E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji şirketleri bir sonraki rekorunu sağlık hisseleriyle kıracak---

Teknoloji şirketleri bir sonraki rekorunu sağlık hisseleriyle kıracak

Teknoloji şirketleri bir sonraki rekorunu sağlık hisseleriyle kıracak
16 Haziran 2021 - 11:46 borsagundem.com

ABD’deki teknoloji hisselerinde yeni bir yükseliş trendi gözlemleniyor. Bu yükseliş trendinin en büyük destekçisi ise biyo-teknoloji hisseleri

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi’nin rekor seviyelere ulaşması teknoloji yatırımcılarının ilgisini çekti. Varlık danışmanlığı şirketi Oppenheimer’ın Teknoloji Analizi Başkanı Ari Wald Nasdaq’taki yükselişte biyo-teknoloji hisselerinin rolünün altını çiziyor.

Wald CNBC’ye verdiği röportajda “Nasdaq Endeksi hızlı bir şekilde yükseliyor. Bunun temel sebebi artık sadece teknoloji hisseleri değil. Biyo-teknoloji de katılım yapıyor ve hisse senetlerini yükseltiyor” ifadelerine yer verdi.

Biyo-teknoloji hisselerine odaklanan ABD merkezli borsa yatırım fonu IBB Biotechnology ETF bu ay %6 oranında yükseliş gösterdi. Bu yükseliş Nasdaq Endeksinin aylık ortalamasının yarısından fazla. Buna karşın fon hala Şubat ayı zirvesinin %7 aşağısında seyrediyor. Borsa uzmanı ayrıca teknoloji endeksindeki biyo-teknoloji hisselerini içeren fon olan Nasdaq Biotech ETF’nin de geçtiğimiz yıl beş yıllık direnç noktasını aştığına dikkat çekiyor.

Wald konsolidasyon sonrasındaki bu yükselişte IBB Biotechnology borsa yatırım fonunun geçen yaz gerçekleştirdiği yükselişin bir benzerini gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi. Borsa uzmanı topkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi IBB’nin 5 aylık kayıplarını toparladığını daha sonra da yükselişe geçtiğini belirtti. Wald tüm bunların daha güçlü bir boğa piyasası trendine işaret ettiğine dikkat çekiyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Laffer Tengler Investments’ın Baş Yatırım Sorumlusu Nancy Tengler ise biyo-teknoloji alanında seçici olunması gerektiğine inanıyor.

Tengler, “Bu alanı münferit hisse seçimleriyle değerlendiriyoruz. En geniş çaplı iki tercihimiz yakın zamanda en büyük biyo-teknoloji şirketlerinden biri olan Actelion’u satın alan J&J (Johnson & Johnson) ve aynı zamanda hem ilaç şirketi ve hem de biyo-teknoloji olarak karakterize edilebilecek AbbVie hisseleri” açıklamasında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre tek dozlu korona virüs aşısıyla bir süredir gündemde önemli bir yer tutan J&J şirketinin hisselerinde aylık performans %2’lik bir düşüşü işaret ediyor. J&J’ın tek dozluk korona virüs aşısına ilişkin kan pıhtılaşmasına sebep olduğu iddiaları bir süredir şirketin başını ağrıtan gündem maddelerinden birisi. Tengler’ın öneri listesinde bulunan AbbVie şirketinin aylık hisse performansı ise %2’lik bir yükselişi gösteriyor.

İşte endekste izlenecek zarar-kes seviyesi

 

Fitch'ten 'faiz-enflasyon' açıklaması

 

Piyasaların gözü FED'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)