E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnflasyon teması halen masada---

Enflasyon teması halen masada

Enflasyon teması halen masada
16 Ocak 2024 - 09:27 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda ABD piyasalarının Martin Luther King günü nedeniyle kapalı olmasından dolayı işlem hacimleri zayıf seyretti. ECB üyesi Holzmann, resesyon ihtimaline rağmen enflasyon nedeniyle faiz indirim beklentilerinin iyimser olduğunu ve enflasyonun bu sene ECB'yi faiz indiriminden alıkoyacağını belirtti. Öte yandan, ABD 2 yıllık tahvil getirileri %4,21’e kadar yükselirken 10 yıllık tahvil getirileri ise %4,00 seviyesinden işlemlerine devam ediyor. Bugün makroekonomik tarafta önemli bir veri seti bulunmazken Fed üyesi Waller’ın konuşmasını takip ediyor olacağız.

ABD endeksleri, Martin Luther King günü nedeniyle işlemlerine kapalıydı. ABD vadelileri ise %0,40 civarı negatif seyrine devam ediyor.

Avrupa endeksleri, işlem gününü %0,7’ye varan düşüşle tamamladı. Gün içerisinde ev eşyaları %1 düşerken, seyahat sektörü %0,9 arttı. Almanya ekonomisi 2023 yılında beklentilere paralel olarak %0,3'lük bir daralma gerçekleşti. 2022 yılında ise %1,3 düzeyinde büyümüştü.

Asya endeksleri, günü yataya yakın karma seyirde tamamladı. Bölge endeksleri gün içi işlemlerinde ise %2’ye varan düşüşle işlemlerine devam ediyor. ABD piyasalarının kapalı oluşunun endekslere yansıdığını görmekteyiz.

BIST100 endeksi, %0,72 değer kazancıyla 8.044,42 puan seviyesinden günlük kapanış sağlarken toplam işlem hacmi 129,58 milyar tl oldu Önceki kapanışa göre mali endeks %0,58, hizmetler endeksi %1,10, teknoloji endeksi %0,43 ve sanayi endeksi %1,10 değer kazandı. Endekste 8.000 seviyesinin üzerinde kalıcılık saplanması halinde 8.100 ve 8.150 dirençlerine doğru yükselişleri takip edebiliriz. Olası geri çekilmelerde ise 7.900 seviyesi destek seviyesini izliyor olacağız. BDDK, bankalar ile finansal kiralama, faktoring, finansman, tasarruf finansman ve varlık yönetim şirketlerinin 1 Ocak 2025'ten itibaren enflasyon muhasebesi uygulamasına geçeceğini duyurdu.

Bugün, İngiltere işsizlik oranı ve Almanya ZEW endeksini takip ediyor olacağız.

BİST100 endeksinin yatay bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Fiyat hareketi güçlü hisseler (16.01.2024)

 

Küresel piyasalar negatif seyrediyor

 

Metal fiyatlarında 'güçlü dolar' baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)