E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEtkisiz hale getirilen terörist sayısı 30'a yükseldi---

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 30'a yükseldi

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 30'a yükseldi
23 Aralık 2023 - 22:46 borsagundem.com

Şehitlerin kanı yerde kalmadı. Milli Savunma Bakanı Güler, Pençe-Kilit bölgesindeki saldırılar sonrası etkisiz hale getirilen terörist sayısının 30'a yükseldiğini açıkladı.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yaralanan askerleri ziyaretinin ardından beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığına geçti.

Askerî törenle karşılanan Bakan Yaşar Güler, inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Daha sonra Bakan Yaşar Güler başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve birlik komutanlarının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki son duruma ilişkin bilgi alan Bakan Yaşar Güler, operasyonlara ilişkin talimatlar verdi.

Bakan Yaşar Güler, Pençe-Kilit bölgesindeki saldırılar sonrası etkisiz hale getirilen terörist sayısının 30’a yükseldiğini açıkladı.

PKK'nın sözde Ayn El Arab sorumlusunu etkisiz hale getirdi

Türkiye'nin "terörü kaynağında yok etme" stratejisi ile yürüttüğü operasyonlar devam ediyor. Bu başarılı operasyonlar sonucunda, terör örgütündeki çözülme sürüyor.

MİT, Suriye sınır hattında konuşlu güvenlik güçlerimize yönelik tacizlerin sürdüğü Ayn El Arab’da, PKK/YPG'nin sözde Ayn El Arab sorumlusu Bahoz Afrin kod adlı teröristi etkisiz hale getirdi.

MİT, Bahoz Afrin kodlu teröristin geçmişte Suriye sınırındaki güvenlik güçlerimize yönelik eylemleri organize ettiğini tespit etti. Sansasyonel eylem arayışında olduğu yönünde istihbarat alınan Suriye uyruklu sözde sorumlulardan Bahoz Afrin kod öncelikli hedef listesine eklendi.

Sınır hattındaki güvenlik güçlerimize yönelik yeni bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu yönünde saha ajanlarından istihbarat alan MİT, Bahoz Afrin kodu takip etmeye başladı.

Yapılan takip sonucu planladığı eylemin son aşamasında olduğu belirlenen Bahoz Afrin kod için düğmeye basıldı. Başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynakları, Ayn El Arab’a sorumlu olarak gönderilen teröristlerin sürekli olarak MİT tarafından etkisiz hale getirilmesinden dolayı örgütün bölgede büyük bir kriz yaşadığını ve sorumlu düzeyde faaliyet yürütecek terörist bulmakta zorlandığını aktardı.

Eylem arayışındaydı

Örgütün Suriye’de alan hakimiyeti sağladığı dönemde katılım sağlayan Bahoz Afrin kod adlı terörist 2019 itibarıyla tabur, ardından da cephe sorumlusu olarak faaliyet yürütmeye başladı. 2021 yılı itibarıyla bölge yönetimine giren Bahoz Afrin kod, sözde Ayn El Arap/Batı cephesi sorumlusu oldu. Güvenlik güçlerimize ve sınırlarımıza yönelik eylem arayışlarını sürdüren Bahoz Afrin kod etkisiz hale getirildiği süreçte sözde Ayn El Arap sorumlusu olarak faaliyet yürütüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit askerler için taziye mesajı

Siyasilerden şehitler için başsağlığı mesajı

Pençe-Kilit bölgesinde 6 asker şehit oldu

Siyasilerden şehit askerler için taziye mesajları

Irak'ın kuzeyinden acı haber: 6 asker şehit oldu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bir asker şehit oldu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : (25 Aralık 2023 10:06

    Bursaspor taraftarını tebrik ediyorum. Genelde şiddet ile karşımıza farklı olaylarla çıkıyor, kızıyorduk...... Dün Tokat gibi bir karara büyük tepki gösterdiler... Stadda motor lokomotif gücü ile , milleti istiklal marşı ile örgütledi saniyeler aldı...Basketbol federasyonu HALKIN TOKATINI yedi.. Halkın Gücü ile baş edemezsiniz. Halk gücü karşısında bozuk dişliler düzelir, iyileşir, çalışmayan mekanizmalar çalışır olur..... Basketbol federasyonunun müsabaha öncesi saygı duruşu yapmama kararı, anmama kararı, HalKın gücü karşısın dün nasıl çark etti. ???? Bugun yansımaları görürüz.... Halk Gücünün farkına varıyor,.. en büyük Güç milletin, milli beraberlik gücü...  Halk Gücü için bir oluşuma, organizasyona, öncüye, siyasi oluşum ve kuruluşa gerek yok... Biz Türk Mİlletiyiz... Anadoludan , Altay dağlarına uzanan 16 Türk Devletinin devamı Türkice Cumhuriyetiyiz... Her yüzyıla uyan, uyum sağlayan, millet egemenliğini hakim kılan geçmişi olan köklü devletlerin bütünüyüz... unutma asla...

  • YORUM 24 Aralık 2023 23:37

    bu leşleri şehit vermeden alsaydık tebrik ederdim sizi, diyecek bir şey bulamıyorum Allah şehitlerimize rahmet eylesin değerli ailelerine sabırlar versin sen süper güç olmaya aday bir ülkesin dronların var her türlü techizat adını bilmediğimiz mühimmatlar cephanen var telsiz dinleme istihbarat vs vs.bunlar yalanmıydı 6 pkk lı yı tespit edemiyoruz 

  • azmi25 Aralık 2023 15:34

    Videoda izledim , söyle deniyordu : Kullanılan drone , siha ,vs hava gözlem araçları sisli, karlı vb havada pek performans gösteremiyormuş. Yer itibariyle çok tehlikeli mahalde yapılabilecek sızma ,taktik akın, pusu vs gibi terör eylemlerine karşı daha etkin kuvvet ve araçlar bulundurulmalı vb şeklindeydi. Görünen , 1984 den beri bataklık kurutmaya çalışmakla uğraştığımız. Ülkemi bölmek ,parçalamak vb isteyen emperyalist güçlerle yani baş ile uğraşmak olmalı. Ne yazık ki bunlar Nato üyesi. Yani Abd , İngiltere ,vs  

  • Cumhura duyurulur24 Aralık 2023 21:33

    Değerli şehitlerimizin vebali teröristleri ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz diyen eski içişleri bakanınındır.

  • Msc24 Aralık 2023 21:27

    AKP seçim derdinde, ekonomi ,evlat,vatan evlatları umurlarindami

  • azmi24 Aralık 2023 20:51

    Ulusal Yas ilan etmeyi düşünmüyor mu büyüklerimiz. Başka ülkenin yöneticisi öldüğünde yas ilan edilip bayrakları yarıya indirilirken , bu hissiyatı hak etmiyor mu şehitlerimiz. Kanları yerde kalmamış , mış da mış. Şehit vermemeyi hedefleyen harekat planlarınız yok mu ? Hani büyük ülkeydik , kafa tutuyorduk....

  • Mucise Reis : )25 Aralık 2023 00:42

    Bunları geç kardeşim.Sen bunları yapanların uzantıları ve ittifiakcılarını oy vereceğin zaman kararını iyi ver .....

  • Yorum24 Aralık 2023 20:27

    Son 20 yıldır sehitlerimizin kanları yerde kalmadı bunlar son çırpınışları inlerine girdik gibi içi boş beylik laflardan bıktık usandik sehitlerimiz gelmeye devam ediyor yılanın başını ezemiyoruz ve önemlisi bu terör belaısinin arkasındaki başta ABD ve İran'ın olduğu bilindiği halde hiçbir önlem ve etki geliştiemiyoruz geriye bu ici boş laflar kalıyor siyasetçiler ve yönetim çok yetersiz

  • asena24 Aralık 2023 18:13

    leşlere budünyada yeryok allah belanızı versinn onlara yardım eden şerefsizlerde dahilll

  • ZALIM ÇILPIRT24 Aralık 2023 16:08

    Tv lerde konusan hukukçulardan öğreniyoruz.Bu anayasa mahkemesi nasıl  olurda 3 senedir kapatma davasını sonuça bağlamaz iken terörden yarğılanan veya hdp nin partilere hazine yardımı parasına bloke koyan yargıtay ın kararını  hemen kaldırır işine gelince yapıyor işine gelmeyince yapmıyorlar.Baştan anayasa mahkemesi üyelerinin hepsinin işini son verilmeli daha sonra devlet aleyhine hareket eden bölmek isteyenler hakkında ister ise kralı olsun en sert şekilde yargılanıp hızlıca karar verilmelidir.bir ülkede adalet olmaz ise her gün onlarca şehiz veririz.

  • Yorum24 Aralık 2023 13:00

    Önce Suriye ve ıraktaki tün can damarları enerji ve su kaynakları vurulmalı Suriye ve ırak sınırı 4 tugayla ayrılıp ele geçirilmesi ardından iki tugay Suriye yönüne iki tugay ırak yönüne doğru ilerleyip önüne çıkan tüm teröristler etkisiz hale getirilmeli enerji kaynakları ele geçirilmesi bölgedeki karşı pkk ve kyb pyd karşıtı tüm güçlere iş birliği yapılıp barınma şartları kısıtlanmalı abd askeri karşılık verirse vurulmalı topyekün Bi hareketle bitirilmeli gerekirse Rus ve Suriye askeriye işbiliğide yapılmalı sonuçta ele geçirilecek tüm petrol sondaj kuyuları onlara kalacak şuan pyd ye enerji kaynağı oluyor bu noktalar el değiştirirse pyd fazla dayanamaz

  • Yorum24 Aralık 2023 18:59

    Senelik 50 milyar m3 suyu depolayamayız dağı taşı sulamaya kalksak batıklığa döner tüm doğu Anadolu ardından onlara yeraltı su kaynağı olur ayrıca ıraktaki Suriye deki normal halkla bizim Bi sıkıntımız olamaz kesilen suyun ilk mağduru onlar olur abd pkk pyd gibi maşalarına taşıma suyu getirir bizim onları arenaya davet etmemiz lazım son 10 yıldır bunu yapmalıydık abd den önce Türkiyenin o alana girmesi lazımdı abd 20 bin km uzaktan geldi biz sınıra 100 km girmedik eğer 100 km girseydik geri sürülen pyd pkk Suriye kuvvetleriyle işid arasında sandviç olurdu tabi gerçekten işid vardıysa Bi anda ortaya çıkıp kafa kesip İslamiyeti dünyaya kötü gösterip bir anda kayboldular emin olun bu bile abd nin senaryosuydu

  • ZİYA GÜLMEZ24 Aralık 2023 16:09

    Bırak vurmayı fırat ve dicle nehrinin suyu keselim abd ve ab ülkeleri ile israil bile oradan çıkar.  çünkü olaralar çöl olur yaşanmaz hale gelir.ama bu yapacak yürekli bir karar lazım.

  • AZİMET GERÇEKKALE24 Aralık 2023 11:28

    Artık ülkemiz aynen israil gibi hareket etmeli ve nerede toplular ise oralarını ve şehirlerini köylerini ilçelerini hava hareketi ile yok edilsin.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA24 Aralık 2023 11:26

    Dün teröristleri TCMM kınama kararı alınmış chp ve hdp ise karşı çıkmış gazete okuduk yazıklar olsun.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA25 Aralık 2023 00:44

    Trollük yapmadan önce oldukca cahillsin chp bunların meclisteki uzantısı olduğu söylenen ve ortağı olan hdp yi kızdırmamak için terörü lanetliyorum diyor.bunları yapan ypg pkk teröristleri lanetliyorum demiyor ki.

  • Trollük yapmadan önce24 Aralık 2023 20:55

    CHP nin kendi bildirisini oku!!

  • ALPTUĞ24 Aralık 2023 10:43

    israili örnek alın kuzey ırakı tamamen yok edin hainler inlerinde değil evlerde ciğerimiz yanıyor.

  • MUSTAFA KILIÇ24 Aralık 2023 10:27

    top yekün temizlik harekatına geçilmeli mecliste dep düp denen hayinlerin ceza evlerinde beslemekten vaz geçip  bu ülkenin bekası için top yekün temizlik harekatı yapılmalı yasa kanun cart curt askıya alınmalı.

  • VS24 Aralık 2023 09:46

    bunları gebertmek yetmez bunlara bu desteği veren abd vs gibi kalleş köpeklerinde canını yakmak gerekirki bu itlere her türlü silahı veremesinler

  • Altun24 Aralık 2023 03:02

    Artik karayilan bayik.. itlerini bulup imha edin ya...yakismyor ..cok atiyoruz tutuyoruz ama olmuyor reis bahceli..tamam size destek verkyoruz ama artik..puan dusuruyorsunuz..gerekeni yapin..badka bjr ulke olsa..coktaaaan halletmisti..

  • Burak24 Aralık 2023 01:14

    Az once haberlerde mecliste terore karsi ortak bildiriye CHP VE HDP imza atmadi...eyyyy CHP li ahmak..aptal..salak.HDP yi anlarim..ama sen..artik uyan..artik biktik..SEHITLERIN VEBWLI UZERINE OLSUN..LANET OLSUN.

  • Mucise Reis : (24 Aralık 2023 09:42

    Starbuck eylemcisi,, sokaklara kola döken saçma sapan eylemler sonuçsuz kalır. yaptıpın bu işde aynı öyle... giden şehitlerin siyasi parti görüşünü sordun mu? hengi pardilimiş? biraz kaıl mantık. 25 yıldır kaç siyasi çocuğu gitti çatışmalara girdi ve şehit oldu ? bu işin siyaseti olmaz. önce kafana bunu sok, sonra iç siaysete malzeme yap akan kanları... bu kanların damlaları siyasiler için değil, vatan ve mille tiçin akıyor. vatan ve millet aşkıda siyasi partilerin üzerine çok büyük gelecek bir gömlek. tbmm de kınansa ne olur? yınanmasa ne olur ? koskoca Türk ordusu verdin mi emri 24 satte dikersin kandile bayrağı... karayılanı 24 satte imha eder, istersen büğtün süt düzey terör örgütü iismleri 7  günde imha eder tarihten silersin... nedne yapmıyorsun ? yetkinm mi yok? kanun çıkarttın izin mı yok ? uyansan artık, abd , bazı avrupalıların engelli var, bunu aş sen önce ...

  • Hakan.24 Aralık 2023 00:16

    Valla hiiic tatmin olmam isterse 160 ciksin ben 12 vatan evladina yaniyorum..onlar dagda ..bizde mecliste SN OCALANA diyen yaratiga ses cikarma..hakimin..savcini.HDP kapatilmasina..se cikarma..ustune ustluk ortak ol..baslarim sizin. Politikaniza..yaziklar olsun..

  • Ali23 Aralık 2023 23:11

    Taş üstünde taş ...omuz üstünde o bölgede baş bırakmayın...

  • Mucise Reis : (24 Aralık 2023 09:43

    İmralıda ne bırakıcaz? imralıda ne olacak peki? onuda eklermisin ırakdaki olay yorumundan sonra. imralıda taşlar, başlar vb. ? merakıma sordum.