E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAzerbaycan ve Rus Dışişleri Bakanları görüştü---

Azerbaycan ve Rus Dışişleri Bakanları görüştü

Azerbaycan ve Rus Dışişleri Bakanları görüştü
05 Aralık 2020 - 15:38 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Dağlık Karabağ ile ilgili anlaşmaların uygulanmasının ele alındığını bildirdi

Yapılan açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile mevkidaşı Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Dağlık Karabağ ile ilgili anlaşmaların uygulanmasının ele alındığı belirtildi.

Taraflar, tarafların Rus barış gücü birlikleri ile etkileşimi dahil olmak üzere Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin 9 Kasım 2020 tarihli açıklamasının hükümlerinin uygulanmasında kaydedilen ilerlemeyi, ayrıca ikili işbirliğine ilişkin güncel konuları ve uluslararası gündemdeki bazı konuları ele aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 10 Kasım itibarıyla geçerlilik kazanan Dağlık Karabağ çatışmalarının durması için bir anlaşma imzalamıştı.

İmzalanan ortak bildiride Azerbaycan ve Ermenistan askerleri anlaşmanın imzalandığı tarihte bulundukları noktalarda kaldı. Böylece çatışmalar esnasında Azerbaycan geri aldığı toprakların denetimini de aldı.

Anlaşmanın maddelerinde ayrıca diğer bazı bölgelerin de Azerbaycan’ın kontrolüne devredilmesi, tarafların esir takası gerçekleştirmesi, temas hattı ve Karabağ’ı Ermenistan’a bağlayan Laçin koridoruna Rus barış gücünün konuşlanması öngörülmüştü.

Koçaryan: Çatışmayı Ermenistan tetikledi

Paşinyan'a bir şok daha: Yerine geçecek isim belli oldu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN SABBAH06 Aralık 2020 12:07

    yakında içimizdeki ermenistan ın destekcilerine erivan çağırıp toplantılar yapıp madalya takacaklar bakın görün.

  • Âlem biliyo 05 Aralık 2020 22:43

    Ulus devletleri sayıyorum, Rusya, İngiltere,Çin, Hindistan, Venezuela ve TÜRKİYE gerisi memur devletler, onları yazsam sayfa yetmez.

  • ARMİKYAN TERZİOĞLU05 Aralık 2020 22:00

    Arkadaşlar ülkenizin kıymetini bilin derim adeta cennette yaşıyorsunuz.biz ermenistan da ekmek ve diğer temel ihtiyaçlarını dahi bulmak için uzun kuyruklar içinde yaşıyoruz.

  • Erdal05 Aralık 2020 19:29

    Yav diyelim ki CUMHUR ittifakina oy vermedi...CHP oy verirsek kizimin yuzunune nasil bakacagiz..bu MALTEPE..UMRANIYE tavcizciler chpyi fena bozdu.

  • EKRİST05 Aralık 2020 21:59

    erdal kardeş, chp li yalvo , menemen, belediyesinde büyük trilyonluk yolsuzlukların olduğunu yargı ispatlayıp bunları hapse attı.istanbulda bir belediye de yine pkk  hdp belediye başkan yrd.pkk bayrağını parka yapmaktan ve pkk yardım etmekten tutuklandı.antalya belediyesinde chp başkanı covid den hala hastaneden çıkamayınca  belediyede rant kavgası başlamadımı.şimdilerde imamoğlu çıkmış bana sükikas yapılacak diye ve diğer belediye başkanları çıkmış hükümete karşı halkı kışkıtmak için aynen başkanı gibi  covid ten ölenlerin sayısı rakamların 5-10 katı diye halkı galyana getirme oyunları yapmıyorlarmı.bugün abd ve ab ülkelerinde bizden kat ve kat ölümler var.bir de hastane masrafları 1 milyon dolara kadar .

  • serok agopyan05 Aralık 2020 15:54

    sayın lavrova güveniyorum.

  • ANYAN BARIŞYAN05 Aralık 2020 17:54

    biz iyi partiyi ikna edebilir isek chp yi dostu biden den garanti olur fakat işimiz çok zor.Türkler son zamanlarda müthiş askeri alanda gelişmişler bunu bizim üzerimizde test ettiler başarılı olduklarını gösterdiler.

  • AGOP SEMİZYAN05 Aralık 2020 16:28

    yoldaş güvenmekten başka çaremimiz mi var.abd ve fransa bizi sattılar.Türkiye de tek dostumuz var oda HDP  olup, destekledikleri karmaman savaşcıları pkk olmazsa idi Türkleri durduramaz idik.