E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara'dan Atina'ya: Yaptırımlara taviz vermeyiz---

Ankara'dan Atina'ya: Yaptırımlara taviz vermeyiz

Ankara'dan Atina'ya: Yaptırımlara taviz vermeyiz
05 Aralık 2020 - 19:45 borsagundem.com

Ankara'dan Atina'ya cevap: Hiçbir yaptırım taviz vermemize neden olmayacak

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın yayımladığı makaleye ilişkin "Hiçbir yaptırım Türkiye'nin Meis Adası veya 10 deniz mili kapsayan hava sahası egemenlik haklarından asla taviz vermesine neden olmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı hesabından paylaşılan makaleye cevap verildi:

"Avrupa'nın şımarık çocuğu Yunanistan, maksimalist ve gayrimeşru deniz sınırı ve hava sahası iddialarına dayanarak Türkiye'ye yönelik AB yaptırımlarını kışkırtmayı hedefliyor. Hiçbir yaptırım Türkiye'nin Meis Adası veya 10 deniz mili kapsayan hava sahası egemenlik haklarından asla taviz vermesine neden olmayacak. Yunanistan, er ya da geç Türkiye ile koşulsuz diyaloğa girmelidir"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki gerginliği azaltmak için attığı adımların “ikna edici olmadığı” değerlendirmesinde bulunmuştu.

10-11 Aralık'ta yapılacak AB Liderler Zirvesi öncesinde Kıbrıs Rum Kesimi’ni ziyaret eden Dendias, burada yaptığı açıklamada, AB ülkeleri liderlerinin Türkiye karşısında harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Yunan bakan, AB liderlerinin ekim ayındaki zirvede Türkiye’ye sunduğu fırsatı Ankara’nın değerlendiremediğini ifade etti ve AB’nin uyarılarının dikkate alınmamasının AB’nin inandırıcılığına da gölge düşüreceği görüşünü dile getirdi.

Günlük korona virüs tablosu açıklandı

 

Bakan Kurum: Deprem sonrası incelemeler başladı

 

İçişleri Bakanlığı: 5 terörist daha teslim oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakan08 Aralık 2020 01:29

    Yaptırım gelmez kime gelecek firmaların şirketlerin hepsi AB üyesi ülkelerin şirketleri ile ortak yada hepsini satın almışlar kendi şirketlerine yaptırım getiremezler kıçı kırık yunan kimsenin umurunda değil

  • AhmetK06 Aralık 2020 15:37

    Oleceksek bir kez olelim, neymiş yaptırım. Rusya- iran yıllardır ambargo ile yasıyor. Bu pisliklerle yaşandan dost gorunecegimize, kaderımızle yuzleselım. Olecek degılız, bakarız onumuze

  • Kamil06 Aralık 2020 13:19

    Ege Adalarını boşalttırın, ciddi olduğunuzu anlayalım. Gerisi laf ı güzaf :|  :| 

  • arti arbisyan06 Aralık 2020 12:04

    Biz Türklerle ebedi dostuz.Dostluğumuzu kıskananlar aramızı bozmak için yıllardır ellerinden geleni yapmaktadır.Ben isterim reis tüm ermenistanı alsın Türkiyeye katsın.Ermenistanı onun bunun oyuncağı olmaktan kurtarılsın..Ekmek aş bulamıyoruz.Ekonomik sorunlar diz boyu.Paramızın değeri yerlerde.Türkiyedeki ermeniler refah içinde yaşıyor.Biz ise burada sefalet içindeyiz.Bir an önce başımızdakini def edip Türkiye ile barışı sağlamalıyız.Dünyada biz ermenilere en çok sahip çıkan ülke Türkiyedir.Ermeni kardeşlerimin artık bunları görmesi gerek.Başımıza birşey gelse yine o nefret ettiğimiz Türkler ilk yardıma koşar.

  • BORSACI06 Aralık 2020 10:29

    YUNANİSTAN BAŞBAKANINA DİYORUMKİ SENİN SONUNDA PAŞİNYANA DÖNMESİN KİMSEYE GÜVENME AKKILI OL ADAM OL TÜRKİYE SENİN GİBİ SOYTARIYA PAPUÇ BIRAKMAZ.

  • Böyle işe06 Aralık 2020 08:52

    Şayet ege ve mavi vatan konusunda cumhur ittifakı geri adım yada taviz verirse zaten çöken oyları iyice baraj altına doğru kayar benim izlenimim max şimdi %35 anca çıkar ondan erken seçim deyince kaçacak yer arıyorlar

  • Ali06 Aralık 2020 08:47

    Yaptırım gelmese iyi olur.hem haklıyız hem yaptırım yiyoruz .

  • Tarık06 Aralık 2020 06:56

    Yunanıstanın Bizim denız yetki alanımız dedıgı yerde biz sismik araştırma yapıyoruz madem sızın bu savas sebebi olur veya uluslar arası mahkemeye gidersin Avrupaya gidip yaptırım uygulamak nedir yani burası benim degıl ama bana vereceksin yoksa sana yaptırım uygularım diye tehdit edeceksin hadi oradan

  • mehmet05 Aralık 2020 23:18

    yunanistan ve ermenistanın ortak yanı her iki ülkeninde yöneticileri aynı zihniyeti taşıyor. ama olan halka oluyor. yunan liderler paraları silaha basacaklar halka iş yok, para yok.. yunan halkı almanya kapısında dilenci  ve ermeniler de fransa kapısında dilenci konumundalar. 

  • Hakan05 Aralık 2020 21:54

    Avrupada cok ıyı bılıyorkı taviz vermıyecegımızı bunlar sadece korkutup nabız yoklama hareketleri hangi ülke taviz verırkı kendı denız yetki alanından ayrıca bu işten hem Avrupa hem turkıye zararlı cıkar yani bır nevi Avrupa kendı ayagına sıkmıs olur

  • emekli05 Aralık 2020 21:42

    hadi oradan serok git orada yaşa

  • ANYAN BARIŞYAN05 Aralık 2020 22:27

    zaten bizi alsalar tüm ermenistan vatandaşlarımız hepsi fransa ve almanya ya gidecek fakat bizim zengin vatandaşlarımızı hep alıyorlar.

  • serok agopyan05 Aralık 2020 21:04

    dostumuz ve komşumuz yunanlıların sesine kulak vermeli ve komşumuzun deniz haritasını kabul etmeliyiz.şayet böyle yaparsak denizlerde balıklar halay çeker,dağlarda barış çiçekleri açar.

  • Hasan05 Aralık 2020 22:49

    Bu yunanlar 420 sene bizim egemenliğimizde kaldılar dillerine dinlerine hiç bireylerine dokunmadık ama sesleri fazla çıkmaya başladı bu milletin tarih sahnesindeki 50 yıllık boşluğundan faydalanıp bugünkü durumlarına geldiler ama artık işler değişmeye başladı bakın azerbaycanın karabağını geri aldık sıra egede

  • demir ceyhan05 Aralık 2020 21:48

    Dostunuz yunanlar bunu her ay yapıyor. Aman denizlerde Türkiye güçleniyor, aman yardım.  Yakındır Libya açıklarından petrol çıkarmamız.

  • ANYAN BARIŞYAN05 Aralık 2020 21:37

    ÖYLE DEME SEROK EĞER ÖYLE BİR DURUM OLUR İSE BİZLERİ ERMENİSTAN GÖNDERİR TÜRKLER ORADA EKMEK DAHİ YOKTUR.EĞER HEPİMİZİ FRANSA ALIR İSE SORUN YOKTUR