Yazdır

Erdoğan: Bu hayali gerçekleştirmek bize nasip oldu

Tarih: 16 Mayıs 2020 - 15:59

Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanakkale Boğazı'na köprü inşaatı asırların hayalidir. Ülkemizde pek çok hayal gibi bunu da gerçeğe dönüştürmek hamdolsun bize nasip oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni’ne video konferans yöntemiyle katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

1915 Çanakkale Köprüsü'nün çelik kulelerindeki son bloğunun yerleştirilmesinin ülke ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Projenin en başından bugünkü seviyesine kadar tüm aşamasına kadar emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Özellikle Binali Yıldırım, Ahmet Arslan ve Cahit Turhan'ı kutluyorum.

Bu köprü büyük otoyol projemizin en önemli kısmıdır. Çanakkale Boğazı'na köprü inşaatı asırların hayalidir. Ülkemizde pek çok hayal gibi bunu da gerçeğe dönüştürmek hamdolsun bize nasip oldu.

2023 metrelik orta açıklığı 2023 hedeflerimizin de bir ifadesidir. Rastgele konulmuş bir hedef değildir. Alanında dünyanın en uzunu unvanına sahip köprü, 1915 Çanakkale Zaferimizin sembolü olarak Boğaz'ı süsleyecektir.

Korona virüs sonrası siyasi ve ekonomik olarak yeniden şekillenecek dünyada ülkemizin ulaşımdaki güçlü altyapısı en büyük avantajımız olacak.

VAN'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Sınırlarımız içinde ve dışında PKK'sından FETÖ'süne kadar tüm terör örgütlerine hayatı zindan edeceğiz. Devletin askerine, polisine, vatandaşlarına hizmet için çalışan görevlilerine saldıranlar bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir. PKK'nın kafasını nasıl dağlarda eziyorsak milletimize verdiğimiz hizmetlere tahammülü olmayan siyasi uzantılarını da sandıkta Cumhur İttifakı olarak hep birlikte hezimete uğratmayı sürdüreceğiz.

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/erdogan-bu-hayali-gerceklestirmek-bize-nasip-oldu-1491680