E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnflasyon ve resesyon ikilemi tekrar gündemde---

Enflasyon ve resesyon ikilemi tekrar gündemde

Enflasyon ve resesyon ikilemi tekrar gündemde
05 Nisan 2023 - 08:48 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

ABD’de geçtiğimiz haftalarda takip ettiğimiz bankacılık krizinin ardından Fed’e yönelik faiz artış politikasında görülen düşüş beklentileri, önceki gün OPEC tarafında görülen sürpriz üretim kesintisi kararı da akıllara resesyon riskini gündeme getirdi. ABD verilerinden açık iş sayısının 10 milyonun altında geldi. Bu gelişmeler doğrultusunda ons altın 2020$’ı test ederken dolar endeksi 101 seviyesine kadar geri çekildi. ABD 10 yıllık tahvil getirilerinin geri çekildiğini takip ettik. Eurusd paritesi 1,0975’e kadar yükselirken gbpusd paritesi ise haziran 2022’den beri en yüksek seviye olan 1,2520 seviyesine ulaştığını izledik.

ABD endeksleri %0,50 civarında satışla günü geride bıraktı. Ülke endekslerinde altın üretici olan şirketler pozitif ayrıştı. ABD vadeliler ise yataya yakın pozitif işlem görüyor.

Avrupa endeksleri günü yataya yakın karışık bir seyirle tamamladı. Önceki günü %4 civarında yükselişle kapatan enerji hisselerinde %1 civarında satışları gördük.Bölgedeki makroekonomik verilerden üretici fiyat endeksini takip ettik. Veri şubat ayında %13,2 olarak gerçekleşerek üst üste 5 ay hız kesti. Konut fiyatları da 2015 yılından bu yana çeyreklik bazda düşüş kaydetti.

Asya endeksleri satıcılı olarak fiyatlanıyor. Çin endeksleri kapalı. Sabah saatlerinde Japonya’da hizmet PMI verisini takip ettik. Veri, mart ayında 54,2’den 55,0 seviyesine gelerek 2003’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı.

BIST100 Endeksi dünü 144.65 (% 2.99) puanlık yükseliş ile 4.984 seviyesinden ve 54.018 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da tepki çıkışı sürüyor. İşlem hacmi artışı sınırlı kalırken hisse bazlı hareketlilik yine yoğundu. Döviz kurlarında yükseliş hareketi devam ediyor. Kısa bir geri çekilmenin ardından gösterge tahvil faiz oranında yükseliş sürüyor.

Bugün ABD ve Euro Bölgesinden PMI verilerini ve ABD’den özel sektör istihdamını takip ediyor olacağız.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Her gün Fed'e dair yeni senaryo

 

Günün önemli şirket haberleri 05/04/2023

 

Metallerde karışık seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • birikim05 Nisan 2023 10:29

    Bu iktidar ve saray rejimi olduğu sürece ülkenin hiç bir sorunu düzeltilemez. Bu ülkeye huzur , refah adalet gelmez. Dolayısyla borsa ve diğer türk yatırım araçlarına hiç bir yabancı kaynak uğramazç Bu 21 yıldır açık ve sabit bir durum