E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: İhracatı geliştirme fonu kuruyoruz---

Erdoğan: İhracatı geliştirme fonu kuruyoruz

Erdoğan: İhracatı geliştirme fonu kuruyoruz
18 Eylül 2021 - 15:16 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuşma yaptı. Erdoğan "Sadece ihracatçılarımıza destek sağlayacak ihracatı geliştirme fonu kuruyoruz." dedi

Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 28. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

HEDEF 300 BİN İHRACATÇI
İhracat başarımız ülkemiz ekonomisinin yükselen gücünün de sembolüdür. İş insanlarımız ürettikçe, ihraç ettikçe geleceğe daha umutlu bakıyoruz. İhracatçı sayımızı önce 150 bine ardından 300 bine yükseltmeyi hedefliyoruz.

211 MİLYAR DOLARLIK REKOR
Güvenlik sorunlarını sınırlarımızdan içeri taşımaya çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. 12 aylık ihracatımız 211 milyar dolarla rekor kırdı. Kimse bizi hedeflerimizi gerçekleştirmekten alıkoyamaz. Yakın coğrafyada yoğunlaşan ihracat ağımızı uzak coğrafyalara doğru genişletiyoruz.

İHRACATI GELİŞTİRME FONU
Sadece ihracatçılarımıza destek sağlayacak ihracatı geliştirme fonu kuruyoruz. İhracatı geliştirme fonu ile açık finansman kaynağı oluşturulacak. İhracatçıların teminat sorunu ortadan kaldırılacak.

KÜRESL TİCARETİN KALBİ: TÜRKİYE
İstanbul'u ülkemizin potansiyeline yakışan bir fuar merkezine en kısa sürede kavuşturacağız. Türkiye'yi küresel ticaretin kalbi haline getirmek bizim için bir kararlılıktır.

Miçotakis: Erdoğan'la mutabık kaldık

Erdoğan: Nükleer santralin birinci ünitesi 2023'te bitecek

Erdoğan: Biz yatırım yaparken kökene değil şehirlerin durumuna bakarız

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.