E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporEurobasket 2017'de Sırbistan'ı deviren Slovenya şampiyon---

Eurobasket 2017'de Sırbistan'ı deviren Slovenya şampiyon

Eurobasket 2017'de Sırbistan'ı deviren Slovenya şampiyon
17 Eylül 2017 - 23:41 borsagundem.com

Türkiye'de yapılan EuroBasket 2017 finalinde Sırbistan'ı 93-85 yenen Slovenya, Avrupa şampiyonu oldu

Avrupa Basketbol Şampiyonası final maçında Slovenya ile Sırbistan Sinan Erdem'de karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 93-85 kazanan Slovenya şampiyonluğa ulaştı. Turnuvada oynadığı 9 maçı da kazanan Slovenya, büyük bir sürprize imza attı.

İki eski Yugoslavya ülkesinin basketbol resitali sunduğu dev maçı 'ilk 3 periyot ve son çeyrek' olmak üzere ikiye ayırmak şart... Çünkü ilk 3 periyot boyunca tutulan nefesler son 10 dakikada kesildi!
Slovenya cephesinde Dragic ve Vidmar, Sırbistan'dan Bogdanovic ile arkadaşlarına, "Avrupa'nın efendisi biziz" dedi.

Final çeyreğine dek eli adeta alev alan Dragic'le 'rahat' gelen Slovenler, son çeyrekte Sırp Kuzmic arka arkaya 2 serbest atış, Bogdanovic ve Macvan da birer üçlük kaçırınca altın madalyaya ulaştı.

SLOVENYA NASIL KAZANDI?

1- Sinan Erdem'e akın eden binlerce Sloven, takımlarına büyük avantaj getirdi. Şampiyon, Doncic sakatlanıp 1.5 çeyrek oynayamasa da Slovenya oldu.
2- Goran Dragic, tamı tamına 35 sayı attı! Bunların 26'sı ilk devredeydi. Son periyotta Slovenler, Dragic'i daha fazla kullanmadan galibiyeti göğüsledi.
3- Bogdan, tam ritm bulamasa da 22 sayı attı. Marjanovic boyalı alanda silikti. Macvan 18 sayı katkı verse de Sırplar kader atışlarını kaçırdı.

Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Cristiano Maranho , Tolga Şahin , Antonio Conde
Slovenya: Randolph 11, Dragic 35, Nikolic 4, Prepelic 21, Muric 5, Blazic 67, Vidmar 2, Zagorac , Dimec , Cancar , Doncic 8
Başantrenör: Igor Kokoskov
Sırbistan: Macvan 18, Bogdanovic 22, Lucic 9, Milosavjevic 2, Bircevic 8, Stimac 2, Micic 4, Guduric 6, Jovic 2, Kuzmic 6, Marjonavic 6
Başantrenör: Aleksandar Djordjevic

1. Periyot: 20-22 (Sırbistan lehine)
Devre: 56-47 (Slovenya lehine)
3. Periyot: 71-67 (Slovenya lehine)

BAŞBAKAN YILDIRIM DA İZLEDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Eurobasket 2017'de Slovenya ile Sırbistan arasında Sinan Erdem Salonu'nda yapılan final karşılaşmasını izledi. Başbakan Yıldırım maçı, Estonya Başbakanı Jüri Ratas ve eşi Karin Ratas, Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic ve Slovenya Başbakanı Miro Cerar ile birlikte izledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozgur17 Eylül 2017 23:48

    Helal Slovenya bizimkiler takım ve mücadele görsün, balerin gibi gezinmeyecen sahada, Sırpları da İspanyolları da yendiler, bizim için rüya...