E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEthereum Bitcoin’in tahtına ilerliyor---

Ethereum Bitcoin’in tahtına ilerliyor

Ethereum Bitcoin’in tahtına ilerliyor
08 Haziran 2021 - 10:51 borsagundem.com

Ethereum Bitcoin’in piyasa değerini geçmek için doğru yolda.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin ve Ethereum arasındaki rekabet 2021 yılında giderek artış gösterdi. Kripto para piyasası yükselirken, kripto paralar da piyasa liderliği için savaş vermeye başladı. Son 12 ayda Bitcoin’in fiyatı neredeyse 4 kat arttı. Ancak aynı dönemde Ethereum’un fiyatında da %1,000 yükseliş görüldü ve iki büyük kripto paranın piyasa değeri birbirine yaklaştı.

Şimdi ilk aşamada bir şaka olarak tasarlanan Dogecoin en büyük kripto paraların piyasa değerine giderek yaklaşıyor. Kripto uzmanı Billy Bambrough ise Ethereum’un zaman içinde Bitcoin’i tahtından edebileceğini söyledi. Bloomberg Emtia Stratejisti Mike McGlone, Ethereum’un hacminin “Ethereum’un ilerlemesinin en belirgin göstergesi” olduğunu söyledi.

Açıklamasında “özellikle de kripto gibi varlık sınıflarında çeşitlendirmenin faydalarının altını çizen trend, Ethereum’un Bitcoin karşısında piyasa değeri kazandığını gösteriyor” dedi ve kripto paranın şimdi Bitcoin’in piyasa değerinin yarısından fazlasına ulaştığına dikkat çekti.

Ethereum’un 10 günlük işlem hacmi, CoinMarketCap verilerine göre 2021 başından bu yana Bitcoin’in 10 günlük işlem hacminin %80’ine ulaştı. 

McGlone, “hem Bitcoin hem de Ethereum’da boğa piyasası beklentileri var ancak Ethereum’un temeli ve kullanım alanları yalnızca değer saklama aracı özellikleri atfedilen Bitcoin karşısında rekabet avantajı sağlıyor” dedi.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, Ethereum geçtiğimiz yıl merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) projelerinin popülerliğinin artmasıyla birlikte yükselişe geçti. DeFi krediler ve sigorta gibi geleneksel bankacılık ürünlerini sunmak için kripto para teknolojisini kullanıyor ve bu teknoloji Ethereum’un blockchain’i üzerinen işliyor.

Bununla birlikte non-fungible token’ların (NFT) yatırımcılar arasında bir çılgınlık halini almış olması da Ethereum’un fiyatındaki yükselişe katkı sağlıyor. Bunun nedeni ise NFT’lerin de Ethereum blockchain’i üzerinde yer alması. Bunun dışındaki alanlarda da yatırımcılar Grayscale Ethereum Trust gibi Ethereum yatırım araçlarına akın etmeye devam ediyor.

Bu tür yatırım araçları menkul kıymet formunda Ethereum yatırımı yapmayı sağlıyor ve fonlar doğrudan Ethereum satın almak istemeyen yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. Jersey merkezli dijital varlık yatırım şirketi CoinShares analistleri, geçtiğimiz hafta Ethereum yatırım fonlarına akışların devam ettiğini ve toplamda 33 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Analistler Ethereum’un yatırımcıların en çok tercih ettiği altcoin olduğunu ifade etti. Bitcoin dijital altın ve değer koruma aracı olarak yükselişine devam etse de McGlone Ethereum gibi rakiplerin piyasa değeri kazanmak için iyi konumda olduğu konusunda uyarıda bulundu.

McGlone, “Ethereum’un rakipleri diğer kripto varlık ve akıllı kontrat platformları ancak en büyük ikinci kripto para yaygınlaşma yarışını kazandı” dedi. Bu hafta Bitcoin ve kripto borsası FTX tarafından desteklenen Ethereum rakibi Solana da gündemde yer aldı.

Borçlanarak Bitcoin alıyor: 4 ay yüzde 63 değer kaybetti

 

Bitcoin'de kurumsal yatırımcıların satış dalgası

 

Kripto paralarda sert düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)