E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEsnaf için 'can suyu kredisi' talebi---

Esnaf için 'can suyu kredisi' talebi

Esnaf için 'can suyu kredisi' talebi
25 Temmuz 2021 - 09:51 borsagundem.com

Bendevi Palandöke, "Esnafımızın birikmiş borçlarını kapatması için can suyu kredisi olmazsa olmaz" dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinden etkilenen esnaf ve sanatkarların yeniden ayağa kaldırılması için faizsiz ve uzun vadeli can suyu kredisi talebinde bulundu.

Palandöken, yazılı açıklamasında, salgın kısıtlamalarının kaldırılmasıyla esnaf ve sanatkarların ekonomiye yeniden kazandırılması gerektiğini bildirdi.

Çarkların dönmesi için esnaf ve sanatkarların ayağa kaldırılması gerektiğine işaret eden Palandöken, "Salgının cefasını en çok çeken kesim olan esnaf ve sanatkarlarımızın biriken borçlarını ödeyebilmesi için sıfır faizli, 6 ay geri ödemesiz ve uzun vadeli can suyu kredisi verilmeli." ifadesini kullandı.

Palandöken, esnafa yönelik son can suyu kredisinin 13 yıl önce verildiğini anımsatırken, şunları kaydetti:

"Özellikle faaliyetleri tamamen durdurulan esnafımızın sıfır faizli krediden yararlanmasının önü açılmalı. Kısıtlamalar nedeniyle kahvehane, kıraathane, çay ocağı, kantinci, kırtasiyeci gibi çok sayıda esnafımız büyük sıkıntı yaşadı. Şimdi bu sıkıntılı sektörlerdeki esnafımız yapılandırmaya rağmen birikmiş borçlarını, SSK ve Bağ-Kur primlerini ödeyemiyor. Esnafımızın birikmiş borçlarını kapatması için can suyu kredisi olmazsa olmaz. Esnafa sağlanan her türlü desteğin ekonominin çarklarını döndürdüğü ve piyasaya olumlu yansıdığı unutulmamalı."

Borsada kredili işlemlerde rekor artış

 

Nakdi krediler 4 trilyon TL'yi aştı

 

Yeni bir kanun geliyor... Esnaf nefes alacak.. İşte taslaktan kritik detaylar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru26 Temmuz 2021 12:23

    kredi dağıttıkça türk lirasının değeri  düşüyor...

  • 26 Temmuz 2021 09:38

    Şu aldığımız maaşı esnafa versek. Birgün de isyan eder. Ogretmen maaşı ile kira öde çocukları okut, elektrik, şu tel,d.gaz, tel, yol ücreti öde kalırsa da kalanla da karnını doyur. Dün manavdan çocuklara yetecek kadar meyve aldim 1kg erik 10 tl 1kg üzüm 10 tl 1kg şeftali 12 tl 1kg kayısı 20 tl bu ne arkadaş esnaf da bu milleti düşünsün altlarındaki arabalara bakiyorum 400/500 bin liralık arabalara biniyorlar hala da gözleri bizde. Neymiş biz her ay düzenli maaş alıyormuşuz. O düzenli maaşı sana vereyim de geçin

  • Mete sosyal 26 Temmuz 2021 09:11

    Asgari ücretlilere de verilirse can suyu iyi olur ama korkum şu ki verilirse gene kredi esnafa yasa çalışana seçim yakın olur gibi

  • Mm25 Temmuz 2021 23:58

    Eğer böyle birsey olursa tüm paramı dolar yapıp yastık altına koyarım yeter artık esnaf edebiyatı maaş lı çalışanda zorda onların günahı ne ?

  • Berber Bekri 25 Temmuz 2021 19:44

    Can suyu,şam suyu, çene suyu ile olmaz millette para yok ki gelip esnaftan alış veriş yapsın tarım öldü hayvancılık öldü tüm fabrikalar satıldı milletçe asfalt köprü tünel havalanı yiyecez doymazsak kanal İstanbul u yeriz

  • ismail25 Temmuz 2021 18:04

    Esnafı devlet memuru gibi maaşa bağlayalım daha iyi extra destek gerekmez aylık ne maaş verilecek belli olur..

  • VS25 Temmuz 2021 17:21

    Ben 36 yıllık esnafım ne 1 TL kredi nede destek gördüm.kim alıyor bu beleş parayı bilmem.

  • esnaf ağlamasın25 Temmuz 2021 16:22

    vergi ödemeyip edindindikleri mallardan satsınlar. işçilerden her ay alınıyor. sorma ver parası.fotoğrafçı 2 saatlik konvoy için 1.250 tl para istedi.

  • Çakır25 Temmuz 2021 15:38

    Hep esnaf hep işadamı yeter birazda halka verin bu ucuz geri ödemesiz kredileri esnaf ve iş adamları paylaşmıyor ki pasta dilimi hep kendine bahsettiğim konu tüm esnaf ve iş adamları değil çok azı paylaşıyor genele yayılması için çaba sarf edilmeli besbinlira maaş altı çalışanlardan vergi alınmamalı

  • düzeni üzen25 Temmuz 2021 15:02

    verilen krediler izlenmeli yine dolar alabilirler kur krizini tetikleyebilirler yarınların selameti için kemer sıkmalı 

  • Yapmayın o zaman25 Temmuz 2021 12:54

    Yahu yeni olanı anlatımda 30-40 senedir esnaflık yapıp 1-2 seneyi geçirecek para birikmemişse ya o iş yanlıştır veya bu ağlama sahtedir.