E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan'da Paşinyan protestoları hız kesmiyor---

Ermenistan'da Paşinyan protestoları hız kesmiyor

Ermenistan'da Paşinyan protestoları hız kesmiyor
05 Aralık 2020 - 20:02 borsagundem.com

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, binlerce kişinin katılımıyla protesto gösterisi düzenleyen muhalefet güçleri, Başbakan Nikola Paşinyan ve ekibine 8 Aralık saat 12.00’ye kadar görevi bırakmaları için ültimatom verdi.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, on binlerce kişi kent merkezinde toplanarak Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını talep etti. Protestocular daha sonra Paşinyan’ın rezidansına doğru yürüdü ve eylemlerine burada devam etti.

Muhalefetteki Taşnaksutyun partisinin sözcüsü İşhan Sagatelyan, protestoculara konuşmasında, “İki meseleyi görüşeceğiz. Paşinyan’ın görevi bırakacağı gün ve saati ile halkın onlara karşı kaba kuvvet kullanmayacağına dair garantinin verilmesi” ifadelerini kullandı.

Paşinyan ve ekibinin verilen süre içinde görevi bırakmaması durumunda, ülke genelinde sivil itaatsizlik eylemlerinin başlayacağı tehdidinde bulunan Sagatelyan, bu talepleri özellikle Paşinyan'ın konutu önünde dile getirdiklerini kaydederek, “Halkın sesini duysun diye. Belki böylelikle istifasının halkın talebi olduğunu anlar” dedi.

Sputnik'in haberine göre, Sagatelyan, “Kendisi gitmezse biz onu göndermeyi biliriz” diye ekledi.

Daha önce Sagatelyan, ülkede faaliyet gösteren 17 muhalif partinin eski Başbakan ve Savunma Bakanı Vazgen Manukyan’ı geçici hükümet başbakanlığı görevine aday göstermişti.

Ermenistan’da muhalefet, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde ateşkesin sağlandığı 10 Kasım’dan bu yana Başbakan Paşinyan’ın görevi bırakması için eylemler düzenliyor.

Ankara'dan Atina'ya: Yaptırımlara taviz vermeyiz

 

Karabağ zaferi geçit töreniyle kutlanacak

 

Azerbaycan ve Rus Dışişleri Bakanları görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ANYAN BARIŞYAN06 Aralık 2020 17:24

    bizim zenginler ve abd bize her sene 50 milyar dolar yardım yapmalılar çünkü biz onların yıllarca emirettilleri her şeyi yaptık.kürtler ile suriye de kuzey ırakta işbirlikleri yaptık.bunları unuturlar ise bizde onları unuturuz.

  • Cello06 Aralık 2020 14:34

    Ermeni devleti dahada kendine gelemez ...dersini almıştır.. hak yerini bulmuştur.

  • Demircan KIZILCANLAR06 Aralık 2020 12:00

    Demek ki ermenistan da büyük bir kıtlık ve aclık var ki halk galyana geldi.

  • AGOP SEMİZYAN05 Aralık 2020 22:30

    boyun devrilsin paşinyan hemi.50 000 askerimizi şehit ettirdin ve ekonomiz 10 milyar dolar zarar ettirdin bak temel gıda maddeleri bulmakta zorluk çekiyoruz daha zor günler de bizi bekliyor.

  • Yanlış devlet politikası 06 Aralık 2020 05:18

    Ermenistan, komşuları Türkiye ve Azerbaycan ile dostane ilişkiler kurmak gibi bir politika izlese idi, şu an Ermenistandaki her bir vatandaş çok daha yüksek bir refah içinde yaşıyor olacaktı. Baştaki Ermeni siyasetçilerin Türkiye ve Azerbaycan husumeti onları bu noktaya getirdi. Artık husumet dolu politikaları bırakıp Türkiye ve Azerbaycan ile karşılıklı saygı ve güvene dayalı dostane ilişkiler geliştirme gerekliliği umarım anlaşılmıştır ve son 30 yılın yanlış politikaları umarım terkedilir.

  • Yorum06 Aralık 2020 00:51

    Geçen gün böyle demiyordun ne oldu

  • Aks1506 Aralık 2020 00:09

    30 yıl önceki hatanızı bugün ödediniz. 30 yıl önce sivillere katliam yaptınız. Bu savaşta da sivillere bomba attınız. Şimdi birbirinizi yiyin.

  • Atakan05 Aralık 2020 21:07

    Yenilgiyi kabul etmek nasıl zorlarına gitmiş bizde kaçak ermenileri beslemeye devam edelim bu kaçak çalışan ermenileri sınırdışı edin bunların Türk ve Türkiye düşmanlığı kıyamete kadar bitmez bırakın insanlık falan filan laflarını herşey ortada

  • serok agopyan05 Aralık 2020 20:54

    paşinyan istifa.