E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Süper Kupa krizi açıklaması: Sabotaj girişimi---

Erdoğan'dan Süper Kupa krizi açıklaması: Sabotaj girişimi

Erdoğan'dan Süper Kupa krizi açıklaması: Sabotaj girişimi
02 Ocak 2024 - 17:46 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak ertelenen Süper Kupa maçında yaşanan krizin "Türkiye'nin çıkarlarına yönelik çok açık bir sabotaj girişimi" olduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı ihracat rakamlarının açıklanması programına katıldı. Erdoğan, konuşmasında Süper Kupa'da yaşanan kriz hakkında da değerlendirme yaptı.

"SABOTAJ GİRİŞİMİ"

Sözlerini "Türkiye dostlarının sayısını artırmaya devam edecek. Provokasyonlarla, art niyetli söylemlerle, ülkemizi bölgedeki ortaklarından, tarihi bağlarının olduğu kardeş ülkelerden koparma girişimlerinin farkındayız." diyerek sürdüren Cumhurbaşkanı, "Yaz aylarında turizmi baltalamaya yönelik bir kampanya yürütülmüştü. Şimdi benzer bir dalganın muhaledefin de desteğiyle spor üzerinden oluşturulmaya çalışıldığını görüyüruz. İnançlar ve ülkeler hedef alınıyor." dedi. Erdoğan, konuşmasında şu mesajları verdi:

İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furya ile karşı karşıyayız. Muhalefet de gündeme gelmek uğruna bu pespaye ve tehlikeli nefret siyasetine gönülllü figüranlık yapmaktadır. Zor zamanlarımızda yanımızda olan kardeş ülkeleri hedef alması tesadüf değil. Türkiye'nin çıkarlarına yönelik açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak bu oyunu da mutlaka boşa çıkaracağız. Türkiye merkezli ama küresel perspektifli bir anlayışla dış siyasetimizi şekillendirdik, bundan geri gidiş kesinlikle olmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhracatta Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırmıştır

 

Erdoğan: 2023 hedeflerin başlangıcıydı, asıl çıkış Türkiye Yüzyılı'yla

 

Erdoğan: Türk sporunun başarılarla anılmasını istiyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.