E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEthereum Bitcoin’i alt etmeye yaklaştı mı?---

Ethereum Bitcoin’i alt etmeye yaklaştı mı?

Ethereum Bitcoin’i alt etmeye yaklaştı mı?
16 Haziran 2021 - 13:42 borsagundem.com

Bitcoin’de fiyat rallisi yıla çılgın bir başlangıcın ardından sekteye uğrarken, ikinci büyük kripto para Ethereum da geriledi. Ancak Ethereum rallisi, Bitcoin’i geride bıraktı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin’in fiyat rallisi yıla rekor bir başlangıç yaptıktan sonra sekteye uğradı. Piyasa değeri açısından ikinci büyük kripto para Ethereum da ulaştığı zirve noktasından sert bir düşüş gösterdi. Bitcoin fiyatı nisan ayında neredeyse 65 bin dolar seviyesine ulaşmasının ardından değerinin üçte birini kaybetti. Ethereum fiyatı ise mayıs ortasında kaydettiği yükselişin ardından neredeyse %50 düşüş yaşadı.

Yine de son 12 ayda Bitcoin rallisi Ethereum’da görülen rallinin yanında zayıf kaldı. Wall Street devleri ve bireysel yatırımcılar kripto para piyasasına akın ederken, yatırımcılar Ethereum’un Bitcoin karşısındaki güçlü performansına devam edip etmeyeceğini tahmin etmeye çalışıyor. Forbes’un haberine göre, 100 milyon dolarlık dijital varlık yöneticisi Two Prime’ın CEO’su Ethereum’un zaman içinde Bitcoin’i alt edeceğini öngörüyor.

Two Prime CEO’su Nathan Cox, “çok uzun vadede, birkaç yıl içinde Ethereum Bitcoin’i alt edecek” dedi. Açıklamasının devamında, “şimdilerde ikinci aşama kullanıcılar tarafından anlaşılmaya başladı. Yalnızca Ethereum’un kullanım alanı bile diğer her şeyi geride bırakacak” ifadelerini kullandı.

40 bin dolar civarında seyreden Bitcoin’in toplam piyasa değeri 750 milyar dolar.

Ethereum fiyatı ise 2,500 dolar seviyesinde ve piyasa değeri yaklaşık 300 milyar dolar. Ancak Ethereum son bir yılda Bitcoin’le arayı kapattı ve Bitcoin’de görülen %300’lük rallinin karşısında %1,000’lik yükseliş gösterdi. borsagundem.com'un derlemesine göre, Ethereum’un fiyatında bu yıl görülen yükselişin nedenleri arasında merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) uygulamalarının giderek artan popülerliği de yer aldı.

Kredi ve sigorta gibi geleneksel bankacılık ürünlerini kripto para teknolojisi kullanarak yeniden üretmeyi hedefleyen DeFi uygulamaları, Ethereum’un blockchain ağı üzerinde yer alıyor. Aynı zamanda yine bu yıl gündeme oturan non-fungible token (NFT) çılgınlığında da dijital sanat eserleri, tweet’ler ve YouTube videoları Ethereum’un blockchain’i üzerinden satışa çıkarılıyor. Bu nedenle de Ethereum’a yönelik talep giderek artıyor.

Cox, “Bitcoin dijital altın olabilir ancak Ethereum dijital petrol” dedi. Caymen Islands merkezli Two Prime yatırımcılara fonları aracılığıyla Bitcoin ve Ethereum yatırımları yapma imkanı tanıyor ve yıl sonunda yönetimi altındaki varlıkların değerinin 250 milyon dolara yükselmesini hedefliyor. Şirket yakın zamanda sabit getirilileri çeşitlendirmek amacıyla likit getiri fonu başlattı.

Cox El Salvador’un Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul etmesi ve ülkede yaygın kullanımın hedeflenmesi konusunda, “görünüm boğa piyasası tarafında” dedi. Bitcoin’in El Salvador’da yasal para olarak tanınmasının ilk aşamada düşünülenden çok daha önemli olduğunu ifade eden Cox, “kripto paralarda geri çekilmenin büyük bir bölümü şimdiye kadar gerçekleşti” açıklamasında bulundu.

Bununla birlikte kripto para piyasasında yer alan diğer yatırımcılar da Bitcoin ve Ethereum’daki büyük ölçekli düşüşlere rağmen iyimserliklerini koruyor. Bitcoin ve kripto para borsası Bitfinex Baş Teknoloji Uzmanı Paolo Ardoino, “kriptonun kralına yönelik algı pozitif bir alana yönelmeye devam ediyor” dedi.

Ardoino elektrikli araç üreticisi Tesla’nın milyarder CEO’su Elon Musk ve tanınmış hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones gibi önde gelen yatırımcıların halen kripto para fiyatları üzerinde önemli bir etkisinin olduğu konusunda uyarıda bulundu. Bu hafta Tudor Jones’un daha önce %2 olan Bitcoin ağırlığını %5’e çıkaracağını açıklamasının ardından, Bitcoin fiyatında artış görüldü.

Ardoino, “geçtiğimiz birkaç gün bir kez daha ünlülerin fiyatları etkileyebileceğini gösterse de bu durum sonsuza dek devam etmeyecek” dedi. Açıklamasının devamında, “Bitcoin’in bir varlık sınıfı olarak geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlayan momentum hız kazanmaya devam ediyor” ifadesini kullandı.

Teknoloji şirketleri bir sonraki rekorunu sağlık hisseleriyle kıracak

 

Yaklaşan yatırım trendi sermaye ağırlıklı şirketler

 

Bitcoin'de yatay seyir sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emre16 Haziran 2021 15:50

    Türk insanı akkılı olsun, bu coinlerle insanlardan para sağıyorlar. Bu sahte paraları insanların eline verip gercek paraları kasalarına dolduruyorlar. Etkileyip coinlere yönlendirecek sürüler kalmadı mı, yani sağacak inek koyun kalmadı mı verimlik bitti mi, hepsinin fişi çekilir! Bu her gün ekranlara çıkıpta “fşnasal devrim, geleceğin paraları, gelecekte insanlar bu coinleri kullanacak” deyip durun bütün akademik ekonomistletin ve ekonomi uzmanlarının Taaa.. !! Ya beyinsizler ya da sahtekarlar!

  • Ekonomist16 Haziran 2021 15:29

    Televziyona çıkmış prof ler ekonomi uzmanları yatırım uzmanları hepdi “ bu coinler fşnasal devrim, geleceğin parası, gelecekte nu paralar kullanılacak” Bı teknik olarak öümkün değil, nitelik olarak mümkün değil. Olsa bile fevletler izin vermez, devlet vatandaşları izin vermez! Bütün nedenlerini bir bir açıklamayacağım, ama bu iddialarda bulunab bütün proflerin drların, yatırım uzmanlarının dşplomaları lisanslarınını edilmeli! İçleri boş soytarılar!

  • Gercekler 16 Haziran 2021 15:24

    Çok sayıda yeni alt coin üretip, bu üst coinleri Alt coin inleri satın almak için araç olarak kullanılması şeklinde bir ponzi oyunu oluştırmasalardu, bu üst coinler çoktan çökmüştüler. Ponzi oyununa devam! Oyun bitince ağlaşan ağlayana. Sürüler iyice sağıldıktan sonra ve sağılacak koyun kalmayınca bütün coinlerin elektriğini keserler oyunun sınunda

  • Faruk16 Haziran 2021 15:21

    Ponzi oyununa devam! İnsanlara yeni umut olsun Binlerce yeni coin olulturdular! 0,01 lerden başlayarak mimil minik sayıda yukarı doğru satarak ama en büyük çoğunluğunu zirvelerde kucaklara dökme amacıyla! Önce piyasayı biraz yemlemek! Her coin bu rakamlardan çıkıp yükseldiği için sürülerin psikolojisini iyi biliyorlar iyi yönetiyorlar! inleri satın almak için araç yapmasalardı şimdi çoktan çökmüştüler. Ponzi oyununa devam!

  • Vengiz16 Haziran 2021 15:18

    Bu coinler asla para olmaz. Sadece Sanal finans oyun coinler! Ve oyunun sonunda kasa hep kazanır, figuranlardan büyük çoğunluk kaybeder!