E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan'dan Erivan-İstanbul uçuşlarına onay---

Ermenistan'dan Erivan-İstanbul uçuşlarına onay

Ermenistan'dan Erivan-İstanbul uçuşlarına onay
31 Aralık 2021 - 22:02 borsagundem.com

Ermenistan Havacılık Otoritesi, Erivan-İstanbul uçuşlarının yapılması için Ermenistan havayolu şirketi FlyOne'a onay verdi

Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde adımlar atılıyor. Ermenistan havayolu şirketi FlyOne'ın Erivan-İstanbul-Erivan arasında charter uçuşları yapmak için Ermenistan Havacılık Otoritesi'ne yaptığı başvuruya onay geldi.

FlyOne Yönetim Kurulu Başkanı Aram Ananyan yaptığı açıklamada, "FlyOne Armenia, geçtiğimiz günlerde Erivan'dan İstanbul'a charter gidiş-dönüş seferler düzenleme talebiyle hem Ermenistan hem de Türkiye'nin havacılık otoritelerine başvurmuştu. Ermeni havacılık yetkililerine onay için teşekkür ediyoruz" dedi. Ananyan, "Türkiye tarafından da onay gelmesi halinde uçuşlar için bir takvim oluşturulacak" ifadelerini kullandı.

Türk mallarına ambargo kaldırılıyor

Ermenistan, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle Türk mallarına uygulanan ambargonun da kaldırılmasına karar verdi. Ermenistan Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türk mallarının ülkeye ithalatındaki ambargonun uzatılmamasına karar verildi. Geçen yıl boyunca, Türk mallarına yönelik yasağın hem olumlu hem de olumsuz ekonomik sonuçları oldu. Olumlu etkilerden biri hafif sanayi, inşaat malzemeleri, mobilya ve tarımda bir dizi yeni kurulan işletmeler veya genişleyen üretimdir. Ancak ambargonun öncelikli olumsuz etkisi özellikle yansıyan enflasyon üzerindeki önemli etkisidir" denildi.

Ambargonun kaldırılması yönünde Ermenistan'daki iş insanlarından önemli ölçüde talep geldiği ifade edildi. Ermenistan, 31 Aralık 2020 tarihinde Türk mallarının ithalatına yönelik yasak getirmişti.

İki ülkenin önümüzdeki yılın Ocak ayında müzakerelere başlaması bekleniyor.

Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme hamlesinde tarih netleşti

 

Ermenistan ile normalleşme adımı: Temsilciler atanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ömür Hırvatoğlu06 Ocak 2022 08:49

    Bu karar sadece ermenistana fayda sağlar. Umarım ermenistan da bundan dolayı toprak kapma hırçınlığına biraz son verir. Yoksa iyice kendisini yalnızlaştıracak. Hassas bir denge ermenistanla ilişkileri dikkate alırken azerbaycan ve israilin tepkilerini de göze almak gerek.

  • AGOP SEMİZYAN01 Ocak 2022 00:40

    Hep emperyalist büyük devletler asırlardır biz ermeniler Türkler ile kardeş olarak yaşamış iken aramıza ajanlar sokarak bizleri birbirlerimize kırdırttılar ve yok yerine savaştırdılar kendileri emellerine ulaştılar bizler için ise sonuç halkımız için hüsran olmuştur ekonomik olarak çöküş ve sefaler .umarım bu iki halk artık bu hatadan dönülür iki devlet kardeş yaşar ise her iki tarafta büyük kazınılımlar elde edecektir.