E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Yüzde 50+1 şartı kaldırılmalı---

Erdoğan: Yüzde 50+1 şartı kaldırılmalı

Erdoğan: Yüzde 50+1 şartı kaldırılmalı
18 Kasım 2023 - 18:04 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa. En çok oyu alan kazanmalı" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya dönüşü uçakta gazetecilerle yaptığı sohbette seçimlerle ilgili de konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni ve sivil anayasa vurgusu yapıyorsunuz. Meclis aritmetiği eğer referandum sınırlarında olursa yerel seçimde örneğin vatandaşın önüne bir de referandum sandığı gelme ihtimali var mı? Ayrıca geride kalan seçimler öncesinde bir yayın sırasında size '50+1 değişir mi?' diye sormuştum. Siz de değişmesinden yana olduğunuzu ifade etmiştiniz. Hala aynı fikirde misiniz?" sorusunu, şöyle cevapladı:

"50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa. Bundan sonra kim bilir daha neler çıkar? Ama oy sayısı itibarıyla 'en fazla oyu alan aday seçilir' denildiği zaman seçim hızlıca tamamlanır. Diğer yandan mevcut Anayasamızın satır aralarında darbeci zihniyetin ruhunun dolaşıyor olması bizleri en çok rahatsız eden konu. Ayrıca dünya 1980'li yıllardan bugüne çok değişti. Bu değişiklikler Anayasa metnine yansıtılmaya çalışılsa da bu Anayasamızın metinsel bütünlüğünü yok etti. Yeni, sivil, kapsayıcı ve çağın gerekliliklerine tam uyumlu bir anayasayı Türkiye'ye kazandırmak, ulaşmayı arzu ettiğimiz en önemli hedeflerimizden biri. Meclis'te yeni anayasa çalışmalarına birkaç defa başladık ancak muhalefetin engellemeleri, verdiği sözleri yerine getirmemesi nedeniyle hep yarım kaldı. Biz verdiğimiz sözün arkasındayız, milletimizi hak ettiği sivil anayasaya kavuşturacağız."

İsrail'e nükleer denetim çağrısı

 

Erdoğan'ın Berlin ziyareti Avrupa basınında manşetlerde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN20 Kasım 2023 10:26

    bu düzeni getiren sensin ağlayanda sen,ne iş,çevir lambanın fitilini yukarı yansın,çevir aşağı yanmasın,işine geldiği gibi

  • ali20 Kasım 2023 09:39

    akp nin yaptiği  3 doğru şey var şey   1 başörtüsü  2 imamhatipler  universıteye girmesi  4 ayasofya  5,5. borsanın çıkması   kimse edebiyat yapmasın

  • xyz20 Kasım 2023 08:49

    Ha bir kerede yaptığınız deli saçması şeyleri sahiplenin. Atatürk'e ayyaş diyenler bırakın 100 yıl ileriyi beş yıl sonra bu olmadı size hıyar verelim modunda. Verin hıyarı yüzde 52 o hıyarıda kütūr kütür yer. baran top sende 50+1 güzellemesi yapta gorelim. Pis tetikçi ve iş birlikçi baran hadi gir topa.

  • Mucise Reis : )19 Kasım 2023 09:18

    Ben bilmem emmim bilir. Oymu benim yerine atsın vekalet verdim emmime :D  ben oy atmayı bilmem ....

  • Mucise Reis : )19 Kasım 2023 09:10

    türkiyenin tavrı belli ve ortada. ABD ve avrupa türkleri oyuna dahil etmek istemıyor. Yahudi rehıneler adına Hamas yada direnen filistin güçleri türkiye ile görüştük rehineleri bıraktık diye adım atması gerekli Birazda olsa ... Çünkü Türkiye için İsrailli sivil silahsız ne ise Filistinli silahsızda o. 1 can 'ın kökeni ve ne oldugu önemli deil. Filistinli direnişçiler hukuk dışı adım atamsan dece topraklarını koruyorsa, cenevre sözleşmelerine göre adım attıklarınıde belirtmeliler arada sırada. Böylece israil dahda köşeye sıkışabilir. Türkiye yi oyuna dahil edip özellikle rehine krizinde çözüm yatık demeleri Türkiyenin kurucu bölgesel göç ve sözü gecen bir ülke oldugunu peliştirir

  • Baran19 Kasım 2023 10:05

    Haydi ondan İsrail hayranı

  • Berber Bekri 18 Kasım 2023 23:50

    Benxe Seçimlere 2 kişi katılmalı 3 kişi oy kullanmalı 2 oy alan iktidar olmalıdır..Seçim masrafları ortadan kalkar..Seçmenleri de milli piyonga idaresi tespit etmeli Haydi Türkiye ileri Durmak yok yola devam YTD...

  • Mucise Reis : )19 Kasım 2023 10:54

    Asıl partilere verilen trilyonlar TL hazine yardımı kalkmalı.Milletvekillerine dokunulmazlıklar kalmalı, sırtını pkk ypg dayayanlar gitsin suriye de ırak ta iran da siyaset yapsınlar.Milletvekillerine kıyak emeklilik ve tüm ayrıcalıklar kalkmalıdır.

  • David Nicholas18 Kasım 2023 22:38

    İktidara başlarken kurallar belli , yemin edersiniz ve hukuka ve Türk Milletine bağlı kalacağıniza serefiniz üzerine yemin edersiniz. İktidar yollarında 25 sene harcarken , Anayasanın kurallarını dikkate alarak devleti yonetirsiniz. Sizden bu beklenir. Doları dizginleyecegim diye 128 milyar doları arka kapıdan pazarlamazsiniz. Öyle ya ! En kotu pandemi koruma tedbiri uygulamanız gerekirken , salgının geleceğini bildiğiniz halde , hifzisihha aşı enstitusunu kapatmamis olmanız gerekirdi. Yerli tohum kullanana cezalar yazdınız , neden ? Telekomu haririye sattınız , zararı ile geri aldınız , banka birclarini da devlete odettiniz. Daha çok var , ama ahiret var , Soma daki 301 madencinin ahiret sorgusu için beklediklerini , Ankara'da , İzmir'de , istanbuldaki patlamalarda kaç kişi öldüyse , hepsinin ahiret hesabı beklemektedir. Yalan dünya , gerçek olan ise ilahi adalettir.

  • Hak19 Kasım 2023 16:41

    Çok dogru yazmissin

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA19 Kasım 2023 10:55

    Haydi ordan hadsiz .Halkı devlete ve hükümete karşı kışkırtıp durma.

  • Vatandaş 18 Kasım 2023 21:19

    Muhalefet gelseydi eğer Rusya-Ukrayna savaşında ülkeyi savaşa sokardı. Savunma sanayiisinin gelişimine engel olur bağımlı olmaya devam ederdi ülkemiz. Suriye den askerimizi çekip pkknın (abd nin) istediği koridor açılırdı. İha, siha, tiha, Kızılelma gelişmez, gemilerimiz yapılmazdı. Fetö iyice teslim alırdı ülkeyi. Suriyenin düştüğü duruma biz düşerdik. Ne oldu baba - oğul ilişkisi. Bir anda bitirdiler kılıçdaroğlu nu. Özel chpyi daha beter duruma getirecek. Görünen köy kılavuz istemez. Bu millet kime oy vereceğini biliyor.

  • ALİ TEL19 Kasım 2023 10:57

    Zaten kemal ve meral suriye de ırak ta libya da ne işimiz var acilen S 400 lere geri verin.ali babacan ise kimse kusura bakmasın iktidara gelince ilk işimiz BAYKAR MAKİNA kapatacağız demiş idi. tv lerde paşalar eğer bu sihalar olmazsa binlerce şehit verir idik demişler idi.bu hükümet gitsin abd ve israil kürdistan ı kuracaklar ve daha sonra da 22 şehrimizi ülkemizi parçalayarak buraya katacaklar imiş bu büyük israil projesi imiş ....

  • Objektif18 Kasım 2023 18:25

    2028 de kesinlikle aday olmamalı bence bu objektif yorum.ekonomi pahalılıkta sınıfta kalındı sebeb bu ve yaklaşık 25 yıllık yönetim.ama muhalefet çok kötü başarısız burdan kazanıyorlar.

  • cengiz18 Kasım 2023 18:51

    içinden geçtiğimiz zor şartları hiç hesaba katmadığınız kanaatindeyim bu olumsuz yorumu yaparken iyi düşünmek gerektiği kanaatindeyim.