E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Yeni kalkınma hamlesinin startını sandıkta vereceğiz!---

Erdoğan: Yeni kalkınma hamlesinin startını sandıkta vereceğiz!

Erdoğan: Yeni kalkınma hamlesinin startını sandıkta vereceğiz!
03 Mart 2024 - 17:01 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Muğla mitinginde yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin ikinci asrına yakışır yeni bir kalkınma hamlesinin startını inşallah sizlerle birlikte sandıkta vereceğiz" dedi.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Muğla mitinginde konuştu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıtan Erdoğan önemli mesajlar verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Muğla'ya yapılan her hizmette mührümüz var"

Muğla'ya yapılan her hizmette mührümüz var, damgamız var. Kendimi fahri Muğlalı olarak da görüyorum. Bu vesileyle geçtiğimiz mayıs ayındaki seçimlerde yüzde 34,5 oy oranı için tüm Muğlalılara teşekkür ediyorum.

"Biz bu ülkeyi 81 ilin tamamıyla kucakladık"

Biz bugüne kadar sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Alt yapı eksikleri gidermek için çalıştık, ülkemizi 21 yılda 3 kat büyüttük. Hiç kimseyi hiçbir zaman ötekileştirmedik. Her kesimden vatandaşımızın tamamını kucakladık, tamamına hizmet ettik. Kürt kardeşlerimizin hakkını da biz savunduk. Ege'ye de Doğu Anadolu'nun her karışına da yatırımları biz götürdük. Biz bu ülkeyi 81 ilin tamamıyla kucakladık. Türkiye'yi önce 2023 hedefleriyle sonra da Türkiye Yüzyılı hedefleriyle biz buluşturduk.

"Engelledikleri projeleri üst üste koysanız bir Muğla daha çıkar"

Bir çeyrek asır öncesinin Muğlasını gözlerinizin önüne getirin bir de şimdiki Muğla'yı. Asırlık fark göreceksiniz. Muğla şimdi dünyanın gözbebeği gelmiş bir şehre dönüşüyor. Yine de Muğla hak ettiği yerde değildir. Bu şehrin büyükşehir belediyesini 25 yıldır yöneten zihniyettir. Kendisi hiçbir şey üretmeyip köy görünümünde tutanlar, projelerimizi engellemek için de ellerinden geleni yapmışlardır. Engelledikleri projeleri üst üste koysanız bir Muğla daha çıkar. 25 yıldır Muğla'yı köy görünümünde tutanlar bizi eleştiriyor. Muğla, Antalya'nın gerisinde kaldıysa bu zihniyettir. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Aydın hocamızı aday gösterdik. Sadece bu tercih bile hak ettiği eserlere kavuşturma konusundaki açık ifadesidir.

"31 Mart'ta milli iradenin bayramını yaşayacağız"

Şu anda karşımdaki katılımın rakamı 50 bin. Ramazan ayının rahmetli ve bereketli iklimine yaklaşıyoruz. İnşallah beraberce bayramdan önce 31 Mart'ta milli iradenin bayramını yaşayacağız. 31 Mart'ta Türkiye'yi gerçek belediyecilikle buluşturacağız.

"Muğla'ya 122 milyar liralık kamu yatırımı yaptık"

Türkiye'yi 21 yıldır eser ve hizmet siyasetiyle yönetirken Muğlamıza verdiğimiz sözü tutmak için de gece gündüz çalıştık. İktidara geldiğimiz günden bu yana 122 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. 11 bin 157 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Şimdi de Muğla-Bodrum ve Fethiye'ye yeni spor tesisleri kazandırmak için çalışıyoruz. İhtiyaç sahiplerine 4 milyar liralık kaynakla destek olduk. 15 hastanenin de aralarında olduğu 40 sağlık tesisi inşa ettik.

"Muğla'ya 5 yeni baraj inşa ediyoruz"

2303 konutun yapımına da devam ediyoruz. Orman yangınlarının ardından 21 köy evi inşa ederek hak sahiplerine teslim ettik. Muğla'da 4 bin 455 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Ulaştırmada 90 kilometreden aldığımız yolu 463 kilometreye çıkardık. Geçen yıl 5,5 milyon kapasitesine ulaşan Dalaman Havalimanı'nı yeniledik. Fethiye ve Marmaris Körfezi'nin balçıktan temizlenmesi için gönderdiğimiz 2 adet tarama ve dip temizleme gemisi dün itibarıyla bölgeye ulaştı. Muğla'da 60 bin dekar arazinin daha sulanmasına hizmet edecek 5 yeni baraj inşa ediyoruz. Menteşe, Yatağan, Ula ve Bayır'a doğal gaz arzı sağladık. Önümüzdeki dönemde de Milas, Ortaca, Seydikemer'e doğalgaz arzını sağlamayı planlıyoruz.

"Muğla sandıkları patlatarak bize güvenini ortaya koyacaktır"

Cumhuriyetimizin ikinci asrına yakışır yeni bir kalkınma hamlesinin startını inşallah sizlerle birlikte sandıkta vereceğiz. Yerel yönetimlerde 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı güven alırsa bizi tutana aşkolsun. Biz de tüm gücümüzle Muğla'yı daha güzel bir geleceğe hazırlayacağız. Muğla sandıkları patlatarak bize güvenini ortaya koyacaktır.

"Milletimizin huzuruna kimse kast edemez"

Muğla terör örgütü PKK yüzünden yüzlerce evladını şehit olarak toprağa verdi. İstikrarı bozmak isteyenler terör örgütlerini harekete geçirdi. 15 Temmuz'un ardından terörle mücadelemizi sadece kendi topraklarımızda değil terörün kaynağında yürüteceğimizi ilan ettik. Teröristleri Gabar'da, Tendürek'te, Cudi'de mağaralara gömdük. Milletimizin huzuruna kimse kast edemez. Yola aynı kararlılıkla devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından ilçe belediye başkan adaylarını da tanıttı. İşte o isimler: 

Muğla Büyükşehir: Aydın Ayaydın
Bodrum: Mehmet Tosun
Dalaman: Muhammet Karakuş
Datça: Feyzullah Gülada
Fethiye: Muhammet Kökten
Kavaklıdere: Mehmet Demir
Köyceğiz: Kamil Ceylan
Marmaris: Serkan Yazıcı
Menteşe: Şadi Ballı
Milas: Rüştü Yiğitkaya
Ortaca: Alim Uzundemir
Seydikemer: Bayram Önder Akdenizli
Ula: Özay Türkler
Yatağan: Mustafa Toksöz

Erdoğan: Sağlam girenin hasta çıktığı köhne düzeni değiştirdik

 

Erdoğan: Yalan bunların diline yuva yapmış

 

Erdoğan: Batı ikiyüzlü politikalarıyla dökülen kana ortak oluyor

 

Erdoğan: Türkiye ekonomisi çok önemli bir başarıya imza attı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.