E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan ekonomisi de çöktü---

Ermenistan ekonomisi de çöktü

Ermenistan ekonomisi de çöktü
19 Kasım 2020 - 15:57 borsagundem.com

IMF, korona virüs salgını ve Azerbaycan ile yaşadığı çatışmadan olumsuz etkilenen Ermenistan'a 36,7 milyon dolarlık finansman sağlayacak.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Ermenistan'a 36,7 milyon dolarlık finansman sağlayacak. Stand-By anlaşması kapsamında 2 Eylül-16 Kasım tarihleri arasındaki gözden geçirme süreci tamamlanırken, IMF İcra Kurulu'nun da yakın zamanda resmi onayı vermesi bekleniyor.

IMF'den yapılan açıklamada, korona virüs pandemisi ve savaşın Ermenistan ekonomisini olumsuz etkilediği, IMF'nin göndereceği desteğin acil tıbbi ve sosyo-ekonomik ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu finansman desteğinin, ülkede daha güçlü ve kapsayıcı büyüme için gerekli reformların tamamlanmasında da kullanılacağı ifade edildi.

IMF: Ermenistan ekonomisi bu yıl küçülecek

Ermenistan'da gözden geçirme sürecinde görevli IMF ekibinin şefi Nathan Porter, pandemiye ek olarak 1990'ların ilk yarısı sonrasındaki en kötü askeri çatışmaların yaşandığını, iki şokla birden karşı karşıya kalan ve çok sert etkilenen Ermenistan ekonomisinin bu yıl küçüleceğini belirtti.

İkiz şok nedeniyle ülke içinde talep ve arzda bozulmalar yaşandığını, ihracat ve turizm gelirleri ile işçi dövizleri ve sermaye girişlerindeki sert düşüşün bu bozulmayı artırdığını belirten Porter, Ermenistan ekonomisinin 2020'de yüzde 7 küçülmesini beklediklerini söyledi.

Bütçe açığı milli gelirin yüzde 7'sini aşacak

Toparlanmaya ilişkin belirsizliklerin yüksek ve 2021'de büyüme beklentisinin ılımlı olduğunu belirten IMF temsilcisi, dış gelişmeler, belirsiz ekonomik ve siyasi ortam, bölgesel gerilimler ve pandeminin yoğunluğu ve süresinin, yakın dönemde ekonomi üzerinde aşağı yönlü riskler yarattığını vurguladı.

Gelirlerdeki düşüşün yanı sıra sağlık ve askeri alandaki harcamaların artması nedeniyle bütçe açığının milli gelire oranının 2020'de yüzde 7'ye yükselmesini beklediklerini belirten Porter, kamu borcunun milli gelire oranının da 2020'de yüzde 60'a, 2021'de yüzde 69'a ulaşmasını öngördüklerini açıkladı.

Ermenistan’da Nikol Paşinyan yönetimi, Azerbaycan ile savaşta ağır bir yenilgi almış ve Dağlık Karabağ’da işgal ettiği bölgelerin büyük kısmından çekilmeyi kabul eden bir anlaşmaya imza atmıştı.

Ermenistan tazminat ödeyemezse toprak verecek

 

Putin, Ermenistan’ı uyardı: İntihar olur!

 

Ermenistan Başbakanı Paşinyan istifa edecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • demir ceyhan19 Kasım 2020 18:30

    IMF Ermenistan'a el atmış. IMF'nin girdiği hangi ülke düzeldiki :D 

  • Tayfun19 Kasım 2020 18:05

    Sarkozy ve BAE ipiyle kuyuya inenler orada yaşamaya mahkum kalır. Ermeniler bu kafayla daha çok sömürülürler.

  • AGOP SEMİZYAN19 Kasım 2020 17:14

    iyi konuşuyor diye  oyumuzu verdik demek ki iyi konuşmak iyi ülkeyi yönetmet değil.bence RTE ve Putin masada anlaştılar.paşinyan ı tuzağa düşürdüler karabağ gitti gitmesine bir de erivan gider ise ne yapacağız.bizi kimse de kabul etmez.

  • Böyle bir çağda halen dönen dolaplar aynı20 Kasım 2020 00:59

    Durduk yere Ermenistan nın kuşattığı topraklara saldırması akıl dışı bir eylem toprakları al güzel kardeşim biz kuşatmıştık şimdi geri veriyorum diyebilecek g.t. Yok bunda ,ancak böyle katakulli yapılırsa savaşı kaybettik haydi teslim edeceğiz kuşattıklarımızı der ancak, yoksa bu savaş tamamen yalancı bir savaştı yazık ki Azerbaycanlı Ermenistan’lı insanlar öldü kağıt üzerinde yapılan anlaşma yüzünden , olan hep halka oluyor diğerleri prolarını tüttürmeye devam ediyorlar afiyetle..

  • serok agopyan19 Kasım 2020 17:12

    bu durumun sorumlusu azerbaycandır.ermenistana tazminat ödemesi gerektir.

  • İrfan Ersin19 Kasım 2020 18:34

    SİHA larla göndermiştik halbuki.