E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan çalışan emekliye ikramiye talimatı---

Erdoğan'dan çalışan emekliye ikramiye talimatı

Erdoğan'dan çalışan emekliye ikramiye talimatı
24 Kasım 2023 - 16:22 borsagundem.com

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışan emeklilere de 5 bin lira ödenmesine ilişkin, "Cumhurbaşkanımız bakanlara bu konuda ayrıntılı çalışma yapılmasını talimatlandırdı" dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışan emekliye ikramiye çalışması için ilgili bakanlıklara talimat verdiğini açıkladı.

AK Parti Grup Başkanı Güler, TBMM'de bugün Meclis'e sunacakları 80 maddelik kanun teklifine ilişkin açıklama yaptı.

Güler, açıklamasında şunları kaydetti;

Yüzyılın afeti olarak kayıtlara geçen 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli büyük deprem sonrasında ekonomik daralmanın etkileriyle birlikte ciddi manada hem bütçemize hem ekonomik imkanlarımıza bir külfet gelmiş bulunuyor. Tüm etkenler karşısında ciddi bir dayanıklılık gösterdik. Yaşanan tüm bu süreçlerde etkin, kararlı ve hızlı kararlar alınmak suretiyle bu mücadele ortaya konulmuş oldu. Bugün de ekonomi yönetimimiz tavizsiz bir şekilde ekonomik programını devam ettiriyor. Yakın zaman içinde Orta Vadeli Programı açıklamıştık. Daha sonra Meclisimizde 12. Kalkınma Planı kabul edildi. Şimdi de inşallah bugün son Plan Bütçe Komisyon toplantısı ile beraber 2024 Merkezi Bütçe Kanun Teklifimiz de tamamlanmış olacak. 11 Aralık itibarıyla da TBMM Genel Kurulu'nda 2024 yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifi ile 2022 yılı kesin hesap raporu görüşmelerine başlayacağız.

Hazırlanan bu kanun teklifimizin hedeflerinin gerçekleştirilmesi için büyük bir gayret sarf ettik. Bu hedeflerin, amacımızın ne olduğuna dair birkaç hususu sizlerle paylaşmak istiyorum; Ülke ekonomisinin uluslararası rekabetçiliğinin geliştirilmesine katkı sağlamak, ihracatın desteklenmesiyle büyümeye katkıda bulunmak, ülkemize döviz girdisi sağlamak suretiyle dış ticaret dengesine olumlu katkı sağlamak, Türk lirası enstrümanlarına yatırım yapılmasının teşvik edilmesini sağlamak, mükellef haklarının korunması ve vergiye gönüllü uyumun artırılmasını sağlamak, gelişen teknolojiden yararlanarak bazı uygulamaların elektronik ortama taşınmasını sağlamak, vergi güvenliğinin sağlanmasına devam ettirmek, bazı indirim ve istisnaların da bundan sonraki dönemde de kaldırılmasını sağlamaya gayret ettik.

(Çalışan emeklilere de 5 bin lira ödeme yapılması) Bu konuda çalışılıyor. Her yönüyle çalışılmasını biz de bekliyoruz. Ona göre bir program yapılacaktır. Bu konuda daha detaylı bir çalışma yapılmasını Sayın Cumhurbaşkanımız talimatlandırdı.

Ev hanımlarına emeklilik kapısı açılıyor!

 

Emekli maaşı zam oranı netleşiyor!

 

Bağkur emeklilerine 5 bin liralık destek ödemeleri bugün başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ssk Emekli 25 Kasım 2023 11:13

    Maaş artışlarında adalet istiyoruz birine kepçeyle ver birine çay kaşığıyla böyle adelet olmaz intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep

  • 1 derce emekli25 Kasım 2023 08:01

    Emekliye 3600 ek gösterge sözü unutuldu.

  • On24 Kasım 2023 19:11

    10000 yapın şunu

  • Mucise Reis : )24 Kasım 2023 17:34

    öğrenc,iye nedne 100. yıl parası yok? böyle saçma sapan bişe olabilir mi ? çalışana neden 100. yıl parası yok ?... 100 yıllık cuöhuriyet koca devlet kurmuş, devlet onlarca tesis özelleştirip satmış okullarda neden bir para dağıtımı yok ? işsize neden bin tl dahi para ödemesi yok ?  bu ülkede herkes cumhuriye tkutlarken neden sadece emekliye ikramiye ? abuk subuk işlerde birincisiniz.