya koyuyor.

 Tüm bunlarla birlikte Zoom’un uzun vadede fırsatları gücünü koruyor ve pandeminin ardından da bu gücün direnci görülebilir.

Alanında lider olan Zoom, neredeyse video konferansla eş anlamlı hale geldi ve şirket kullanım kolaylığı ve güvenilirliği sayesinde pazar payını arttırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sosyal medya, Şükran Günü boyunca 40 dakikalık toplantı limitini kaldıran şirkete yönelik teşekkür mesajlarıyla doluydu. Yüksek ihtimalle, korona virüs krizi sona erdikten sonra da insanlar arkadaşları ve aileleriyle görüşmek için Zoom’u kullanmaya devam edecek.

İş dünyası söz konusu olduğundaysa, evden çalışma trendi kalıcı bir yapısal değişim haline gelebilir. Aynı zamanda aşıların dağıtımına başlanması beklenenden uzun sürebilir. 

Geçtiğimiz hafta PayPay CEO’su Dan Schulman Bloomberg’e yaptığı açıklamada, pandeminin uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirebilecek değişikliklere neden olduğunu söyledi. Schulman personellerinin “büyük bir bölümünün” en azından haftanın birkaç günü evden çalışmaya devam etmesini bekliyor.

Schulman, PayPal’ın 2021 yılının yaz aylarında ya da sonbahar aylarının başlangıcında çalışanların ofislere dönmesini isteyebileceğini ifade etti.

Schulman bu değişiklikleri ön gören tek iş dünyası lideri değil. Bu ayın ilk dönemlerinde, New York Times DealBook konferansında,

Bill Gates, iş seyahatlerinin %50’sinin ve ofiste geçirililen günlerin %3’unun ortadan kalkacağını söyledi

. İş dünyası ve kuralları, korona virüs pandemisinden oldukça farklı. Bir çok durum için, pandemi öncesinde gerekli görülen yüz yüze toplantılar için artık bir video konferans yeterli görülüyor. Bu yeni standart ise Zoom’a fayda sağlıyor.

Zoom oldukça iyi bir yıl geçirdi. Şirketin hisseleri ucuz değil. Ancak teknoloji piyasası genellikle kazananın her şeyi kazandığı ya da kazananın bir çoğunu kazandığı bir sistemle işliyor. Eğer şirket gelecek yıllarda da yerini korumayı başarırsa, Zoom değerine ulaşabilir. Ancak şimdilik şirket yakın zamanda birinci sıradaki pozisyonunu kabedecek gibi görünmüyor.

ABD borsaları kâr satışlarıyla günü ekside kapadı

 

ABD Merkez Bankası'ndan uyarı: Önümüzdeki birkaç ay zor geçecek

 

Avrupa borsaları kar satışlarının ardından düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şok marketler01 Aralık 2020 16:14

    Arıyorsun karşında muhattap yok .uyduruktan tf numarası brakmislar yatırım ilişkileri diye tf yi açan yok. Şirket iyi .hisseleri para etmiyor.