E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: IMF defterini kapattık---

Erdoğan: IMF defterini kapattık

Erdoğan: IMF defterini kapattık
10 Ağustos 2020 - 19:30 borsagundem.com

Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Boşuna avucunuzu ovuşturmayın. Biz o kapıları kapadık" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"AKDENİZ'DE HERKESİN HAKKINI KORUYAN BİR FORMÜL BULALIM"

Lübnan'da meydana gelen patlama sebebiyle dost Lübnan halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Geçtiğimiz haftanın en önemli konusu da Akdeniz ve Ege'de verdiğimiz cevaplardı. Ancak Yunan tarafı bir kez daha göstermiş, Mısır'la hiçbir hukuki temeli olmayan anlaşmaya yönelmiştir. Türkiye'nin hiç kimsenin hakkında, hukukunda toprağında meşru çıkarlarında gözü yoktur. Bizim tek talebimiz bize aynı yaklaşımla yaklaşılmasıdır. Bizi sahillerimize hapsetme girişimine elbette rıza göstermeyeceğiz. Biz diyoruz ki gelin Akdeniz'deki tüm ülkeler olarak bir araya gelelim. Herkesin hakkını koruyan bir formül bulalım. Ülkemizin bu çağrısına kulak asmayan bir takım ülkeler kendi geleceklerini karartıyorlar.

"ORUÇ REİS GÖREVİNE BAŞLADI"

Oruç Reis sismik araştırma gemimiz Antalya açıklarından demir alarak görev bölgesine doğru hareket etti. Bu sabah 8 itibariyle çalışmalarına başladı. Ekonomide olduğu gibi enerjide de ülkemizin bağımsızlığı için mücadele etmeye devam edeceğiz.

"ENERJİDE BAĞIMSIZLIK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Salgın ve onunla bağlantılı siyasi ekonomik sosyal sorunların üzerine çöktüğü güçlere güvenenler, hüsrana uğramaya mahkumdurlar. Türkiye'nin bu konudaki kararlılığını anlayamamış olanların gerçeği görmeye davet ediyoruz. Ekonomide olduğu gibi enerjide de ülkemizin bağımsızlığı için mücadele etmeye devam edeceğiz

"SALGIN SEBEBİYLE TURİZMDE YAŞADIĞIMIZ SORUNLARI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Kişi başına gelirde dünya ortalamasında üst gelir ortalamasına yükselttik. 2019 yılında insani gelişmişlik sırasına göre Türkiye 6 basamak yükseldi. Bu sayede dünya bankası tarafından hazırlanan iş yapma kolaylığı endeksinde geçtiğimiz yıl 10 basamak birden yükselerek 33. sıraya yükseldik. Bütün bunlar ülkemizdeki refah düzeyini ifade etmesi bakımında söylüyorum. Bunlar aynı zamanda benim vatandaşımın alım gücünün nereden nereye yükseldiğini göstermesi bakımından arz ediliyor. İş açma geçen sene 30 bin 842 iken bu sene 85 bin 263'ü buldu. Almanya Rusya bugün itibariyle kapılarını açmış durumdalar. Yine yükselmeye başladığımızı hep birlikte göreceğiz. Salgın sebebiyle turizmde yaşadığımız tüm sorunları gidermeye çalışıyoruz.

IMF'DEN BORÇ ALINACAK İDDİASI

Boşuna avucunuzu ovuşturmayın. Biz o kapıları kapadık. IMF bizden 5 milyar dolar istedi. O zamanki bakan 'bu borcu verelim mi' dedi. 'Verelim' dedim. Bugün borcu alan yarın talimat alır. Şimdi parti kurmuş bize ekonomi dersi veriyor. Önce bunu bir defa herkesin görmesi gerekiyor.

"ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Engelli aylığını 25 liradan 851 liraya yükselttik. Lisans öğrencilerine verdiğimiz kredileri 45 liradan 550 liraya çıkarttık. Şimdi harç felan böyle bir şey yok. Şimdi biz öğrencilerimize burslarıyla kredileriyle destek oluyoruz. Destek olmaya devam edeceğiz. Her alanda bu rakamları çeşitlendirmek mümkün.

"HER MÜCADELEDEN BAŞARILI ÇIKTIK"

Ülkemizin 2013 yılından beri ardı ardına yaşadığı her saldırı ile birlikte korunma yöntemlerimizi geliştirdik. Girdiğimiz her mücadeleden başarılı çıktık. Türkiye'nin yükselen yıldızından rahatsız olanlar üzerimize geldiler. Başka ülkelerden talep edilmeyen şartlar bizden istendi. Ülkemiz son yıllarda uyguladığı politikalarla pazar ve ürün çeşitliliğini arttırdı. Küresel belirsizliklere rağmen ihracatta 80 milyar doların üzerine çıkarak bir rekora imza attık. Maruz kaldığımız çok yönlü saldırılara rağmen ekonomimiz attığımız kararlı adımlarla 2019'un son çeyreğinde yeniden güçlü politikasına döndü. Bu bizim için güçlü bir patikaydı ama İnşallah bunu caddeye dönüştüreceğiz. Kur saldırıların etkisiyle %24'e çıkan Merkez Bankası politika faizi %8.25 seviyesine indi. Hamdolsun daha da düşecek İnşallah. Çünkü bütün arzumuz isteğimiz bu ülkede yatırımcı çok daha güçlü bir şekilde yatırımlarını yapabilsin. Ekonomik yükseliş 2020 yılının ilk aylarında da devam etti. Yılın ilk çeyreğinde %4.5 gibi yüksek bir performans sergiledi. G7 ülkeleri arasında en yüksek büyüme performansı kaydeden ülke olduk. Eğer kur atakları ile tüm araçlarımızla mücadele etmeseydik, enflasyonu bugünkü seviyesine getirebilirmiydik. Türkiye ne zaman bölgesel hakları üzerinde adım atsa ekonomi üzerinden bir hesaplaşmanın devreye sokulduğunu görüyoruz. Türkiye ekonomide bu suni rüzgarlarla eğilip bükülebilecek bir ülke değil.

"TÜRKİYE SALGIN SÜRECİNİ DÜNYADA BAŞARILI GEÇİREN ÜLKELERDEN BİRİ OLDU"

Salgın döneminden vatandaşlarımızdan esnafımıza her kesimin sıkıntılarının yanında olduk. Aldığımız tedbirlerle ülkemiz salgın sürecini dünyada başarılı geçiren ülkelerden biri oldu. Birileri sadece gazel okur, biz iş üretiriz. Farkımız bu. DSÖ verilerine göre, dünya genelinde corona vaka sayısı 20 milyona yaklaştı. Konya'da şehir hastanemizi açtık. Ülkemiz milyon kişi başına düşen vaka sayısında 73. sıradadır. İnşallah bu dönem sona erdiğinde ülkemiz en az hasarla atlatan ülkelerden biri olacaktır. Salgın ciddi ekonomik sonuçlarda doğuruyor. Salgın nedeniyle küresel ticaret aksamış, birçok üretim durmuştur. Salgının sarsıcı etkisinin daha iyi anlaşılmasıyla uluslararası kuruluşlar büyümede revizyona gitmişlerdir.

"EKONOMİMİZİN DAYANIKLILIĞINI ARTTIRMAYA YÖNELİK ADIMLAR ATTIK"

IMF 2020 yılı için daralma beklentisini %3'ten %4.9'a yükseltmiştir. Aynı dönemde Almanya ekonomisi %11.7, İtalya %17.3, Fransa %19, İspanya %22.1 oranında daralmıştır. Tüm destekleyici politikalara rağmen ekonomik toparlanmanın zaman alması beklenmektedir. Türkiye ekonomisi de salgından olumsuz etkilenmiştir tabi ki. Ancak aldığımız tedbirler, güçlü sağlık altyapımız ve ekonomimizin dayanıklılığını arttırmaya yönelik adımlar sayesinde ekonomimizi hızla toparladık. Haziran ve Temmuz aylarına ait öncüler ekonomide toparlanma sinyalleri veriyor. Ekonomi güven endeksi Nisan ayındaki 51.3 seviyesinden Temmuz ayında 82.2 seviyesine yükselmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (81)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR11 Ağustos 2020 15:08

    DÖVİZ çıldırsın, ülke karışsın, ekonomi darmadağın olsuncu KANI BOZUKLAR hayallerine kavuşamayacak Allahın izniyle. REİS'im ve AK ASLANLAR kahpelerin kaos planlarını ayaklar altına alacak, TÜRKİYE SONSUZA DEK ŞAHLANACAK.

  • ekonomist/stratejist 11 Ağustos 2020 13:47

    Türkiyemiz süper güç olabilecek kapasiteye sahip ancak ekonomideki kronik sorunlara mutlaka çözüm bulunmalı. Özellikle işsizlik, enflasyon, cari açık gibi kronik sorunları çözmek için katma değer üretim modeli ile cari açığın en büyük sorunu doğalgaz ve petrol sorununu çözmek gerekir. Doğum sancısına benzetiyorum şu an yaşadıklarımızı.

  • A. A.11 Ağustos 2020 12:18

    Helal olsun Cumhurbaşkanım. Siz sömürgeci İmf'yi borcunu verip gönderirsiniz. Ama beceriksiz, gayri milli muhalefet ve buradaki fetöcüler İmf'yi davet ederler. İşte aradaki fark bu kadar büyük. Bunlar ruhlarını Amerikan dolarına satmışlar. O yüzden 15 temmuz'da bekle gör yapıp evlerinde çay kahve içiyordu bunlar. Şimdi utanmadan, sıkılmadan ekonomi dersi vermeye kalkıyorlar. Ey Chp, Fetö, Hdp biz sizin gibi değiliz. Biz ülkemizi 1 dolara satmayız. Bunu aklınıza sokun...

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU11 Ağustos 2020 11:01

    ama chp iktidara gelir ise ımf ile anlaşma yapacağını söylüyor.chp iktidara gelir ise bence ekonomi bakanı ali baban olabilir büyük olasılık ile.

  • IMF :=) 11 Ağustos 2020 10:29

    Dolar 10 tl... Yıl sonu....

  • Murat11 Ağustos 2020 13:14

    Bu da sayın Kemal bey in çıraklarından,bu da doları çıkaracağız diye uğraşıyor, Allah, ım ne günlere kaldık,adam resmen dolar pazarlıyor,sizin psikoloji,niz baya bozulmuş alooooooooo

  • Vatandaş11 Ağustos 2020 09:49

    Ha gayret CHP'li ler ekonomiyi bir türlü batiramadiniz,koro az geliyor,biraz daha bagirin olmadı bir daha bagirin bak rahmetli kemal Sunal beğenmiyor sie de şarkiniz eksik o da olursa tam olursunuz şıkı şıkı Baba ay ayı yaba oooo

  • DANGALAK 11 Ağustos 2020 13:42

    Ulan DANGALAK hükumet kim, kararları kim veriyor ? Kim baskan ? Kim sorumlu ?? Heeeee ???

  • Vatandaş11 Ağustos 2020 09:37

    Evet burası CHP'li ler le dolmuş battik,bitiyoruz,yaniyoruz, iktidara gelemiyoruz, türküsü söylüyor lar, zaten bu ülkeye fazlasiniz gidin de gelmeyin,burada kalanlar yeter bu ülkeye

  • BİR DOST11 Ağustos 2020 11:27

    Pardus blader onlar CHP spora dahil, onları yüğce lider kemal efendi yönetiyor, tabi onu da yönetenler başka.

  • Pardus11 Ağustos 2020 09:53

    İyi partili, saadet partili, deva gelecek partililer niye dolmamış? Onlar akpci mi?

  • Haluk11 Ağustos 2020 09:19

    Bu konuşmalar elinde TL olanı dolara yönlendiriyor. Enflasyonun uçtuğu dönemde faizi düşüreceğim denir mi.

  • Çetin11 Ağustos 2020 09:15

    İmf yi kapattık halka vergileri arttırdık. Halkın sokağa çıkacak parası kalmadı.

  • HALK11 Ağustos 2020 11:28

    Maaşlı angus arkadaşım AK parti geldi geleli içki-siğaradan başka hangi vergiyi arttırdı örnek versen de halk aydınlansa.

  • korkuyorum11 Ağustos 2020 09:07

    bu demeçleri okudukça ülkenin geleceğinden korkuyorum. bütün işadamı sanayiciler koruyor. ümidini yitiriyor. adamın amacı oy. ekonmi felan umrunda değil. her şeyde dikine dikine mesaj. geleceğe dair ümitler tükendi. acil erken seçim olsunda bu saçmalıktan kurtulalım. akli melekeler bitti.

  • Fatih11 Ağustos 2020 13:04

    O kadar çok korkuyorsanız,neyi bekliyorsunuz,gidin o zaman Yunanistan,na, orası olmazsa Almanya orada olmazsa Afrika,ya yermi yok, zaten millî değilsin, dünyada her yer senin vatanın, hiç değilse ülkemin üzerinden 80 kg yük kalkmış olur, yürü güle güle arkana bile bakma

  • İMF kölesi sevicilerine gelsin...11 Ağustos 2020 08:44

    Bu yasaların hızla çıkması için dönemin milletvekilleri üzerindeki ‘vatan-millet’ edebiyatıyla oldukça ağır baskılar kurulmuştur. Direnen ilgili bakanlar istifa etmek zorunda bırakılmış, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in veto ettiği yasalar da yıldırım hızıyla Meclis’te tekrar görüşülerek kabul edilmiştir.Böylece, ekonomi uluslararası finansman çevrelerinin doğrudan yönetimine giren Türkiye’nin, dünya oyuncusu olarak yükselen yıldızı büyük ölçüde sönmüştür. ‘Sözü olan ve dinlenen Türkiye’ imajının yerine, ekonomik baskılarla ‘söz dinletilen Türkiye’ algısı yerleşmeye başlamıştır.

  • İMF kölesi sevicilerine gelsin...11 Ağustos 2020 08:44

    Şeker Yasası ile şeker pancarlarında taban fiyatı kaldırılmış, şeker ithalatının önü açılarak Türkiye Cargill’in imtiyazına açılmıştır. Tütün Yasası ile TEKEL, çiftçi aleyhine, küresel şirketler lehine devreden çıkarılmış, tütün üretimine kota koyularak ithal tütünün önü açılmıştır. Sigara fabrikaları da satılınca, tütün piyasası yüzde 95 oranında yabancılara teslim edilmiştir.Tuz Yasası ile tuz işletmelerinde devlet tekeli kaldırılmış, işletmeler satılmıştır. Doğalgaz Piyasası Yasası ile doğalgazda devlet tekeli kaldırılmış, yabancıların enerji sektörüne girmesinin yolu açılmıştır.Bankacılık Yasası ile bankacılıkta devletin tasfiyesinin ve yabancılaşmanın altyapısı hazırlanmıştır. Bu arada Merkez Bankası’nın görev ve yetkileri kısıtlanmıştır. (Bu değişim kamuya ‘Merkez Bankası Bağımsız oldu’ diye anlatılmıştı-YT)

  • oğuz11 Ağustos 2020 08:42

    “(…) Kemal Derviş’in Washington görüşmelerinde ilginç ve hiç beklenmedik bir konu da ön plana çıktı: “Siyasi reform.” Derviş’le iki saatlik görüşmesinde Türkiye’de siyasal reform konusunu dile getiren Amerikan Hazine Bakanı Paul O’Neill oldu. CIA’nın yakın takibindeki Kemal Derviş’in Türkiye’deki ilk işi, “15 günde 15 yasa” sloganıyla somutlaşan “acı reçeteyi”, IMF kredisinin ilk diliminin serbest bırakılmasının şartı diye dayatmak olmuştur. ŞU IMF SEVİCİLER GELİRSENİZ İKTİDARA GETİRİRSİNİZ AMERİKAN UŞAĞI OLURSUNUZ...

  • Recai11 Ağustos 2020 08:28

    Sen kovmuyorsun, ben istifa ediyorum demiş:) tam türk işi

  • IMF11 Ağustos 2020 08:19

    Bildiğim kadarıyla Rusya da IMF kredisi kullanıyor, Türkiye yine hayal görüyor, IMF düşmanlığı cehaletin ürünü

  • gobel6611 Ağustos 2020 11:31

    IMF sevici kardeş böyle büyük laflar konuşmadan önce iyi bir araştırma yapmak lazım, Rusya ve Türkiye bu dönemde İMF kredisi almadı.

  • Misafir11 Ağustos 2020 08:00

    Yani diyor ki düşük faizli kredi kullanmak istemiyorum ben yüksek faiz seviyorum

  • İtri11 Ağustos 2020 09:06

    O ingiliz faiz bankerleri ile anlaştı, borcu onlardan alıyor

  • Yavuz11 Ağustos 2020 01:14

    Bütün ülkeler dış kaybağa ihtiyac duyduğunda imf ye gider., çünkü imf en düşük faşzle verir. Ve bundanda gocunmazlar. imf yi öcüleştirmenin ne anlamı var ki? Tani ki diğeğimiz ne imf ne de başka bir dış güçten borç alma durumunda kalmamamız

  • Ulan cahil Veysel 11 Ağustos 2020 09:12

    Cahil olan sensin . IMF kredi verince hesap sorar evet. O parayi miras yedi gibi harcatmaz. Dogru sekilde kullanılmasını saglar. Babanın malı gibi devletin malını har vurup harman savurtmaz

  • Veyso11 Ağustos 2020 07:09

    İmf düşük faizle verir ülke işlerine karışır. Yani para verip bizden karılık bekler ama sen anlamayacak kadar cahilsin

  • Sanat 11 Ağustos 2020 01:02

    İyi de imf ye olan 23 milyar dolar borc kapandı, ama diğer dış kaybaklardan katlamalı miktarda alınan ve çok daha yüksek faizden alınan borçlara ne demeli? Dışarıya devletin 160 milyar dolar borcu yok mu? Devraldığınızdan bugüne kadar dış borç ne kadar artmış ve o zaman dış borca yıllık be kadar faiz ödeniyordu şimdi yıllık ne kadar faiz ödeniyor! Politikaya sanat gibi taklaşanların İmf üzetinden “politik sanat yapma” olayı mı.

  • Gercekler 11 Ağustos 2020 00:56

    “İMF bizden borç istedi, bizde borç verdik” şeklinde sunum ilginç. Para makinası olan İMF ni borca mı ihtiyacı var. Sadece finasal darda olan ihtiyacı olan ülkelere nakit sağlar. İhtiyacı olan bir ülkeye likit aktarması söz konusu olduğunda da finans olarak elimde güçlü pozları veren ülkelere de, bu ortak destek fona katkı sağlabilirler mi diye sorar sadece. Bizler finasal olarak Zirvedeyiz imf ninde çok üstüne getirdik ve Önümüzde borç için eğilen zavallı imf görüntüsünğ eeçmene sunmak güzel !

  • Veyso11 Ağustos 2020 07:11

    Cahil cahil konuşma para makinası türkcelin borcamı ihtiyacı vardı da Dün kredi kullandı boş beleş adamsınız

  • Kafkas11 Ağustos 2020 00:38

    Faiz 8.25 indi dahada inicek ne kadar piyasayı etkilicek yanlış bir cümle dolar euro uçtu gidiyor merkez bankasının frenlemek için elindeki tek.silahi faiz arttırımı kaldı kimse TL durmak istemiyor herkes altın döviz gayrimenkule yatirim yapıyor böyle giderse TL mız hiç olucak gercek eflasyon zaten belli zaten %30 dam aşağı zam.gelmeyen urun yok

  • İtri11 Ağustos 2020 00:59

    Merkez Bankası gecelik borçlanma faizi %11e çıktı dün. Bir tek bu cahili kandırıp, faizler düşüyor diyorlar. Yazık bu devirde damada bile guvenemiyorsun

  • Yeter gidin 11 Ağustos 2020 00:31

    IMF defteri kapandı halka IBAN defteri acildi

  • emekci10 Ağustos 2020 23:58

    İMF şartlarını masaya koymuş, yerine getiremezseniz para mara yok demiş. Erdoğan da İMF'den para alamayacağını anlamış. bundan sonrası tufan, ya faizler %20'ye çıkacak ya da dolar 9'u bulacak. sonbaharı bekleyin

  • Yorumsuz10 Ağustos 2020 23:54

    Chpyle ilgili haberlerde hiç yorum yok çok ilginç. Muhalefet taraftarları engin bilgilerini sadece iktidarı eleştirmek için kullanacaklarına takım tutar gibi peşinden gittikleri partilerinin olmayan icraatlarına katkıda bulunmak için kullansalar keşke. Ama ne demişler '' büyük insanlar fikirlerle, orta insanlar olaylarla , küçük insanlar insanlarla uğraşırlar''

  • fatsali11 Ağustos 2020 00:52

    chp yonetmiyor ulkeyi o yuzden olabilir mi ?

  • Hadi10 Ağustos 2020 23:40

    Nadem iyiydik iban ne isti oyle

  • çingene10 Ağustos 2020 23:58

    dilencilik

  • Bekir10 Ağustos 2020 23:37

    İmf den para alsak kanal istanbulu peşkeş çekemezler katarlıya.

  • Hakan dolarlık 10 Ağustos 2020 23:35

    DOLAR= 10tl.......yarın ralli olur....

  • çalık11 Ağustos 2020 00:00

    merkez gecelik faizleri %3 artırdı, bu doları 2 hafta daha tutar. sonrası meçhul

  • Veli10 Ağustos 2020 23:34

    Ekonomi ve halk çöktü.

  • hayri11 Ağustos 2020 00:01

    öyle deme bazılarının ekonomi hala iyi. 2-3 yerden maaş alan milletvekilleri, danışmanlar, köprü geçiş ücretlerini dolar üzerinden alan mütahitler gayet iyi durumda

  • MUCK10 Ağustos 2020 23:29

    Artık Halkbankasından kredi almıyorum.... Halk bank defterini kapattım.... Ziraat bankasından kredi alıyorum....  ne oldu ? kasa boş. borç artıyor : ))) 18 yıldır merkez bankası kasası eridi, alınan bor. nereye harcandı ? yol, otoban,metro, vb. vb. hepsi yap-işlet-devret- ee nereye harcandı alınan boç para ve krediler? zaten vergi veriyor millet katlanarak fazla fazla ? arsa+fabrika+devlet ktierlide satıldı nakite döndü milyar usd ler... eee? bu paralar nereye gitti ? utanmadan, imf zart zurt denmiş. Borsa  ile biraz ingilenen kişi, bunları sizlere sorar, gazetecilerin hiç bişr sormaması, tv lerin hiç tartışmaması çok saçma. 

  • Vergi cenneti 10 Ağustos 2020 23:17

    Reis kendisi söylüyor para o kadar değer kaybetmişti engeli maaşı bile 25 liradan 851 liraya yükselmiş

  • Vatandaş10 Ağustos 2020 23:16

    Yazıklar olsun. Dış güç filan hikaye. Kuru kimin arttırdığını gördük. Seçimde oyumun rengini netleştirdim bu akşam.

  • Alpertunga10 Ağustos 2020 23:05

    Maşallah avrupa amerika çöktü.biz yine uçuyoruz.hayırlı uçuşlar...

  • İng King 10 Ağustos 2020 23:05

    Borsa - olur dolar euro 15$$$$ tl oluveriri....

  • HSBC bank 10 Ağustos 2020 22:28

    Dolar 7.50 yarın.... Elinizden öper ... Faiz düşecek.... Dolar 9 tl oluverir.... Sorun şu.... Unutmayın 5 baske 5 den buyuktur....

  • Eskici10 Ağustos 2020 22:06

    Reisin vardır bir bildiği sorun yok diyorsa yokturdur varmı itirazı olan tabikide itirazı olan yok ..tatilinize devam edin dolar 10 tl euro 20 tl olsada ne yazar sokmez bize bu artislar artik batmış bir abd ve avrupa var geleceğin super gücü tabikide türkiye hedef 2023

  • Cemil10 Ağustos 2020 23:35

    Hangi yöne algı yapıyorsa hep tersine işlem yapacaksın.

  • Cego10 Ağustos 2020 22:04

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

  • Islak odun10 Ağustos 2020 21:57

    Biraz daha karıştırıp kurcalasa bizi düşürdüğü şu durumdan bir kahramanlık hikayesi çıkartacak, ımf den borç alma ama vatandaşını soy .

  • Aa10 Ağustos 2020 21:50

    Konustukca dolar artiyor, faiz dusecek diyor bile bile yani dolar alin dolar alin yurkce meali ,yarinnalanlar terorist demeye baslar

  • Salim10 Ağustos 2020 21:28

    Faiz düşerse dolar dahada artar

  • HSBC işsiz 10 Ağustos 2020 22:29

    Dolar 9 tl yarın :=)

  • Velhasil10 Ağustos 2020 21:23

    Gene gulluk gulustaniz yani oyle mi....

  • Gyus10 Ağustos 2020 21:17

    Yapacagi tek sey kaldi son care düşünün biraz

  • emre10 Ağustos 2020 21:08

    borç da verme sürünsünler erdoğan (M)  (M)  (M) 

  • Festival11 Ağustos 2020 00:42

    Borçla yaşamak yaşamak mıdır? Torunlara borç miras bırakıcaz...

  • EDE10 Ağustos 2020 21:07

    KONUŞTU DOLAR ARTTI TŞKR

  • Tavsiye10 Ağustos 2020 21:06

    1931 yılında ders kitabı olarak devlet tarafından öğrencilere okutulmak için bastırılan tarih kitabını ve Atatürk'ün de kendisinin yazdığı bölümleri okumanızı tavsiye ediyorum. Ya da internetten aratsanız da karşınıza çıkacaktır. Toplumun bu hale neden geldiğini belki daha iyi yorumlayabilirsiniz.

  • pazarci10 Ağustos 2020 21:03

    Degerli Insansiniz.Allah Yaar ve Yardimciniz olsun,Amin.

  • Bika10 Ağustos 2020 21:01

    IMF'den borç almayıp daha yüksek faizle borçlanıyoruz, dış borçları çevirmek için sigorta risk primi arttı. 5 yıllık CDS 600 olmuş. Swap hariç döviz rezervi eksi 10 milyar dolar.

  • Kiki10 Ağustos 2020 21:58

    Ülkenin borcu vardı ama milli değerleri de vardı hani sonradan özelleştirip o paralarında harcandığı değerler...Sende burada atıp tutuyorsun, hazine garantili dünya köprümüz, hastanemiz, yolumuz vs oldu... ben ödeyeceğim, benim çocuklarım ödeyecek ve belkide onları çocukları da öder, kim bilir.....

  • Muharrem10 Ağustos 2020 21:23

    IMF senin Ecevit'in borç aldığında merkez bankasının kasasında,20 milyar dolar vardı,hazine müsteşarı,da kimdi biliyor musunuz,şimdiki CHP,nin sözcüsü Faik Öztrak vardı, ülkemin uçan kuşa borcu vardı,laf diye konuşuyor,sun bu millet o günleri unutmadı,burda laf diye konuşuyor,sun seninkide olsa olsa züğürtluk olur,var git işine

  • fafa10 Ağustos 2020 20:52

    Keşke İMF'den borç alsak,lüzumsuz yerlere harcatmaz.Hesap sorar,israf etmeyiz.Türkiye'de israf çok.Kim ne kadar maaş alıyor,kaç yerden maaş alıyor,herkes kadroları yakınları ile dolduruyor.Kul hakkı sonsuz.

  • He he10 Ağustos 2020 22:13

    Çakma vatandaş yazar kasacının son haberini oku biraz kanal değiştir de ufkun açılsın,senelerce önce yapılan köprüden 3 kuruşa yenisinden 100 kuruşa geçirmek mi başarı? Geçmediğinin parasını dıjjjjjjj güçlerim parasıne endekslemek mi başarı? Öyle yolu köprüyü herkes yapar,boş yapma.

  • Gerçek vatandaş10 Ağustos 2020 21:58

    Ecevit bu kadar fabrika arsa tarla sattı mı ? Bu kadar vergi aldı mı ? Şimdi herşeye rağmen ülkenin satılacak kaynakları azaldı ve hala daha bu durumdayız. O zaman ki dış borca, verilen krediye bak, bir de şimdi ki dış borca,kredi borçlarına bak ? Kıyaslarken herşeyi adil bir şekilde kıyasla

  • Vatandaş10 Ağustos 2020 21:08

    Senin Ecevit aldida ne oldu, ülke 70 sente muhtaç oldu,faizler yüzde 200,senin Kılıçdaroğlu,nun hastanelerinde,hastalar paraları ödeyemediği hastalar hastanede rehin kalıyor, ilaç yok, yatırımlar bıçak gibi kesildi,20 tane banka battı,daha sayayım mı fafa başbakan ın yazar kasa fırlatmalar, insanlar perişan evine ekmek goturemiyor,daha sayayım mı fafa hazretleri, dünyanın en borçlu ülkesi olduk, döviz bir gecede yüzde 200 devulasyon olmuş,daha sayayım mı fafa hazretleri

  • emekci10 Ağustos 2020 20:52

    hazine daha bugün 2 milyar TL borç aldı piyasadan. demek borç alan emir de alıyormuş

  • Deniz10 Ağustos 2020 20:40

    Evet IMF,çiler yine hüsrana uğradı, CHP'li Faik Öztrak ile iyi partili Durmuş Yılmaz IMF yetkililer,i ile Bir Otel,de gizlice görüşme yaparak kamuoyundan tepki görmüşlerdi, ama yine hüsrana uğradı,lar daha neler göreceğiz, açın gözünüzü değerli kardeşlerim gerçekleri görün vatan bunlara emanet edilmez.

  • Elizabeth10 Ağustos 2020 20:33

    İmf den alırsak eğer ingilizler tüm desteğini akp çeker onun için daha yüksek faizle ingilizlerden almamız lazım unutmayın ki 15 temmuzun ertesi günü londra üzerindan yapılan satışlar borsayı çökertmiş ve yıllardır tl ninn değerini düşüren satışları ingiltere yapmıştır !!!!!!!NE HİKMETSE COVİD19 BAŞLAYINCA İLK TIBBİ YARDIMI İNGİLTEREYE YAPTIK YANİ DOSTLAR İNGİLİZLER OLMAZSA AKP DE OLMAZ KORKMAYIN SN.REİSİN ARKASI SAĞLAM

  • Vb10 Ağustos 2020 21:18

    imamoğlunun londra temasları ve arkasındaki duvarda duran Abdullah Gül fotoğrafına iyi bak ....bi daha göreceksin 2023'de tıpış tıpış

  • AHMET ÖZBİR10 Ağustos 2020 20:22

    REİS'im içimizdeki USA'cı, IMF'ci yobaz kafaları ŞOK ETTİN. Dövizi gece gündüz topladılar, KRİZ oluyor, IMF şart, FAİZİN artması muhakkak, yoksa oluruz adeta TOZ-TOPRAK! Yemezler, dümende Osmanlı torunu REİS'im var, bütün oyunları alt üst etti, ÜLKEMİ KÜRESEL GÜÇ YAPTI. Kaosçuçocukları KRİZ ÜLKEMDEN NEFRET EDİYOR BİLESİNİZ.

  • Kiro 10 Ağustos 2020 22:01

    Dövizi daha çok yandaşlar alıyor, dikkat et senin hem sesini hem de arpanı kesmesinler....

  • fafa10 Ağustos 2020 20:35

    Ahmet çektiğin yağlar artık üstünü lekeliyor,onun da bir yolu yordamı var,aşırıya kaçma.

  • mehnet10 Ağustos 2020 20:13

    daha yüksek faizle ingilizlerden alıyordunuz tabi

  • Bora karayipler 10 Ağustos 2020 20:10

    Dolar 20tl olur....

  • Vb10 Ağustos 2020 20:09

    Enerjide bağımsızlık , İMF 'e kapı kapalı.....bu cümleleri kılıçdar,meral,karamolla'nın ağzından duyabiliyor musunuz ?  var mı böyle bir dertleri ? kılıçtar bir defa iha/siha başarılarından bahsetti mi ?  var mı yerli-milli silah diye bir dertleri ? var mı ordumuzu güçlendirmek diye bir dertleri ? kirpilere mi sevindiler ? kalekollara mı sevindiler ? askerlerimiz ahırdan bozma karakollarda şehit edilirken mutlu muydular ? şimdi sıkıyorsa bassınlar bir karakolu ? bi taraflarından kan alırlar kan !!! 3 köpek yanyana gezemiyor iha/siha korkusundan.... bu başarı değil mi ? halimize şükretmeyelim mi ? 

  • Alp işsiz 10 Ağustos 2020 20:08

    Eyvah dolar 15tl olur.... Kimse dolar vermiyor...dolar fırlar.... Yarın