E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErian parasal genişleme için çabalıyor---

Erian parasal genişleme için çabalıyor

Erian parasal genişleme için çabalıyor
26 Eylül 2013 - 06:58 borsagundem.com

PIMCO'nun CEO'su El-Erian, istihdam verisinin "güven verici" olmadığını savundu

Dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO'nun CEO'su Muhammed El-Erian, işsizliğin istikrarlı bir şekilde düşmesine rağmen, istihdam verisinin derinliklerine bakıldığında, rakamların istikrarsız bir toparlanmaya, zor durumdaki bir ekonomiye ve artan eşitsizliğe işaret ettiğini söyledi.
Project Syndicate'te kaleme aldığı makalesinde El-Erian, manşet rakamların, büyük resmin yalnızca bir kısmını gösterdiğini savunarak, İstihdam İstatistikleri Ofisi'nin (BLS) verilerinin güven vermekten çok uzak olduğunu ifade etti.
İşsizlik süresine dikkat çeken El-Erian, Ağustos'ta 4.3 milyon Amerikalı'nın "uzun vadeli işsiz" olarak sınıflandırıldığını, bunun da toplam işsizlerin yüzde 37.9'a karşılık geldiğini belirterek, bu rakamı 5 yıl önceki finansal krizden bu yana "endişe verici" buldu.
El-Erian, BLS'nin rakamlalrının "acil hamle" çağrısı olduğunu savundu ve üretkenlilik ve rekabetlilik için daha iyi bir mali ve para politikaları karışımının gerektiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)