E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMiçotakis: Erdoğan'la mutabık kaldık---

Miçotakis: Erdoğan'la mutabık kaldık

Miçotakis: Erdoğan'la mutabık kaldık
18 Eylül 2021 - 08:57 borsagundem.com

Reuters'a konuşan Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, muhtemel yeni bir göç dalgasında Türkiye'nin önemli bir ortak olduğunu belirterek yeni bir mülteci akınına karşı Erdoğan'la yaptığı görüşmeden bahsetti.

Reuters haber ajansının sorularını yanıtlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, Avrupa Birliği'nin (AB) yeni bir göç dalgasının üstesinden gelmesinde Türkiye'nin önemli bir ortak olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Ağustos sonunda Afganistan'daki gelişmeleri değerlendirmek için gerçekleştirdiği telefon görüşmesini de değinen Mitsotakis, "Erdoğan'la çok açık konuştuk. Potansiyel mülteci ve sığınmacıların mümkün olduğu kadar ülkelerine yakın bir yerde tutmanın önemli olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

AB'nin mülteciler konusunda ortak kurallar belirlemesi gerektiğini söyleyen Mitsotakis, 2015 yılında Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı mülteci akınının tekrarlanmaması gerektiğini de söyledi. "Bu olmayacak ve bunun yaşanmasını önleyebilmek için elimizden geleni yapacağız" diyen Mitsotakis, kaynak ülkelerle insanların geri gönderilmesi için temasa geçilmesi gerektiğini savundu.

Yunanistan, Rafale tipi savaş uçak sayısını 24'e çıkarıyor

 

Dışişleri Bakanı'ndan Yunanistan'a müftü tepkisi

 

Akıncı TİHA Yunanistan'ı sarstı! Manşetten verdiler...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif18 Eylül 2021 17:32

    Salak vatandaşların iktidara gelmesi korkunç olur.Salakların ülke yönettiği,başarılı olduğu,amerika ve avrupalı dişli ve sömürgeci devletlerle baş ettiği nerede görülmüş.Eski hükümetler zamanında dışarıdan tek bir müdahale olmadan çıkan krizlerin onda birini onlar yaşasa şimdi ülkeyi Amerika ve Avrupalı askerlerin çizmeleri altında eziliyor,topluca açılan çukurlara insan cesetleri dolduruluyor ve camiler topluca insanlarla doldurup üzeri kitlenerek ateşe verilir olduğunu görürdünüz.Tabi yaşıyor ve sağ kalabildiyseniz.

  • www18 Eylül 2021 16:55

    Ne anlaşması. Sığınmacıları bize hapsedeceksiniz, kapılarınızı daha da muhkemleştireceksiniz, biz bakmaya devam edeceğiz. 2015 de evropaya sığınmacı akını gibi sığınmacı salmayacaksınız,öyle mi. Sığınmacılar habire tüketiyor, bize kalmıyor. Az mala talep artıyor,enflasyon yükseliyor,alım gücü düşüyor, paramız pul oluyor ( oldu bile ) Eee, kendi ülkemizde yabancı oluyoruz,

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU18 Eylül 2021 16:48

    Erdağan ın veya hükümet referandum yapmadan nasıl bu işi kendi kafasına göre karar verebilir anlamak mümkün değil bu yunanistan ve ab ülkeleri bizim baş düşmanlarımızdır.işlerine geldikleri zaman bizi kullanıyorlar gelmedikleri zaman hep türlü kahbeliği yapıyorlar.ülkemizdeki tüm pislikleri  tüm ihtilalleri tüm krizleri ve tüm şehitlerimizi abd ile bunlar yapmıyorlar mı.hiç koz verilmemelidir bu konuda da.

  • vatandaş18 Eylül 2021 11:25

    Bir tek salak biziz. Dünyanın en kötü yönetim ve sistemi bizde. Mahvettiler ülkeyi. İpini koparanı açık kapı ensar gibi aldatmacalar ile memlekete doldurdurlar. Devran döndüğünde acil hesap sorulmalı. ve Tüm mülteciler ülke ve konumlarına bakılmaksızın ya ülkelerine yada 3 üncü bir ülkeye gönderilmeli. Millet ittifakından halk olarak öncelikle bunu bekliyoruz.

  • Aks1518 Eylül 2021 13:05

    İlk cümlede katılıyorum. Sen ve senin gibi düşünen seçmen kitlesi için doğru. O kadar doğru ki bu millet ittifakı vatan hainleriyle işbirliği yapmaktan çekinmiyor.