E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro, dolar karşısında zirvede---

Euro, dolar karşısında zirvede

Euro, dolar karşısında zirvede
23 Kasım 2020 - 15:59 borsagundem.com

Piyasalarda aşı haberleri sonrasında artan iştahla haftanın ilk işlem gününde euro/dolar paritesi son 2 haftanın en yüksek seviyesi olan 1,1905 seviyesine kadar yükseldi.

Korona virüs pandemisi dünya ekonomilerini zorlamaya devam ederken, piyasaların gözü aşı haberlerinde…  

Aşılara ilişkin olumlu gelişmeler salgında ABD’den daha iyi durumda olan Avrupa para birimi euroya ABD Doları karşısında destek veriyor. Euro bugün ABD Doları karşısında son 2 haftanın en yüksek seviyesi olan 1,1905 seviyesine kadar yükseldi.

Commerzbank analistleri, bu harekete rağmen umut vermeyerek euronun 1,1920 dolar olan ve 9 Kasım'da görülen aylık en zirvesini aşamadığına dikkat çekerek, dar bir bantta sıkışma olduğunu ifade etti. Euro/dolar paritesinin son 3 aydır dar bir bant içinde hareket ettiğini belirten analistler, 1,920-1,1926 seviyesinin aşılamaması halinde aşağıda 1,1682 seviyesindeki 6 aylık desteğe doğru bir geri çekilme olabileceğine dikkat çekerken, 1,1926 direncinin kırılması halinde 1,2014 seviyesine doğru bir hareket olabileceğini vurguladılar.

Döviz kurları yeni haftada yükselişte

Kovid-19 tedbirleri Avrupa'da hizmet PMI'ları vurdu

Avrupa borsaları haftaya yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekrem24 Kasım 2020 08:42

    Nerede eski TOKİ konutları nerede şmdikiler.içine girmeden dökülüyorlar.sorsan müslüman yöneticilerimz var.ama işi ehlne vermezler.makamı bilene vermezler.içki içilen kadehten su içmez ama Fransız sonundan,alman arabasından ABD telefonundan vazgeçmezler.

  • Ahmet kal23 Kasım 2020 21:16

    Kentsel dönüşüm adı altinda alt gelir grubunu sehrin dişına atmak olmamalı ama malasef bu yapılıyor

  • Ahmet kal23 Kasım 2020 19:35

    Bagdat caddesinde dairesi olan kişiye bir daire,Fikirtepede iki daire sahibine bir daire Adalet nerde,Hak nerde,Allah yanlarına bırakmasın

  • O kadar23 Kasım 2020 18:24

    İhale bize kaldı yani vatandaşa zira devletin parası vatandaşındır,orada madur olanda vatandaş olduğuna göre son derece yerinde bir karar olmuş ancak emsal teşkil etmeli ve yurdun her yerinde aynısı yapılmalı fikirtepe özelinde olmadan.