E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​‘Eski çalışana kıdem fonu yok’---

​‘Eski çalışana kıdem fonu yok’

​‘Eski çalışana kıdem fonu yok’
04 Şubat 2015 - 06:15 borsagundem.com

Türk-İş Başkanı Atalay, Çalışma Bakanı'nın "Kıdem tazminatı fonu ile ilgili sistemdeki arkadaşları ilgilendiren problem yok" dediğini aktardı

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Kıdem Tazminatı konusundaki tartışmalara ilişkin, “Sayın Çalışma Bakanı başta olmak üzere şahsıma, Türk-İş Yönetim Kurulu’na diyorlar ki, ‘Şu anda sistemin içinde olan arkadaşlarla ilgili bir problem yok, onlar bu sistemde devam etsin. Sisteme yeni gireceklerle ilgili bir problem var, yeni sigorta olacaklarla ilgili bir düzenleme yapalım’ diyorlar” dedi.

Atalay, Tarım-İş Sendikası’nın 19. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, geçen yıl iş kazalarında 380’e yakın işçinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Benim ülkemde günde ortalama üç arkadaşımız iş cinayetine kurban gidiyor. Bunun büyük bölümü ihmallerden kaynaklanıyor ve örgütsüz iş yerlerinde meydana geliyor. Başta iktidar partisi olmak üzere herkes dersine iyi çalışırsa bu kazaların büyük bölümünün önüne geçeriz” diye konuştu.


Tarım başta olmak üzere bütün işçilerin, ocakta aldıkları ücreti aralıkta alamadıklarını belirten Atalay, “Bu vergi sistemi sürdürülebilir bir vergi sistemi değil. Sözleşme dönemi başlıyor. Ocak ayında aldığım ücreti Aralık ayında almak istiyorum. Arada 300 lira fark var. Bir an evvel hükümet, vergi sistemini gözden geçirmek mecburiyetindedir” diye konuştu.

‘Kıdem’ yeniden gündeme geldi

Kıdem tazminatı konusunun geçen hafta ülkenin gündemine tekrar geldiğinin altını çizen Atalay, şunları söyledi:
“Sayın Çalışma Bakanı başta olmak üzere şahsıma, Türk-İş Yönetim Kurulu’na diyorlar ki, ‘Şu anda sistemin içinde olanlarla ilgili problem yok, onlar bu sistemde devam etsin. Sisteme yeni gireceklerle ilgili bir problem var, yeni sigorta olacaklarla ilgili bir düzenleme yapalım’ diyorlar. Ben de diyorum ki, ‘kimsenin geleceğine ipotek koyma hakkım yok’. İşverenin arzusu şu: 30 gün yüksek geliyor, aşağı çekmek istiyorlar. Pazarlık yapma lüksüm yok, işçinin 5 kuruşunu geriye götürecek noktada olmayız, olmadık, olmayacağız.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)