E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan ilk turda Köşk'e çıkabilir---

Erdoğan ilk turda Köşk'e çıkabilir

Erdoğan ilk turda Köşk'e çıkabilir
24 Haziran 2014 - 10:24 borsagundem.com

SONAR anketine göre aday olursa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk turda Köşk'e çıkabilir

Köşk seçimi öncesi anketler de peş peşe yayımlanmaya başladı. ORC anketinin ardından bu kez SONAR anket yayımladı. CHP'ye yakınlığı ile ile bilinen SONAR araştırma şirketinin Köşk anketine göre Erdoğan aday olursa CHP ve MHP'nin adayı Ekmeleddin ihsanoğlu'nu geride bırakarak seçimleri ilk turda kazanabilir.

BAYRAKÇI: ERDOĞAN'IN SEÇİLMESİ BU DURUMDA MUKADDERDİR!

SONAR'ın sahibi olan Hakan Bayrakçı, Aydınlık'a yaptığı açıklamada “Tayyip Erdoğan ilk turda seçimi kazanabilir. Kazanmasa bile yüzde 50’nin biraz altında kaçırır. Bu durumda ikinci turda cumhurbaşkanı seçilmesi mukadderdir” diyerek durumu özetledi.

ERDOĞAN İLK TURDA YÜZDE 52'YE ULAŞABİLİR

Partilerin ve adayların oy oranlarını saptamak amacıyla yapılan ankette “Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi partinin adayına oy vereceksiniz?” sorusuna yüzde 46’sı “Tayyip Erdoğan” cevabı verirken, “İhsanoğlu’na oy vereceğim” diyenler yüzde 35.3’te kaldı. Katılanların yüzde 6.2 si BDP/HDP’nin adayına oy verdi. Kararsızlar orantısal olarak dağıtıldığında Erdoğan yüzde 52.6 İhsanoğlu 40.3 oy alıyor. Türkiye genelinde farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyetten 26 ilden 2.800 kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen anketin sonuçları şöyle:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • anket24 Haziran 2014 13:15

    İttifak olduğu zaman bu anket kuruluşları fena çuvallıyorlar.Mesela Sonar Ankara mahalli seçimlerinde AKP %46,CHP %39 demiş,7 puan yanılmış.

  • yatırımcı24 Haziran 2014 13:11

    anketörlerin yerel seçimlerde nasıl çuvalladıkları ortada...

  • f24 Haziran 2014 13:04

    Bu adam CHP'ye yakınlığıyla değil,Deniz Baykal'a yakınlığıyla bilinir.

  • xyz24 Haziran 2014 11:32

    bu illerin arasında izmir eskişehir olması demek taraflı anket yapılması demektir daha 3 ay önceki seçimler için yapılan sonar anketide seçim sonuçlarından çok sapmamıştı

  • Muratoglu Y.24 Haziran 2014 11:11

    Bu iller arasinda Izmir ve Eskisehir varmiydi?