E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErtem'den seçim sonrası ekonomi tahmini---

Ertem'den seçim sonrası ekonomi tahmini

Ertem'den seçim sonrası ekonomi tahmini
29 Mayıs 2018 - 09:08 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, 24 Haziran seçiminin ardından para ve maliye politikalarının uyumunun en üst düzeyde olacağını belirtti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Milliyet.com.tr'deki köşe yazısında 24 Haziran seçiminin ardından para politikasındaki sadeleşmenin “ekonomi yönetimi için de” olacağını belirtti. Karar alma mekanizmalarının sadeleşeceği ve yatırımcı dostu bir bürokrasi olacağını söyleyen Ertem, “Para ve maliye politikalarının uyumu en üst düzeyde olacak ve en ufak bir belirsizlik kalmayacak.” dedi.

Ertem, “Şunu itiraf etmeliyiz ki bugün ekonomi ile ilgili bakanlıkların bu kadar çok ve spesifik görev tanımlarının olması bile, başlı başına bir iktisat politikası belirsizliği sorunudur. Bir kere bu ortadan kalkacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, serbest kur ve kambiyo rejiminin, bağımsız düzenleyici ve denetleyici kurumların regüle ettiği finansal piyasaların Türkiye'nin yeni dönemde korunarak derinleştirilecek temel kazanımları olduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir29 Mayıs 2018 20:27

    bu şener şenle ilyas salmanın işine döndü.neden 24 hazirandan sonra.elini tutanmı var niye şimdi değil.işiniz gücünüz insanlarla makara geçme.sen danışman maaşını ne kadar zaman uzatabilirsen kardasın.gerisi senin için teferruat.sizi şimdi hizmet vermekten alıkoyan sebep ne açıklada bilelim.

  • Bika29 Mayıs 2018 12:31

    16 yıldır tek başına iktidarda olup hâlâ maliye politikalarıyla TCMB'nin uyumundan bahsediliyor. Beştepe, iktisatın temel kurallarına aykırı iddialarda bulundukça uyum olmaz.

  • Selahattin abi29 Mayıs 2018 11:19

    Kişisel olarak ben Sn.Erten'e hiç güvenmedim,yapamadıkları da ortada zaten.Niye seçim sonrasında güveneyim.Büyük hatalar yapıyorlar ve bunun bedelini toplum olarak hepimiz ödüyoruz.Onlar bu hatalarını ödemeyecek mi?

  • Türkoğlutürk 29 Mayıs 2018 10:16

    Sankiktidarda değilsiniz. Bozduklarınız yıktıklarınız yapacağınız kötülüklerin teminatıdır. Hukukta ilk yüzde değiliz. Eğitimde ilk elli dışında. Neyle gururlanıyorsunuz size oy veren ne diyor. İNADINA VERİYORUM. işte anca onlardanoy gelir

  • Fare kapani29 Mayıs 2018 09:14

    Hep secim sonu neden guvenelim ki size simdi yapin ispat edin kendinizi artik , yemiyor millet ...