E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEvans: Fed riskleri belirlemek için beklemede kalacak---

Evans: Fed riskleri belirlemek için beklemede kalacak

Evans: Fed riskleri belirlemek için beklemede kalacak
10 Ocak 2019 - 06:20 borsagundem.com

Chicago Fed Başkanı Evans, Fed'in ekonomiye yönelik aşağı yönlü riskleri değerlendirmek için bir süre bekleyebileceğini kaydetti

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Fed'in ekonomiye yönelik aşağı riskleri değerlendirmek için bir süre bekleyebileceğini, zira enflasyonun yükselme tehdidi olmadığını söyledi.

Evans Çarşamba günü Riverwoods, Illinois'de yaptığı konuşmada, "Eğer aşağı yönlü riskler azalır ve temel göstergeler güçlü kalmaya devam ederse, nihayetinde fed fon faizinin (Fed'in gösterge faizi) yükselerek yüzde 3 ila 3.25 bölgesindeki nötr seviyenin üzerini görebileceğini düşünüyorum" dedi.

Evans, "Çünkü enflasyon simetrik enflasyon hedefimiz ile uyumlu olan yüzde 2 seviyesinin üzerine çıkacağına ilişkin anlamlı bir işaret vermemesinden dolayı, beklemek ve gelen veri stokunu ve diğer gelişmeleri dikkatli bir şekilde değerlendirmek için zamanımız olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Chicago Fed Başkanı, "2019 yılının ilk yarısındaki gelişmeler, gelecekteki para politikası aksiyonlarımıza ilişkin bu değerlendirmeyi yapmak için çok önemli olacak" dedi.

Risklere dikkat çekmesine karşın, Evans'ın ekonomiye ilişkin değerlendirmeleri olumluydu.

Evans, "Ekonomik faaliyete ilişkin gelen veriler genel anlamda güçlü olmaya devam ediyor. Bunu Aralık istihdam verilerinde gördük," dedi ve "Dahası, iş dünyası kontaklarımdan gelen en son raporlar da bu verileri destekliyor" şeklinde görüş belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)