E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan 16 Mayıs'da Trump'la YPG'yi görüşecek ---

Erdoğan 16 Mayıs'da Trump'la YPG'yi görüşecek

Erdoğan 16 Mayıs'da Trump'la YPG'yi görüşecek
11 Mayıs 2017 - 08:56 borsagundem.com

Erdoğan:ABD'nin YPG'ye silah yardımı hakkındaki tavrımızı ve endişelerimizi 16 Mayıs'taki ziyarette Trump'a ifade edeceğim

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin YPG'ye silah yardımı yapma kararıyla ilgili Türkiye'nin tavrını ve endişelerini 16 Mayıs'ta ABD Başkanı Donald Trump ile yapacakları görüşmede ayrıntılı şekilde ifade edeceklerini belirtti.
Resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Sierra Leone Cumhurbaşkanı Ernest Bai Koroma ile dün akşam düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Erdoğan, Suriye ve Irak'taki her gelişmenin, Türkiye için doğrudan milli güvenlik meselesi olduğunu belirterek, "Bizler müttefiklerimizin, terör örgütlerinin değil, bizim yanımızda yer almayı tercih edeceklerine inanmak istiyoruz. Bu konudaki tavrımızı, alınan kararla ilgili endişelerimizi 16 Mayıs'ta Başkan Trump ile yapacağımız görüşmelerde ayrıntılı şekilde kendilerine de bizzat ifade edeceğim" diye konuştu. Trump, Türkiye'nin kesin dille karşı çıkmasına rağmen Suriye'nin Rakka kentinin İslam Devleti militanlarından geri alınması için Suriyeli Kürt silahlı grup YPG'ye silah yardımı yapılmasına izin vermişti.
Erdoğan, 25 Mayıs'ta Brüksel'de toplanacak mini NATO zirvesinde de müttefiklerle konuyu masaya yatıracaklarını belirterek şunları söyledi: "Bu temasların bölgenin istikrarını garanti altına alacak, Suriye'nin gerçekleriyle uyumlu bir sonuca ulaşmamızı sağlayacağına inanıyorum. Temenni ederim ki şu ana kadar ortaya konulan, ifade edilen bazı gerçeklerden Amerika'ya gitmeden bir an önce dönülmüş olunur, çünkü bu olayları yaşayan biziz. Bu açıklamaları yapanların hiçbiri, bu olaylarla yakından, uzaktan alakası yok. Suriye'de ne olur, Irak'ta ne olur, bunların hiçbirini onlar bilmiyor." "Hangi gerekçeyle olursa olsun DEAŞ terör örgütüyle mücadele, bir başka terör örgütüyle yürütülmemelidir" diyen Erdoğan, böyle bir adımın Suriye'nin ve bölgenin geleceğini tehlikeye sokacağını söyledi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)