E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Bu hayali gerçekleştirmek bize nasip oldu---

Erdoğan: Bu hayali gerçekleştirmek bize nasip oldu

Erdoğan: Bu hayali gerçekleştirmek bize nasip oldu
16 Mayıs 2020 - 15:59 borsagundem.com

Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanakkale Boğazı'na köprü inşaatı asırların hayalidir. Ülkemizde pek çok hayal gibi bunu da gerçeğe dönüştürmek hamdolsun bize nasip oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni’ne video konferans yöntemiyle katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

1915 Çanakkale Köprüsü'nün çelik kulelerindeki son bloğunun yerleştirilmesinin ülke ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Projenin en başından bugünkü seviyesine kadar tüm aşamasına kadar emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Özellikle Binali Yıldırım, Ahmet Arslan ve Cahit Turhan'ı kutluyorum.

Bu köprü büyük otoyol projemizin en önemli kısmıdır. Çanakkale Boğazı'na köprü inşaatı asırların hayalidir. Ülkemizde pek çok hayal gibi bunu da gerçeğe dönüştürmek hamdolsun bize nasip oldu.

2023 metrelik orta açıklığı 2023 hedeflerimizin de bir ifadesidir. Rastgele konulmuş bir hedef değildir. Alanında dünyanın en uzunu unvanına sahip köprü, 1915 Çanakkale Zaferimizin sembolü olarak Boğaz'ı süsleyecektir.

Korona virüs sonrası siyasi ve ekonomik olarak yeniden şekillenecek dünyada ülkemizin ulaşımdaki güçlü altyapısı en büyük avantajımız olacak.

VAN'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Sınırlarımız içinde ve dışında PKK'sından FETÖ'süne kadar tüm terör örgütlerine hayatı zindan edeceğiz. Devletin askerine, polisine, vatandaşlarına hizmet için çalışan görevlilerine saldıranlar bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir. PKK'nın kafasını nasıl dağlarda eziyorsak milletimize verdiğimiz hizmetlere tahammülü olmayan siyasi uzantılarını da sandıkta Cumhur İttifakı olarak hep birlikte hezimete uğratmayı sürdüreceğiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (30)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakkı17 Mayıs 2020 16:51

    Aşağıdaki menfi yorumlara katılıyorum,Arıca çok değerli bor toryum altın v.s. madenlerimizi %2 ile yabancılara ruhsat vermişiz. Bu yasanın iptali için çalışmalıyız,Nerede MİLLİYETÇİ geçinenler

  • gobel6616 Mayıs 2020 23:49

    Reis yeter artık büyük projeler, ömür boyu iktidarı garanti ettin, adamlar yerin dibinde.

  • 24 saat düşük ısıda17 Mayıs 2020 09:46

    Önüne atılanlar için her cümleyi kurarsın. Yeter ki kemik suyun bitmesin

  • Uyan16 Mayıs 2020 23:19

    Geçiş garantili otobanları....köprüleri....hasta garantili şehir hastanelerini herkez yapar .......tant palet fabrikasini sat işte bunu herkez yapamaz .......

  • Doğrucu Davut16 Mayıs 2020 23:08

    Aşagıda yorum yapan zatlar bilmiyorum hangi kafayla yorum yapıyorsunuz.Devlet hazine garantili kredi versin geçiş garantisi versin bende yaparım.Bu işte kamunun ne karı var.Diğer köprü ve otoyolların durumu belli, hazineden yılda kaç milyar TL çıkıyor haberimiz varmı?.Ayrıca vatandaş olarak geçmeyeceğim köprü ve otoyollar için neden devlet benim adıma bu işleri yapan şirketlere ödeme yapsın ki geçenler ödesin,köprüleri işleten şirketler böyle kazansın ticaret risk işidir,adamların zaten kazanacağı para baştan belli,böyle iş dünyası varmı? ayrıca her şeye para verirsem niye vergi toplanıyor.

  • Sarnıç17 Mayıs 2020 09:44

    Baba büyüksün. Kredi devletten, garanti devletten, teşvik devletten sonra da hizmet imiş bu. Bir de büyük hizmet. Birlerine büyük hizmet olduğu kesin ama halka değil. Muhalefet başa gelsin istiyorum işler uzadıkça örtbas olmasın, hakkımız geri alınsın diye

  • Sivri16 Mayıs 2020 21:38

    Bu köprüden chp milleti geçmesin Eğer geçmek isterlerse gişelere duş koyalım önce abdest alsınlar

  • Erkek18 Mayıs 2020 11:39

    Önce taharet almaya öğren de sivri. Parayı sadece senin cenahtan alsınlar diğerleri geçmez zaten. Vergiyi herkes versin cukkayı senin gibi ahlaksızlar yesin olmaz

  • mustafa17 Mayıs 2020 03:30

    senin gibi salaklar geçsin hemde geçmediğin zaman da para alınsın sizler gibisine bu müstehak..

  • BİR DOST16 Mayıs 2020 21:14

    Allah razı olsun emeği geçenlerden, bu kadar angus sürüsünü rahatsız ettiğinize göre çok stratejik bir proje demektir.

  • mustafa temiz16 Mayıs 2020 20:39

    kac para olacakmis gecis belli mi fiyati 

  • Sdk16 Mayıs 2020 21:30

    15 euro artı kdv

  • AHMET duman16 Mayıs 2020 19:44

    keşke siz devlet olarak yapsaydınız da alkışlasaydık. iftihar etseydik, teşkilatlarınızda mücadele etseydik. maliyet ve ihale şartlarını bile bilmememe rağmen kuvvetli bir peşkeş inancı var bende.

  • İhale16 Mayıs 2020 17:51

    Otoyol yerine keşke demiryoluna ağırlık verilseydi. Otoyol demek cari açık demek oldu. Reis demiryolu daha yüksek miktarda yolcu ve mal taşıyabildiği halde neden enerji açığı veren biz hep petrol tüketimine yoğun ihtiyaç duyduğumuz karayolu yaptık ? Ne bileyim elektrikli tren çalışmaları yapsaydık ya

  • Okie Dokie16 Mayıs 2020 17:25

    Üçüncü havalimanı da yapılmıştı ama virüs yüzünden uçak seyahatleri durunca elde patladı.

  • ahmet16 Mayıs 2020 19:25

    virüs çıkınca muhalif görüşlüler kına yakacak nerdeyse. lafa bak "virüs çıknca havalimanı elde patladı" .ulan yediğiniz ekmeğe yazık o kadar diyorum.

  • şşş uyandırma16 Mayıs 2020 17:44

    Uyandırma vakvakları... 

  • A. A.16 Mayıs 2020 17:17

    Devlet bir kuruş harcamadan, koskoca, milyarlarca dolarlık köprü yaptırıyor. Daha sonra vergisini de alıyor. Sizin düşündüklerinize bakın. Vizyonsuz, çapsız yorumlar. Beğenmiyorsan aşağıdaki vapurla geç. 2-3 saat sıra bekle, benzin yak. Ondan sonra anlarsın köprünün kıymetini. Siz zaten bütün köprülere karşı çıkmadınız mı? Size kalsa Türkiye'de hiçbir şey olmaz. Al sana İmamoğlu. İstanbul'u mahvetti çapsız, artist.

  • Adam16 Mayıs 2020 19:28

    Birader sen ne içiyorsun ayranı fazla kaçıtmışsın hangi beş kuruş vermeden cahil cahil konuşma

  • Akmal seni 16 Mayıs 2020 19:06

    Mal olduğun nasılda belli

  • seçmen16 Mayıs 2020 18:15

    Sen çok vizyonlusun, yazdığımızı bir daha oku, devlet cebinden bir kuruş harcamamış mış? Her yıl milyarlarca doları kimin cebinden veriyor bu müteahhitlere? Beğenmiyoruz diyen mi oldu? Vapurla geçsen ne olur? Yine çdüyorsun adamlara geçiş garantisi verilmiş. madem bu kadar vizyonlusun bir muhasebesini yap o halde, bakalım bu müteahhitlere her yıl ve yıllarca ödenen paralarla kaç köprü yapılırdı? Kaç hastane yapılırdı? Kaç kilometre otoyol yapılırdı?

  • Türkoğlutürk 16 Mayıs 2020 18:13

    Geçiş garantili sözleşme imzalayıp geçmeyenlerdende para ödeniyor. A. A. BİRAZ İNCELE OKU ÖĞREN, önüne konulan a inanma. Kütahya havaalanına İstanbul köprüleri nekadar ödenmiş. O ödenen ile kaç köprü daha yapılırmış öğren ve sor ödemeler niye dolarla. Anlaşmazlık olursa niye londra mahkemeleri. Ben köprülere niye karşı çıktım anlatayımmı anlamazsın. Git hollandaya bak. Stokholm gez. Neden yapılar yıkılıp plaza yapılmıyor. Ama anlamaz çekirge sürüsü, çekirge ekmez büyütme z sadece yamalar. SAT YE, ÖZELLEŞTİR YE. BORÇ AL YE.

  • Ayhan16 Mayıs 2020 18:07

    Bizim tonlarca verdigimiz vergiler nereye gidiyor.Anlat bakayim.Osman gazj koprusu gecis gidis gelis 300 kusur.Gecebiliyir muyuz.Yok.O yuzden sen meeelemeye dvm et.

  • Aslanbey16 Mayıs 2020 17:55

    nemalanan beceriksiz devletin cebinden çıkmıyor dediğin herşey nedense döviz ve geçiş garantili oluyor. Aslında hem devletin hem halkın cebinden çıktıkça çıkıyor. Ama senin gibilerin mantığı şu oluyor ; bana yandaşlıktan ne düşüyor 100 lira peki zam, enflasyondan cebimden ne çıkıyor 50 lira o zaman kardayım. Bırak 100 lira kaybeden sade yansız namuslu vatandaş düşünsün di mi ?

  • anladın sen16 Mayıs 2020 17:44

    hasssseeeekkkötttrrrr diyorum sana. anladın sen

  • seçmen16 Mayıs 2020 16:34

    Anlamlı ve güzel olur da, keşke bunları yandaş müteahhitlere geçiş garantili yaptırmasak? Bu müteahhitlere nasıl bir taahhüt verdik ki her halde bunlar kazançlı çıkıyor? araç geçmez kazanırlar, dolar yükselir kazanırlar, mücbir sebep olur elimizden birşey gelmez?

  • Ahmak group sizi 16 Mayıs 2020 16:32

    Hayalî bis ver de gereçlere gel .günde kaç araba geçiş garantili yaptırdınız? Kaça mâl oldu? Geçiş ücreti kaç para?

  • Vatandas16 Mayıs 2020 16:31

    Allah yolunu açık etsin reis.ne mutlu sanaki bu ülkeye sayısız eserler kazandırdın.kandan ve kaosdan beslenen bir güruh yine buna karsı çıkacaktır.allah seni daim bu ülkemizin rakiplerinide topragın altına alsın ve kabir azabıyla başbaşa bıraksın soylarını kurutsun.

  • Türkoğlutürk 16 Mayıs 2020 18:15

    Şirketin sahibi gibi konuşuyor. Yap bir yol yedi sülalen geçiş parası alsın. Bir yolu beş yol parasına sat üstelik dolarla. TL ile yap dolar ile sat. Koyunlar alkışlansın.

  • İllüzyon16 Mayıs 2020 17:59

    Dövizden beslenen güruh da senin taraf oluyor herhalde. Muhalefetin yerinde olsam iktidara gelince önce konuşup anlaşmayı dener, olmadı müteahhitlere çeşitli sebeplerle habire ceza keser aldıkları paranın çoğunu devlete geri aktarırım. Çok da sıkıntı çıkarırlarsa bir sebeple hapse atarım. Böylece soyguna dur derim